6.4.11

Menopelit osa 2: Vaunuvertailu

Ennen Tirpan syntymää olin varma, että tarvitsemme vain yhdet vaunut, jotka ovat täydelliset joka tilanteeseen ja joka säähän. Joku ystävällinen lapsensa aikuisiksi kasvattanut täti-ihminen olisi voinut tiputtaa minut maanpinnalle. "Täydellisiä" menopelejä ei löytynyt. Löytyi kahdet, joista ainakin toiset sopivat käsillä olevaan tilanteeseen ja keliolosuhteisiin. Ihan hyvä kompromissi mielestäni, ja koska tykkään molemmista, ja tykkään +- listoista, teen teille vertailun Pikku Piian Jogger rattaiden ja Brio Nova yhdistelmien välillä.


Pikku Piia

+ hinta/laatu, vanhan vuoden värisinä 104e
+ keveys. Nämä jaksaaa kantaa kevyesti toiseen kerrokseen vauva kyydissä ja kauppakassi toisessa kädessä. Yksinhuoltajapisteet sata.
+ isot ilmakumipyörät. Sain kauhuväristyksiä matkarattaiden pienistä kokomuovisista pyörivistä etupyöristä.
+ olematon kääntösäde. Näillä pääsin krääsäposliinikaupassa täyden kierroksen rikkomatta mitään. Normaalisti kolkkaan jo pelkällä käsilaukulla siinä kaupassa 50e arvosta tavaraa rikki..
+ selkänojan saa kokonaan alas, muutamaan puoli-istuvaan asentoon ja ihan pystyyn. Mahakipuisen vauvan kaveri. Pehmusteet ovat myös mahtavan muhkeat, mutta kesäkeleillä varmasti myös viileät. Henkseleitä me ei vielä olla tarvittu, mutta nekin vaikuttavat tukevilta.
+ Ohjattavissa yhdellä kädellä. Koiranulkoilutus, kännykässä juoruilu..kaikki sujuu samaan aikaan kun kulkee eteenpäin. Kokeilkaapa samaa rattailla, jossa on kaksi kahvaa mistä työntää.
+ Lukittava etupyörä sohjokeleihin.
+ Kiva extrasälä: toimiva muovinen sadesuoja, säilytyspussukat kuomun takaosassa, mukiteline äidille ja turvakaaressa vauvalle ihan oma. Kurkistusluukku kuomussa!
+ Kasattaessa kasauslukko, helppo nostaa takapaksiin.
+ Koko on kompakti myös pienen yksiön sisällä tapahtuvaan vaununukutukseen sen ainoan kynnyksen yli.

- Pikkuinen tavarakori. Ei siis maidonhakureissulle.
- Ihmeellinen jarrusysteemi. Ajaa asiansa, mutta ei tee mieli polkaista jarrua kovin räväkästi paikalleen.
- Kunnon erämaastossa saa tehdä töitä, ettei ratas ohjaudu miten sattuu.
- Lämpöpussin joutuu kaivamaan omista varastoistaan, jalkapeite ei paljoa lämmitä.
- Jonkun verran muoviosasia. Pitkäikäisyydestä näillä pakkasilla ei siis ole takeita.

Swingit ovatkin meille omiaan julkisilla kulkemiseen, autoreissulla, ostoskeskuksessa shoppailuun. Lapsi kevyissä vaatteissa, äidillä latte mukitelineessä ja toinen käsi vapaana vaaterekkien selaamiseen. Kirpparikierroksella pujotellessa myös hyvin kiitolliset.


