29.12.10

KutiaaKutiaaKutiaa


"Kutina (pruritus) on fysiologisesti kivun kaltainen aistimus"

Kiitos Wikipedia määritelmästä, mutta se jättää vähän kylmäksi. Kutina on sietämätöntä kidutusta! Valvoin koko viime yön, kirjaimellisesti koko yön, sillä nukahdin seitsemän jälkeen aamulla vain koska uuvahdin täysin. Siihen asti raavin, ravasin, rasvasin, raavin, ravasin ja rasvasin. Lisäksi itkin, ulisin, turhauduin, huusin ja vapisin. Toivoin hartaasti, että nahkan voisi avata kuin kuoren ja sujahtaa pois.
Päiväsaikaan kutina on siedettävää. Raavituttaa kyllä, ja vähän kaikkialta, mutta kutina ei ylly syyhyksi asti, eikä kutinaa ole niin vaikea sietää, kun ei tarvitse yrittää nukahtamista.

Nyt on taas ilta, ja tilanne pahenee hetki hetkeltä. Enää eivät kutise vain jalkapohjat, kämmenet, rinnat ja vatsa, vaan myös sääret, reidet, selkä, niska, korvat ja kasvot. Tarvitsisin ehdottomasti lepoa, mutta tiedän, että edessä on jälleen liskojen yö, eikä uni tule kun kutittaa ja kiroiluttaa. Säikkyisin minäkin nukkumattina tätä näkyä.

Joten rakas Mahavaiva, voisitko harkita itsesi ulkoistamista hyvissä ajoin, kunhan täysiaikaisuus saavutetaan? Äidilläsi alkaa olla kurjaa.

(Ps. Kuva Dylan Sisson ♥.)

4 kommenttia:

 1. Hui kun kamalan kuuloista :( Siis onko tuo nyt hepatoosia ja jos on, niin mitä silloin tehdään? Loppuraskaudessa kun muutenkin on niin kivan "kevyttä", tuollaiset lisävaivat ovat kyllä ihan ahterista. Toivottavasti siihen löytyy jokin apu esim. aasinmaitokylpy :D

  VastaaPoista
 2. Hepatoosiepäily kohonneiden maksa-arvojen takia, sappiarvojen tuloksia odotellaan vielä.

  Valitettavasti ainut parannuskeino tähän on synnytys. Joitain kipulääkeitä ja unilääkkeitä voidaan määrätä, mutta näillä viikoilla se ei maksa vaivaa. Lyhyesti: olisin mieluusti elänyt nämä viimeiset viikot ilman tälläistä ongelmaa. Aasinmaito jos auttaisi, ostaisin aasin parvekkeelle. Olen valmis kokeilemaan mitä tahansa, kun tuntuu että kaikki kotikonstit on jo käytetty.

  VastaaPoista
 3. No on kyllä todella sietämättömän kuuloista, jos loppuraskaus menee tuollaisen kourissa niin siinähän uupuu ennen synnytystä ihan voimattomaksi.

  VastaaPoista
 4. Enitenhän tässä huolettaa hepatoosiin liittyvä kohonnut kohtukuoleman riski. Siksi tätä nyt aletaan seuraamaan, huomenna neuvolassa saan tietää enemmän.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)