8.6.11

Maitovamppyyri kesälaitumilla


Nyt on kyllä myönnettävä, että blogin päivittämisen sijasta on tullut tehtyä kaikkea muuta. Ulkona on lämmin, asunnossa on viileä ja parvekkeella säkillinen multaa. Iltaisin kun kaikki ihanat kesään liittyvät askareet on alta pois, voi joko löllötellä sohvalla ja kuunnella ipanan tuhinaa, tai vaihtoehtoisesti lyhentää tekemättömien tilaustöiden listaa.

Ja mitä Tirppaan tulee, neiti Kesäheinä voisi olla osuvampi nimi. Minimimmi nimittäin nauttii ensimmäisestä kesästään täysin siemauksin. Nurmikko tuoksuu, sormissa on sokerimurkkuja, kukkaset on keltaisia, koirat on pörröisiä, maito on parasta ulkona nautittuna ja äiti kummallisen levännyt ja aurinkoinen.


Oma seesteisyys ei ole kotoisin ratkenneista huoltajuuskiistoista anopin (!!) kanssa, tai lottovoiton suomasta rahallisesta yltäkylläisyydestä. Sekin olisi kyllä kiva. Mutta hyvää fiilistä luovat ihan samat asiat kuin Tirppiksellekin: luonto, lämpö, valo ja kesäsyömingit. Vielä kun saisi sen verran tilille täytettä, että saisin ostettua kirjahyllyn, mihin purkaa kirjalaatikot, ja itselle uuden imetyskelpoisen hellemekon, niin hyvä fiilis olisi katossa.


Aina hyvään mieleen ja kivoihin tavaroihin ei edes tarvitse rahaa. Tirpan uudet aurinkolasit on hankittu ihan laillisesti oravannahkakaupoilla. Tein marsipaanisen avobemarin ja sain minikuulalle sopivat kakkulat. Hyvät kaupat etten sanoisi.

Koska kesän on luvattu tänä vuonna olevan pitkä ja vähäluminen, kysynkin teiltä: Mitä tämän kokoisen ipanan kanssa voi tehdä kesällä? Muumimaat ja muut alkaa olla kivoja ehkä parin vuoden päästä, järvivesi on jäätävää ja kiitos kesäasukkaiden, kaupat ja kahvilat on tupaten täynnä. Mitä te teette kesällä ja minkä ikäisten lasten kanssa?

Itse muistan pienenä uineeni alasti kahluualtaassa, ruokkineeni ahvenia yhden tietyn jätskikiskan lähellä (pullanmurupusseja sai kiskalta) ja käyneeni kotieläinpuistossa ja eväiden kanssa koko päivän retkellä ilmaisessa Launeen perhepuistossa. Tirppa vaan on liian pieni tälläisiin, vielä.

5 kommenttia:

 1. Siis anoppisiko meinaa haluta Tirpan huoltajuuden?! Olen lukenut kivaa blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt oli pakko kommentoida, kun kuulostaa niin uskomattomalta... Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Ettei nyt synny mitään jälkipyykkiä, tarkennan tätä asiaa vaikka henkkohtaseksi meneekin. Anoppi siis suuttui ja veti palkokasvin nenään, kun emme menneet sukujuhliin. Suivaantuneena hän kuitenkin sitten "kauniisti kehoitti" (jos vanhat merkit pitävät paikkaansa: "teen sun perinnöttömäks jos et tottele mua!") poikaansa menemään lastenvalvojan paikkeille, että saisivat pakolliset tapaamiset pyörimään. Lapsen isä ei kuitenkaan ole isyyttään tunnustanut, joten turhaan vauhkoavat. Minulle tälläiset toimet kuitenkin aiheuttavat stressiä, vaikka Tirpan ainoa vanhempi virallisesti olenkin.
  Tähän asti meillä on ollut hyvät ja lämpimät välit ex-anopin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Anopit! Onpa inhottavaa :s Mutta kesä ja tirppis ja ihanat ilmat on pop ^_^

  VastaaPoista
 4. Esikoisen ollessa vauva muistan vaan, että oltiin vauvakavereiden kanssa piknikillä ja sit stressaavilla sukulaisajeluilla (kesälomalla). Kai me jotain muutakin tehtiin, en vaan muista mitä... taaperona kun vasta tajuaa kunnolla eläin- ja huvipuistojen päälle. Nyt aikomuksissa on Veijon osallistuminen normikesämenoon siinä sivussa: mökkeily, Korkeasaari, huvipuistot (Lintsillä oltiin jo), Suomenlinna, piknikit..

  VastaaPoista
 5. Sohville on tarpeeksi, jos saa maata puun alla, tuulettimen vieressä tai käydä välillä kylpemässä ankkojen kanssa. Turvallisesti omassa vessassa toki.

  Ollaan me käyty sukuloimassakin, metsässä ja järven rannalla haistelemassa fiiliksiä. Niin ja Särkänniemessä (mistä se ei toki tajunnut mitään). Ensi viikolla edessä eka junamatka ja laivareissu, eipä se niistäkään taida mitään tajuta.

  Eli kyllä teille riittää vaan ne ruohon tutkiminen, puiden katseleminen ja ulkoruokinnat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)