Brio Nova

+ Käytettynä saa hyväkuntoisia edukkaasti. Omat 180e lastentarvikekirpparilta, ihan virheettömät.
+ TAVARAKORI! Metallinen tavarakori ei pahastu kolmesta litrasta maitoa, kahdesta appelsiinimehusta, parista jauho- ja sokeripussista ja muista arkisista kauppaostoksista.
+ Ilmakumipyörät.
+Pehmeä kantokoppa, josta saa ensi talvena kovan pohjan pois -> lämpöpussi.
+ Jykevä runko ja tukeva työntöaisa. Näillä pääsi läpi puolimetrisestä suojalumihangestakin. Työntöaisan korkeuttakin voisi säätää.
+ Näiden kanssa näyttää kylällä kulkiessaan "ihan oikealta" äidiltä. Näillä ei hienostella.
+ Vauvan kasvot saa äitiä tai menoa ja meininkiä päin.
+ Ratasosa on tarpeeksi leveä vaikka viisivuotiaalle. Ei sillä, että viisivuotias enää rattaita kaipaisi.
+ Kestävät aikaa ja kulkemista, muoviosia on vähän ja yleisvaikutelma on hyökkäysvaunumainen. Tarvitsisi kyltit "leveä kuljetus" ja "älä jää alle"

- Rattaiden paino, kun on kyseessö portaikko ilman invaluiskaa.
- Leveys, kun pitää mahtua vanhaan maitojunaan sisään. Fiat Punton takapaksiin mahtuminen vaatii purkamisen atomeiksi. Koppa+ratasosa+runko+KAIKKI pyörät irto-osasina. Kasaaminen ruuhkaisessa parkkihallissa: korvaamattoman hauskaa.
- Tyhmä sadesuoja. Kaatosateessa on suojasta huolimatta märät sekä vaunut, että ipana.
- Ohjaaminen tiukoissa kurveissa vaatii kyllä kaksi kättä.

Näissä on hyvin vähän mitään vikaa, ja miljoonasti hyvää. Käytämme näitä päivittäin! Matkarattaat (tai muut pienemmät ja kevyemmät, kasattavat..) vaan ovat lähes pakolliset näiden kavereiksi.
Jos pitäisi valita vain yhtet, pitäisin nämä. MUTTA lapsi oppisi nopeasti kriittiset kirosanat, kun matkakilometrejä julkisissa kertyy.

Millä teillä kruisaillaan ja millaisissa olosuhteissa?EDIT: ÄLKÄÄ HERRAISÄ OSTAKO NOITA KOLMIPYÖRÄISIÄ!

8 kommenttia:

 1. meillä vaunut vaihtuivat rattaisiin kun tyttö oli n.10kk.nyt vuoden verran kaahailtu brio raceilla ja toimii:)kuljemme ainoastaan julkisilla ja tosi näppärät niissä.ainut miinus on oikeestaan tavarakori joka on pieni!
  meillä oli vaunuissa ilmakumi pyörät ja ne puhkes useemman kerran nyt o tommoset kovat ja isot(ei siis mitkään matkarattaiden renkaat)ja toimii eikä ole puhkeamis ongelmaa.plussaa on myös hintalaatusuhde ostin uutena 180e:)
  suosittelen jos rattaita joskus kaipaat.niistä saa kuomun tarvittessa pois näppärästi ja menevät mukavasti myös takapaksiin.katoin just meijän kirpparilla oli moitteettoman näköiset racet 60e pinkkiväri ei vaan miellyttänyt omaa silmää:D

  VastaaPoista
 2. mä just ajattelin, ettäå munkin pitää varmaan thdä menopelien vertailu. Erehdyin koiran kanssa pissatuslenkille uusissa rattaissa, sohjoa, jäätä ja kuralätäköitä...

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Olipas kiva lukea vanhan lapsuudenystävän blogia ja kuulumisia varsinkin, kun olet aika samassa tilanteessa kuin minä tai no n. 9kk edellä :) Olenkin välillä kysellyt sen pienen kylän juorutoimistoilta susta(vaikka mun juorutoimistoa ei paljon juorut kiinnosta...). Olisi siis ehkä pitänyt kysellä sulta suoraan.(jotenkin reilumpaakin)
  Nyt ajattelin siis laittaa merkinnän vierailustani, kun toisen vauva/raskaus-blogin kautta tänne eksyin. Toivottavasti et pistä pahaksesi. Voimia teidän arkeen!

