13.11.10

Häivähdys päivänpaistetta

Minun on pitänyt postata tästä aiheesta jo hyvä tovi, ja nyt on täydellinen hetki. Katkaisen siis synkkyysputken vauvakirjoilla.

Ehdottomasti noloimmat teinivuosien muistoni liittyvät vauvakirjaan. Äitini esitteli sen isäihmiselle sillä sekunnilla, kun poikaparka uskaltautui ulko-oven sisäpuolelle. Omani sisältää kaiken mahdollisen hammaskartoista sukupuuhun, noloimmat sutkautukset, ja tottakai, noloimmat valokuvat, aina ilman housuja. Opus on kilometrin paksuinen, kaikenkattava tiiliskivi ensimmäisistä vuosistani, ja vähän myöhemmistäkin. Haluan jatkaa tätä "kaunista" perinnettä, ja löytää sen oikean vauvakirjan hommaan. Sopivassa mittasuhteessa nostalgisen, söpöilevän, nolostuttavan ja nauruhermoja kutittavan.


Paras tarina minusta
Olen päätynyt ostamaan yllä olevan kirjasen. Kuvitus on ihanan värikäs, kirja ei sisällä liikaa "isä täyttää"-osioita (voisi tulla tyhjä kirja), ei sisällä söpöjä valokuvia ventovieraista vauvoista, ja antaa sopivasti tilaa myös omille lisäyksille. Käyn vielä hiplaamassa ja selailemassa tätä kirjakaupassa, mutta uskoisin valinneeni juuri oikean.

Muita ehdokkaita:


Lapselliset
Aivan ihana, valitettavasti loppuunmyyty vauvakirja, josta löytyy mm. osuudet: ensimmäinen kirosanani ja "periaatteet, ja koska niistä luovuttiin". Takuuvarmaa retroa, häpeätaso sopiva. Äidin makuun, mutta ei niinkään vauvantuoksuisten muistojen hellävaraiseen säilöntäään. Ei saatavilla, joten se siitä.


Kultainen vauvakirja
Tässä tykästyin lauluihin ja loruihin ja retro-lookiin, perinteiset kamaluudet löytyvät myös tästä. Jotain oleellista jäi puuttumaan, eikä tuntunut sopivan tämän "perheen" tarpeisiin. Jäisi paljon tyhjiä kohtia.


Mauri Kunnaksen Vauvakirja
Mauri Kunnaksen ihanilla kuvituksilla oleva opus meinasi jo kerran lähteä mukaan, mutta toisin kävi. Pelkäsin, ettei kirja nielaise edes yhtä valokuvaa, ennen kuin kannet alkavat pullistella rumasti. Kakkoskirjaksi huolisin ihan vain ulkonäkösyistä, mutta ainokaiseksi liian kapoinen opus. Vaikka annan kyllä pisteet siitä, että kirjaa voi täytellä kunnes vauva on kouluikäinen. (Tämän saa siis lahjoittaa mahavaivalle vaikka ristiäisissä, itsehän en kahta kehtaa ostaa..)

Yhden täysin mallikelpoisen kansio-tyylisen vauvakirjankin (Kulta Pieni)näin Suomalaisessa kirjakaupassa, mutta se jäi hyllyyn, koska tuntui, että joka toisella sivulla oli kuva jonkun muun vauvasta. Tahdon ehdottomasti, että mahavaiva on opuksen söpöin kuolaetana, eikä se minun kuvaajan lahjattomuudellani onnistu, jos vastassa on armeija ammattikuvaajan kuvaamia imeväisiä.

2 kommenttia:

  1. Hei, itselläni on tuo Kulta pieni -vauvakirja ja olen liimannut olemassaolevien kuvien päälle itse ottamiani kuvia ja siitä on tullut näin todella kiva!

    VastaaPoista
  2. Vanha postaus, mutta tein itse samalla tavalla kuin edellinen anonyymi. Mä itseasiassa luulin, että niin kuuluu tehdä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)