17.11.10

Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta

Tahdon kertoa tämän:
Vuosia rakastin isäihmistä.

Matkalle mahtuu hyviä hetkiä. Lumisotaa, pulpetin kanteen kaiverrettuja nimiä, kattokiipeilyä, rakkauskirjeitä, maratonpuheluita, yhdessä valvottuja öitä, yhteisiä näytelmäprojekteja, ystäviä, huuruisia juhlia, arvokkaita juhlia, elämän isoja etappeja, suloista kaipuuta, yhteen muutto, uusi koti (ja ensimmäisen siellä vietetyn yön viimeinen kuiskaus hänen suustaan: "Tiedätkö, ei meidän onnesta puuttuis enää kuin pinnasänky tässä makkarissa"), saavutuksia, menestyksiä, ravintolaillallisia ja tuhansia pieniä onnen hetkiä, jotka eivät aukenisi muille. Matkan varrelle, vuosien varrelle on osunut monta hyvää hetkeä: aikaa ennen rippikoulua, aikaa aikuisuuden kynnyksellä, itsenäistymistä ja yhteen kasvamista.
Päivääkään en vaihtaisi pois.
En kaunistele. On näihin vuosiin mahtunut sylintäydeltä surua ja murhettakin. Riitoja, kamalia sanoja, itsekkyyttä, lähtemisiä, eronhetkiä, kolari, sairaalaviikkoja, epätoivoa, oman itsensä kadottamista, mustasukkaisuutta ja ruma loppu. Varmasti paljon sellaista, jonka olen jo unohtanut ja antanut anteeksi.
Päivääkään en vaihtaisi pois.

Maksan nyt oppirahojani. Näen selkeästi taakseni, pystyn myöntämään rakastaneeni häntä välillä enemmän kuin elämääni. Näen myös tämän hetken kirkkaasti. Vaikka rakastan edelleen sitä, mitä meillä oli, sitä mitä hän minulle oli, en rakasta häntä enää, en kaiken tämän jälkeen, ja on aika pakata matkalaukut uutta matkaa varten. On nimittäin opeteltavana aivan uudenlainen rakkaus: äidin rakkaus.

3 kommenttia:

 1. voi kulta!

  Kukaan ei voi viedä sulta äidinrakkautta pois, ei kukaan. Se on ja säilyy, ja se on se kaikista vahvin. Ja sä olet ansainnut sen, ihan oikeasti!

  Lisäksi me muut ollaan kyllä sun tukena, päättipä isäihminen enää mitä tahansa. Ja jos se alkaa pyörtämään sanojaan, niin muista tämä sinun oma postauksesi. Muista mitä hän teki sinulle, ja muista ettei hän voi viedä sinulta äitiyttäsi <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos muru. <3

  On hyvä käsitellä näitä tunteita kirjallisina, onpahan asia varmasti itsellekin selvä, ja päätöksiä on helpompi tehdä (ja pysyä niissä!).

  VastaaPoista
 3. <3 jaksamista!! Toivon suotuisia tuulia löytöretkellesi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)