14.5.11

Kuukausiraportti mittarimadon maailmasta

Neljän kuukauden ikäinen Tirppis on aika velmu tapaus.Se osaa jo mittarimatoilla eteenpäin, kai sitä ryömimiseksi voisi sanoa. Se osaa höpötellä, kujerrella, kikatella ja komentaa. Kädet toimii niinkuin niiden haluaa toimivan, lelut joskus vaan ei tottele, vaan muksii naamaan. Kääntyminen on hallussa mitenkuten, aina se ei suju, vaan kädet jää mahan alle jumiin ja tulee huuto. Huutoa saadaan aikaiseksi myös silloin, kun äidin vessareissun aikana ehtii ryömimään tv-tason alle ja jää jumiin.

Soseilut jätettiin pois ruokavaliosta, kun neiti päätti, että omaa sihtikurkun, ja kaikki maitoa paksumpi oksettaa. Me siis kokeillaan lusikalla syömistä hamassa tulevaisuudessa. Täysimetyksellä olisi tarkoitus jatkaa puolivuotiaaksi, mikäli neuvolantäti kasvukäyrineen ei ole eri mieltä.

Äidin varustelutasoa pitäisi nostaa tasolle vauva0.4, silmä lisää takaraivoon, mittava univarasto mistä ammentaa, ainakin yksi käsi lisää, ja rautaiset pohkeet iltahytkytyksiin. Lisätissiä en kuitenkaan tarvitse, maitoa tulee edelleen reilusti yli tarpeen. Sen sijaan tunti lisää vuorokauteen tekisi terää, saisi joskus syötyä ruuan lämpimänä, kertaalleen lämmitettynä.

Neljä kuukautta yksinhuoltajana, ainoana vanhempana, äh, ÄITINÄ Tirppikselle, enkä päivääkään vaihtaisi pois.

4 kommenttia:

 1. Pitikin kysyä noista soseista, että miten teillä on lähtenyt soseet käyntiin. Meidän 4 kk tyttö kakoo myös ja jätin kokeilut muutaman kerran jälken sikseen. Paremmalla onnella joskus myöhemmin... :) Saitteko suosituksia jostain, neuvolasta tms?

  VastaaPoista
 2. Meillä poika 3kk söi innolla soseita. 4kk iässä iski stoppi mut jatkettiin sitkeesti maistelua ja oppi paljon nopemmin lopuksi syömään kun tutun lapsi joka maisteli vasta 6kk iässä sillä hänellä oli jo herkkyyskausi mennyt ohi.

  VastaaPoista
 3. Nostan kyllä hattua sulle, kun pärjäät yksin kaikki päivät vauvan kanssa!! Mahdat olla tosi väsynyt! Itte olen nyt 2 viikkoisen pojan äiti ja vaikka minulla on poikaystävä isyyslomalla kanssani olen silti ihan poikki. Yhtenä päivänä olin koko päivän yksin ja olin aivan puhki!! En ehtinyt hetkeäkään tehdä omia asioita ja ainakun sain tiskiharjan käteen vauvan vaati jo huomiota! Haluaa koko ajan olla sylissä syödä tai nukkua sylissä. :) Te yksinhuoltajaäidit ansaisisitte kyllä mitalin jaksamisestanne!! :)

  VastaaPoista
 4. Omerta, meidän neuvolantäti on lohikäärme, tukea ja kannustusta on turha odottaa missään asiassa, joten keittokirjafanaatikkona miulla on mukelolle oma. :)

  Anonyymi: Tirppis söi soseita juurikin koska halusin aloittaa ne herkkyyskausien mukaan. Neidin kurkku vaan ei ole samaa mieltä kuin suu.

  Teddy: ONNEKSI OLKOON! <3 Siulla kun ei ole blogia (???) niin miulla on jäänyt siun poksahtaminen kokonaan huomaamatta!
  Ja mitä tähän yksinhuoltajuuteen tulee, tähän tottuu. Joskus vaan huomaa kaipaavansa sitä ääntä, mikä tulee kun joku kääntää avainta lukossa ja tulee kotiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)