5.3.11

NimitaistelutannerHuomenna on vihdoin se päivä, kun loppuu kädenvääntö ainokaiseni nimestä. Nimi on ollut päätettynä jo pitkään, eikä mielestäni minun tarvitse lapsen ainoana vanhempana kuunnella ja totella kenenkään muun nimiehdotuksia. Rakastan lastani, on nimi mikä tahansa, mutta mieluummin sellainen joka sopii kantajalleen ja kuulostaa yhtä kauniilta kuin lapsi näyttää.

Varsinkin anoppini on tytön nimeä vastaan, kaikin asein. Syyllistäminen, moittiminen, säälipisteet, perinteet, houkuttelu, ehdottelu ja lahjontakin on käyty läpi. Lapsestani EI tule Hilmaa tai Helmiä. Eikä hänelle anneta kaksiosaista nimeä. Eikä kolmea etunimeä. Olenpas minä jyrkkä, tahditon ja epähuomaavainen. Vaan tyttö saa sentään kivan nimen.
Rakkaan mukeloni nimi on kuitenkin asia, joka jää paljastamatta täällä blogissa, sillä nimen kantajia on alle 500, ja jonkinlaisen yksityisyyden haluaisin säilyttää. Niinpä huomenna juhlitaan täällä blogissa iltasella bloginimiäisiä, olen keksinyt loistavan "salaisen identiteetin" neitokaiselle, ja jaan tottakai ristiäisherkut virtuaalikaloreineen kanssanne. Kaikki lukijat ja satunnaiset käväisijät on kutsuttu, jättäkää "vieraskirjaan" kommenttiboxiin nimmari ja terveiset meidän tättähäärälle!

3 kommenttia:

  1. Itekään en ole julkaissut enkä julkaise kummankaan muksuni nimeä, esikoisen nimisiä kun on/ollut Väestörekisterikeskuksen mukaan kaikkiaan reippaasti alle 500 ja Veijon nimisiä alle 75... kummallakin on kuitenkin perinteinen suomalainen nimi :D

    Mulle on ihan vieras ajatus, että joku vanhemman/vanhempien ulkopuolinen yrittäisi edes puuttua lapsen nimeen. Suuttuisin varmaan täpöllä eikä olisi ristiäisiin asiaa, jos sellaiseen erehtyisi (ai minäkö ite-ihminen).

    VastaaPoista
  2. Niin ja tärkein unohtui kun taas kimmastuin, eli ONNEA TÄTTIKSELLE pulpahtavan nimen johdosta! :) Ja kiitos virtuaalibileistä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)