17.12.10

Uusia näkökulmia

..mahaan.


Mitään syvällisempää en ole saanut itselleni selväksi. Tämän viikon saavutuksena voidaan pitää viimeisintä yksityiskohtaa myöten täydellistä ammattitaitonäyttöä, sekä jälleen yhtä hermoja raastavaa neuvolakäyntiä.

Neuvolassa pyöritellään vain lukuja, joten pyörittelenpä minäkin:

Viikkoja: 33+4
Paino: 76,2 (73,6 raskauden alussa)
Hemoglobiini: 145
Verenpaine: 111/80
Sf: 30 (tismalleen keskikäyrälle)
Sykkeet: 140
Käsikopeloarvio vauvan painosta: 2300g

Kaiken kaikkiaan siis erinomaisia arvoja. Huolestuttavien asioiden listalle menköön vauvan arviopaino laskettuna (3,9kg), kutiseva iho jaloissa, käsissä ja vatsassa, lapsiveden määrä ja vauvan asento (rt, nenä mahanahkaan päin). Maksa-arvoja menen antamaan ensi viikolla, mikäli kutina ei helpota. Olisin päässyt jo tänään, mutta järkikin sanoo, että jos on 20 astetta pakkasta ja venyvä nahka, se kutisee. Jos muuttuu sietämättömäksi, lupaan huolestua oikeasti. Vauvan painosta kieltäydyn huolehtimasta, kasvakoon mielensä mukaan, kyllä me se pihalle saadaan. Tuota nenä-asiaa en ihan ymmärrä, mutta sen verran ymmärsin, että vain 2% vauvoista jää noin päin vielä syntymänkin hetkellä..

Minä ja mahavaiva jatkamme laiskottelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)