3.3.11

Lohduketta


Meillä on hiukkasen kurjaa. Flunssa jatkuu ja jyllää, joten päivät ja yöt ovat risaistakin risaisempia. Neiti oksentaa, koska räkä valuu nieluun, ja se nyt vaan on ällöä. Hän ei syö, koska nenä rohisee. Ja koska syödään huonosti, syödään tunnin välein. Koska syödään usein, kärsitään masukipruista. Ja koska elämä on tyhmää ja kaikki kurjaa, huudetaan äidille sydäntäsärkevästi. Huokaus.

Lapsen paras kaveri ja lohtu on tissi, miun piti keksiä jotain muuta. Leivoin keksejä. Tyydyttävää, lohduttavaa, rentouttavaa. Söinkin yhden, lämpimänä, kylmän maidon kanssa. Jaan mielikuvituskalorit kanssanne, mutta jäljelle jääneet 99 piparia päätyvät tarjolle ristiäisiin.




(Kyllä, ne ovat jumalaisen suklaisia keksejä, vaikka näyttävät mini-jälkiuunileiviltä. Tahdotteko reseptin?)

Suklaa "jälkiuunileipä" keksit

(Noin 100 kpl! )

200g tummaa suklaata

4dl jauhoja
1dl kaakaojauhetta (tummaa)
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1tl vaniljasokeria

100g huoneenlämpöistä margariinia/voita
3dl (ruskeaa) sokeria
2 isoa munaa
3/4dl maitoa

tomusokeria
sokeria

  • Sulata suklaa, anna jäähtyä.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  • Toisessa kulhossa vatkaa voi+sokeri vaahdoksi, lisää munat ja maito. Lisää suklaa. Lopuksi kuivat aineet.
  • Jäähdytä taikinaa jääkaapissa noin 2 tuntia.
  • Ota kaksi pikkukulhoa, toiseen sokeria, toiseen tomusokeria.
  • Ota taikinasta 1/4 kerrallaan käsiteltäväksi (ettei lämpene liikaa pöydällä seistessään..) Ota taikinasta mieluisan kokoisia kökkösiä, pyöräytä käsien välissä palloksi, pyöritä sokerissa, pyöritä runsaassa määrässä tomusokeria. Laita pellille, littaa hiukan.
  • Paista 175C noin 10-15 min riippuen koosta, kunnes halkeamat kekseissä lakkaavat näyttämästä "märiltä". Jäähdytä hyvin ennen kuin pakkailet purkkiin.

6 kommenttia:

  1. Voi ei, siellä ollaan edelleen kipeinä :/ Jaksuja! Toivottavasti menee pian ohi :)
    Ja hei, mielettömän sulosia noi siilikeksi edellisessä postauksessa!!

    VastaaPoista
  2. Resepti olis tosi kiva =)

    VastaaPoista
  3. No voi RÄKÄ pikkuisne tauteilua! Lähetän paranemisvoimaa :) Reseptit jakoon vaan noille pikku jälkkärileiville, voin sit laittaa kuvan miten onnistun täydellisestäkin reseptistä tekemään likilaskuisia kauheuksia :D

    VastaaPoista
  4. En tajua miten sain tolla ohjeella tehtyä sellasen littanan pannukakkulevyn :D vatkasin kyllä
    vahingossa ensin munat ja sokerin, voisko johtua siitä? Ja piti käyttää valkosta sokeria kun ostin fariinisokeria joka ei ihan ollutkaan sama asia kun ruskea sokeri. No tänään uus yritys, niin hyvältä noi näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjetta tarkasti noudattamalla (mukaanlukien taikinan jäähdytys!) tulee kyllä hyviä keksejä. :) Valkoinen sokeri käy, mutta fariinisokerilla tulee sutta ja sekundaa.

      Poista
  5. tänään yritin uudestaan ja käytin ruskeeta ruokosokeria kun en löytänyt kaupasta muutakaan, tuli vähän parempia mutta toi tomusokeri katos kyllä uunissa kokonaan päältä ja vähän littania tuli vieläkin.. Ehkä kolmas kerta toden sanoo :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...