28.12.10

Paluu linjoille

Jouluni loppuu vasta loppiaisena, mutta pyhät ovat ohitse. Yleensä ensimmäiset arkipäivät, alennusmyynnit ja porkkanalaatikon loppuminen saavat miut haikeaksi. Tänä jouluna haikeuteen on syytä enemmänkin, tuntuu, että tämä joulu päätti monta aikakautta elämässäni.Aatonaattona juhlimme joulua äitini ja sisarusteni voimin, sillä piskuiset matkasivat isälleen aatoksi. Jaoimme lahjat, huijasimme viimeisen kerran pikkuveljeä joulupukilla, söimme hyvin ja kulutimme aikaa sisätiloissa. Ulkona oli liian kylmä edes hengittää. (-27 astetta, hrrrr.) Kaikenkaikkiaan niin leppoisaa, kuin meidän perheellä edes voi olla. Pitäähän sitä nahista kun jännittää ja odotus on pitkä.

Aaton olimme äitini kanssa kahdestaan. Voisi sanoa, että vietimme kalsarijoulun. Nukuimme pitkään, katsoimme elokuvia, neuloimme, söimme suklaata, teimme jouluruokaa pitkän kaavan mukaan ja söimme sitä pitkään ja kaikessa rauhassa, saunoimme, löpisimme, ja avasimme lahjat.
Erilainen joulu kuin ikinä tähän asti, ja varmasti erilainen, kuin mitä jouluni tulevat olemaan tästä eteenpäin. Tähän asti olemme juhlineet isoja perhejouluja, nyt hiljaisen kahden naisen joulun, ja ensi vuodesta eteenpäin joulujani ilahduttaa oma tonttu, joka varmasti lisää sutinaa entisestään. Ensi jouluna olen äiti, ja roolini joulun tekemisessä muuttuu. Kokannut ja leiponut ja järjestellyt olen tähänkin asti. Lahjoja olen ostanut joka vuosi. Mutta oma lapsi muuttaa jouluni pysyvästi. Tätä joulua hän ei onneksi tullut vauhdittamaan, vaan köllimme pyhien läpi turvallisesti yhtenä kappaleena.

Joulupäivän vietin anoppilassa. Sitten kuitenkin. En jaksa edes selittää, miten kovan henkisen työn takana päätös oli. Vietimme joulua brittiläisten perinteiden mukaan ja koko suvun voimin. En tuntenut oloani kovinkaan kotoisaksi, mutta yritystä ei puuttunut.

Koska kaikki muutkin blogistit ovat listanneet lyhentynyttä hankintalistaa eli saatuja lahjoja, voisin tehdä niin minäkin.

- lampaantalja
- body vauvalle (Tutan ihania pingviinejä)
- leivänpaahdin
- lisää kapustoja
- patakinnas
- kahvikupit + kakkulautaset
- kaksi englannin kielistä keittokirjaa saarivaltiosta, leivontaa ja jouluruokia
- lahjakortti vaatekauppaan
- villasukat¨
- kylpytakki
- suklaata
- kaakaorasvaa kutisevaan nahkaan
- viisikymppisen
- sukkia

Olen siis mahtanut olla todella kiltti viimeisen vuoden. Sain vain tarpeellista ja toivottua, ja tästä on taas hieman parempi jatkaa uuteen vuoteen.

Sen lisäksi, että hankintalista lyheni, olen valmistellut asuntoa vauvan tuloon toden teolla. Deadline on torstaina, kun lastenneuvolan täti tulee tupatarkastukselle. Jännittää kaikin puolin. Enää pitäisi pestä vauvan vaatteita kaksi koneellista ja tehdä perusteellinen siivous kaapeissa. Isäihminen kävi auttamassa lampun vaihdon ja pesukoneen siirron verran. Kaikki alkaa siis olla mallillaan, ja lupaan jakaa asuntoni kuvina kunhan kaikki on paikoillaan. Pääsette näkemään 30 neliön perheasunnon..

Seuranani joulunpyhät on ollut myös helvetillinen kutina. Maksakokeissa kärähdinkin sitten komeasti, ja nyt odottelen tietoa siitä, mitä seuraavaksi. Neuvola on torstaina, eli silloin viimeistään voin joko lakata stressaamasta vauvan voinnista tai alkaa todenteolla stressaamaan vauvan vointia. Kerron sitten, kumminka päin.


Olisihan tässä ollut aiheita vaikka useampaan postaukseen, vaan menköön näin, mahtuu tähän vielä mahakuvakin jouluaatolta.

3 kommenttia:

 1. Mä sain tänään myöhästyneen joululahjan, mistä paljastu myös punanen tutan pingviinibody + slaavilaishenkisellä kuviolla varustettu potkupuku. Oli aika jännää, tästä lähtien mun lahjat ei tosiaan ole pelkästään mulle. Nyt se tuntu kivalle, mutta tiiän vielä hermostuvani eikö mua itseäni ole ilman tota mahaa :)

  T: Oi mutsi mutsin Elsa

  VastaaPoista
 2. Ihania masukuvia olet laittanut! Viikot käyvät vähiin, leppoisaa odotusaikaa sinne :)

  VastaaPoista
 3. Elsa, saat tottua vielä moneen kertaan siihen, ettei ketään enää kiinnosta sinä itse, vaan se maha ja kaikki mitä sen myötä tapahtuu. :D Odottava äiti on yleistä omaisuutta kunnes se raapii silmät päästä typeriltä utelijoilta. ;)

  Verona, mie äippälomailen sit kun sie raskaudut, niin saan olla jännäilyssä mukana. :)

  Vauva sai paljon muutakin joululahjaksi, mutta nuo tuossa listassa oli miun nimellä..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)