  Terkuin
  Suvi

  VastaaPoista
 4. meillä käytössä retrovaunut ei mitkään käytännöllisemmät mut mul on aina ollu pakkomielle just retrovaunuista :D niitä kyl lähinnä on käytetty vaan kotona piha/nukkumavaunuina, on nimittäin niin isot et ei mahu mun autoon ja harvoin on isännän auto käytössä.
  toisena on carenan rattaat, vähän niinku carena sprintit, mut nois ei oo kääntyvää työntöjuttua. ihan kätsyt, ja hyvä kun saa työntöjuttua säädeltyä eri pitusille ihmisille sopivax. ainut et nekin vähän isot eli mahtuu just mun auton takakonttiin, mut muuta sinne ei saakkaan sit mahtumaan.
  pitäs löytää uudet retroperusrattaat/tehä vanhoihin uus istuin osa. ne on ihan huiput. pienet ja näppärät ja hyvin menee takakonttiin :)

  VastaaPoista
 5. Kassu, voi jos jostain olisin halvalla löytänyt samanlaiset vaunut kuin missä itse olen kasvanut! Punaiset vakosamettiset Emmaljungan retrot! <3

  Verski, tee ihmeessä. Me ei noita teidän rattaita ostettu vaan ja ainoastaan siksi, että pitää sinne juna-asemalle kumminkin kävellä sohjossa ja sorassa. Kerro olinko väärässä niiden suhteen!

  Suvi! Hassu yhteensattuma. :) Piä yhteyksiä, mutta tämä blogi juorutoimiston ulottumattomissa. Jää kirjoittamatta jos tänne enemmän kylän immeisiä eksyy.. Fb toimii, jos et jaksa tänne päivitellä kuulumisia!

  Jonna, nuo swingit ovat nimenomaan rattaat, ei matkarattaat. Jos en tarvitsisi päivittäin tukevaa alakoria, ja talvisin hyökkäysvaunuominaisuutta, hylkäisin briot silmää räpäyttämättä..

  VastaaPoista
 6. Joo mietinkin, että haluat varmaan pitää blogisi enemmän itselläsi ja ei niillä puolitutuilla juoruilijoilla :)
  Äläkä missään nimessä lopeta kirjoittamista, sul on sana hallussa.

  Suvi

  VastaaPoista
 7. Miehen edellisen kierroksen jäljiltä täältä löytyy Emmaljungat. En tiedä mallia, mutta niissä on kamala määrä "hienouksia", jotka saavat minut hulluuden partaalle. Mm. vaunukopan turvalukitus,joka tekee vaunukopan irrottamisen todella vaikeaksi. Vaunujen jarrut on kans jollain halavatun turvamekanismilla, jota isosisaruksen ei kuulu saada pois päältä. Ei muuten saa äitikään. Lisäksi koko systeemi on iso, tilaavievä ja painava.

  Liikkuminen on ihan jees, paitsi jyrkässä ylämäessä. Asumme mäen päällä.

  Sokerina pohjalla, nämä eivät mahdu autoomme edes osina, ellei osia lado kyydissä olevien lasten päälle.

  Lisäksi koko rotisko maksoi enemmän kuin minun autoni!

  Haiskahtaako rivien välistä, että en ole itse ollut valitsemassa vaunuja...? ;)

  VastaaPoista
 8. Hi!
  Meillä nuo Briot on ajaneet kaikki tehtävät hyvin. Riskinä äitinä olen saanut ne kulkemaan missä vain ja miten vain ;D Matkarattaita olen joskus kaivannut, mutta kun kaksi 4v tytönhupakkoa meni näissä brion vaunuissa muumimaailman reissun + tavarat korissa päälle mä totesin että WAU mitä mummu meille osti. :D (saimme olla mukana valitsemassa)
  Ja nyt kun tyttö on 5v kävimme junalla kaupungissa pyörähtämässä niin unet niissä vaunuissa/rattaissa tytölle iski. Toimii :D
  Ja ajatellessani aikaa taaksepäin, vaunujen pehmeä kantokoppa oli helppo raahata toiseen kerrokseen vauva-aikana.
  Itse en ole kokenut pahaksi että vaunut täytyy purkaa osiin että saa ne kyytiin, pää asia että pikkuihmisellä on ollut oma "kulkupeli" mukana.
  On se vaan kiva huomata kuka tykkää mistäkin :) Pääasia että päästään kulkemaan!!
  T.M.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)