3.4.11

Ainoa heikkous on ääretön nopeus!

Kun on pieni suuritarpeinen vauva ja suuri kalenteri täynnä tilauksia, ei auta kuin katsoa kristallipallosta, ovatko nämä nyt ne päivän pitkät tirsat, ja sikälimikäli näin on, tarttua toimeen ja olla nopea.Jos huonosti käy, saan työtilan järjestettyä ja kumihanskat käteen, kun sängystä kuuluu nälkäinen kutsuhuuto. Nyt se yllätti minut bloggaamasta, joten se siitä syvällisemmästä päiväunipohdinnasta!

EDIT:

Pikkuneidillä ei ole mitään tarkkaa tai edes suuntaa antavaa päivärytmiä. Välillä valvotaan koko päivä ja torkutaan välillä vartti sylissä. Toisinaan nukutaan aamusta iltaan ja ollaan välillä hereillä syömisen, vaipanvaihdon ja lyhyen jutustelun verran.

Onneksi neidin rytmi on helposti muovautuvaa sorttia, kerhoilut, kyläilyt ja kahvittelut sujuvat mutkattomasti koska neiti haluaa joka tapauksessa mieluiten nukkua ja valvoa sylissä. Ja toistaiseksi on yhdentekevää missä se syli maantieteellisesti sijaitsee.

Pidämme vähintään 2 päivää viikossa "kalsaripäiviä". Vaatteiden ei tarvitse mätsätä, hoitolaukku saa jäädä pakkaamatta ja me köllitään pitkälle aamuun. Jos Tirppa haluaa nukkua pitkät päikkärit sängyssä, teen minä töitäni. Jos neiti haluaa valvoa, torkkua ja syöpötellä koko päivän, teemme niin. Viimeistään illalla minulla on hyvä pätkä omaa aikaa. Valaistus ja virkeystaso vain eivät ole ideaaliset työskentelyyn.

Öissä on monta tuntia. Perusyö menee rytmillä 20-23-01-04-05-06-07-08, joista itse saan yleensä nukuttua 23-01-04 pätkät ja aamuyö menee torkuskellessa.

Melkoisen rytmitöntä menoa siis, mutta mikäs siinä, elämä mukautuu rytmiin aika helposti, kun ei tarvitse kuunnella kuin vauvan tarpeita ja omia tahtomisiani. Olisin pulassa jos minulla olisi mies ja isompia lapsia. Kunnioituspisteet suur(empien)perheiden äideille!

(Ps. Osallistukaahan arvontaan tuolla alempana!)

2 kommenttia:

 1. Kauniita töitä taasen kerran! Oot kyllä tosi taitava. :)

  Tämä on ehkä sellainen klisee, jonka lausumista päätin aikanaan välttää, kun sitä 21-vuotiaana äitinä kuulin jatkuvasti, mutta ilmeisesti siinä oli sittenkin perää. Nimittäin tuo valvomishomma. Joku täti-ihminen tuli jatkuvasti toitottamaan, että "nuorena sitä jaksaa" ja minä hymyilin silmät ristissä, että joopa, jaksaahan sitä.

  Nyt nimittäin jo pari yöheräämistä saa minut ihan zombieksi, ei puhettakaan, että huonojen yöunien päälle jaksaisi saada päivän aikana mitään järjellistä aikaan. Täytyy siis tyytyä siirtymään ärsyttäviä kommentteja laukovien tanttojen riveihin. ;)

  VastaaPoista
 2. Nuo on liijjjjjjan hienoja taas!

  Dirpandaalla on näemmä aikasta samanmoinen yörytmi ku Veijolla. Veijo vaan talttuu unille vasta 22 aikaan...HOOH!

  Mut niin ihania pikku untuvapäitä ovat he :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)