5.5.11

Periaatteista luopuminen

Miulla oli hurja määrä kaikkia "ehdottomasti ei" ajatuksia vauvan saamisesta ja vauvan äitinä olemisessa. Alkaen ei lääkitystä synnytyksessä, ei ulkoilua kovilla pakkasilla, ei miun vieressä nukkumista.. Eniten jaksoin etukäteen paasata väreistä. Ostin hirvittävän määrän ihania sukupuolineutraaleja vaatteita käytettynä, vannoin, että on lapsi sitten tyttö tai poika, meillä ei vaaleanpunaista tai vaaleansinistä näy.


Sitten tulivat ensimmäiset vieraat sairaalaan, ja toivat mukanaan pinkin bodyn, pinkin mekon ja setin pinkkejä jarrusukkia.


Siitä se sitten lähti, ja karkasi käsistä. Vieläkään en ole yhtäkään pinkkiä vaatekappaletta itse ostanut, mutta me ollaan saatu hirmuisat määrät vaatetta lahjaksi, uutena ja käytettynä.


Joten meidän "vauvapyykinviikkauspäivät" näyttää tältä.

Mistä periaatteista te lukijat olette joutuneet luopumaan vanhemmuudessa?

4 kommenttia:

 1. Mulla ei juurikaan ollut periaatteita, joten ei ollut mitään luovuttavaa :D Jotain ekologista puulelulinjaa taisin viritellä mutta se ei ottanut tuulta alleen, kun ne väri- ja äänihelvettilelut olivat ainoita, jotka esikon saivat olemaan hetken huutamatta :D

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ensinnäkin!

  Juu täällä oli sekä mulla että miehellä periaatteena että lelut ym härpäkkeet pidetään minimissä eikä niitä tarvita, mutta kas kummaa.... poika on vasta 3 kk ja jo löytyy kaikenlaista hilavitkutinta. Ja vieläkin ollaan siis periaatteessa pysytty, nyt vaan ajatellaan että "kun tämä kehitysvaihe on ohi, karsitaan". Katotaan vaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Tätä on niin ihana lukea, sie oot just niin kuin minä sun ikäisenä. (kamalaa, että voin käyttää tällaista ilmaisua, "silloin kun minä olin vielä nuori..." ;D )

  Mulla oli hurja määrä todella ehdottomia periaatteita vaatteista, telkkarista, nukkumisesta, syömisestä, kestovaipoista, tutista, tuttipullosta...

  Periaatteet ovat pysyneet kyllä edelleen, mutta ehdottomuus on karissut. Jos jatkuvasti nitisevä vauva rauhoittuu tutilla, hän saa tutin. Jos pyykkivuori on jo valmiiksi metrien korkuinen, voi käyttää pari päivää kertiksiä ja purkaa sen muun vuoren. Ja on aika kivaa, että vauva huolii tissin lisäksi myös tuttipullon ja äiti voi päästä joskus rauhassa vaikka kampaajalle. :)

  VastaaPoista
 4. Tämä oli mun suurin uhkakuva, kun kuultiin, että tyttö pitäisi syksyllä syntyä. Se alkoikin toteutua jo pari viikkoa sitten, kun saatiin tulevien serkkutyttöjen kaikkea vanhaa, ihanaa ja vaaleanpunaista...

  -Suvi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)