17.3.11

Osaan, en osaa, osaan...


"Apua, äiti, tää syö mut!"


Eilinen pehmolelupostaus kirvoitti pohdiskelua osaamisista.
Harvemmin uskallan näyttää tekemisiäni. Olen pienestä pitäen piilottanut koenumerot ja piirrokset ja käsityöt, niin kotona kuin koulussakin. En koska numerot olisivat olleet huonoja. Päinvastoin. Se, että on hyvä tai edes melkein hyvä monessa asiassa aiheuttaa kateutta ja kateus ilkeyttä. Sain kärsiä siitä koko kouluaikani, kolmannelta lukion loppuun. Toivonkin, että saisin jatkossakin uskaltaa käyttää blogiani kanavana esitellä myös harrastusräpellyksiäni, sillä käsillä tekeminen pitää minut järjissäni kun arki pyörii nukkumisen, syömisen ja kakkaamisen ympärillä.

Pidän listaa myös asioista joita en osaa tehdä. Ei saa nauraa näille. Pahantahtoisesti.

 • En osaa tehdä kärrynpyrää
 • En osaa röyhtäistä
 • En osaa viheltää
 • En osaa tehdä purkkakuplaa
 • Olen surkea kaikissa liikuntalajeissa
 • En osaa leikata/lakata oikean käden kynsiä
 • En osaa meikata
 • En osaa käyttää suolaa kokatessa
 • En osaa soittaa mitään instrumenttia niin että kehtaisin sitä soittamiseksi kutsua
Joten, rakkaat monilahjakkaat lukijani, kehukaa itseänne, missä te olette hyviä? Mitä "turhia" taitoja teillä ei ole?

8 kommenttia:

 1. Mie osaan noista sentään viheltää (mut en mitään säveltä) ja suolailla :D

  Oon tosi tehokas siivoamaan, koska opiskeluvuosina siivosin hotellihuoneita. Osaan myös sävyttää vaatteet, huonekalut, tekstiilit, maalit ym. toisiinsa. Osaan myös kävellä yli 10cm stilettikoroilla (jopa 3vk ennen laskettua aikaa..)

  En osaa (ylimpänä mainittujen lisäksi): leipoa, ommella, neuloa, laulaa, keulia polkupyörällä, tanssia...

  VastaaPoista
 2. Minäkään en osaa viheltää. Ja mieheni ei osaa röyhtäistä. Se on mun mielestä ihan hullua, hauskaa, että kaikki muutkaan eivät osaa.

  Osaan pitää silmälläni sellaista hassua narskutusääntä. Isosiskoni inhosi sitä ylikaiken pienenä. Tärkeä taito! ;D

  VastaaPoista
 3. Wandabe: värisilmä on hieno taito! Mie meen yritys-erehdys-uusi yritys taktiikalla niissä asioissa. :D Enkä miekään osaa keulia polkupyörällä! Pitänee lisätä listalle.. (saako äidit keulia fillarilla? ;))

  Elina: hyyyi! :D Kuulostaa mielettömän hienolta ja inhottavalta turhalta taidolta. Sie olisit lastenkemuissa takuuhitti. :)

  VastaaPoista
 4. Äitien PITÄÄ osata keulia fillarilla! Tai skeitata. Ite en kyllä oo oppinut skeittamaan :/ Keuliminen hakusessa, on sentään jotain haastetta keulia mun mummopyörällä.

  VastaaPoista
 5. en määkään osaa röyhtäistä! ei siskoni, eikä iskäni. periytyvää, päättelen. mutta oikesti se johtunee siitä, että mahan ja kurkun välillä oleva portti on niin kireä, ettei mahahapot pääse lörähtelemään siitä välistä. tästä on se hyöty, ettei todennäkösesti tuu refluksitautia. kiva että on kohtalotovereita :D

  VastaaPoista
 6. Osaan röyhtäistä - ISOSTI. Niin isosti että ystävien poikaystävät ovat joskus kauhistelleet taitoani. Pienenä olin "ylpeä" tästä taidosta :D

  Että siinä sulle omakehua ;)

  ..niin ja osaan tehdä myös sen purkkapallon.. kaikki muut tuosta listalta on samalla tasolla kuin sulla! Tosin soittimista EHKÄ osaisin soittaa kapuloita :D :D

  VastaaPoista
 7. Ei minusta ole kovin paha jos et osaa röyhtäistä :D MInä nimittäin valitettavasti osaan!

  Toivoisin olevani käsityöihminen, mutten ole. Olen aika hyvä leipomaan, mutta se hyödyllisempi taito eli ruoanlaittopuoli ontuu. Laitan tietenkin ruokaa jotta hengissä pysytellään, mutten nauti siitä pätkän vertaa. :)

  VastaaPoista
 8. Ei minusta ole kovin paha jos et osaa röyhtäistä :D MInä nimittäin valitettavasti osaan!

  Toivoisin olevani käsityöihminen, mutten ole. Olen aika hyvä leipomaan, mutta se hyödyllisempi taito eli ruoanlaittopuoli ontuu. Laitan tietenkin ruokaa jotta hengissä pysytellään, mutten nauti siitä pätkän vertaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)