15.7.11

"Ihan on kuule omasta maasta!"

Aloitan huokaamalla syvään. Harrastan parvekeviljelyä. Saa sieltä satoakin. Mutta ei noilla määrillä lasta ruokita, itsestä puhumattakaan! Eli Tirppa saa ihan tavallista ruokaa. Ei oo itse viljeltyä ja kaikella rakkaudella pellosta pöytään tuotua.Jos mansikkasato jää noin kymmeneen kappaleeseen, joista ensimmäinen (!) oli tänään alkanut punastua, ei ensimmäisenä kaiveta sauvasekoitinta ja kiljuta: JEE, oman maan marjoista kiisseliä hellantuutelille! Ei. Meidän marjasoseet on ihan kaupasta kotiin kannettuja. Metsämansikoita ja pari mustikkaa ollaan poimittu suihin lähimetsässä.


Kaikenmaailman heinää tuo parveke kyllä kasvaa. Yrttejä siis. Niillä aion maustaa niitä omatekoisia soseita sitten, kun niitä on mielekästä itse tehdä. Nyt Tirppis syö 0-2tl kerrallaan, ja aika usein oksentaa ruuan päätteeksi. Ei maksa vaivaa.
Chilin taimi. Ei taida tulla satoa. Saa nauraa.Herneet syyään ihan versoina vaan, ei niistä viime vuonnakaan mitään muuta iloa ollut.Salaattia.Mahot tomaatintaimet.

Paprika ja vesimelooni.Nälkäinen lapsi.


Hyvä äiti pisteet pitää kerätä edes jostain, ruuasta niitä ei tähän pankkiin kilahda. Kiitos sottapytyn ruokailutapojen, sain jonkun kuningasidean tehdä itse ruokalappuja. Verski lähetti kaavat ja minä reippaana naisena laitoin ompelukoneen päälle.Tunnin hikoilun ja noin sadan hermojen menetyksen jälkeen sain yhden valmiiksi. Lapsi kuuli värikästä kielenkäyttöä ja sai värikkään kaulakilluttimen. Aika monta kertaa harkitsin, maksaako vaivan hyödyntää loppumateriaaleja ja tehdä vielä pari. Nukuin yön yli (1h 15min. Hyvin levätty siis.) ja tein lopusta kankaasta lisää ruokalappuja. Tällä kertaa Tirpan korvia säästettiin ja vinonauha ja hyppytikki suostuivat talttumaan ihan suosiolla.


Onhan ne hienoja. Mutta suutari pysyköön lestissään ja leipuri kaukana ompelukoneesta.


Posted by Picasa

4 kommenttia:

 1. ihania lappusia!:)
  mäki haluisin kasvatella kaikkea mut luultavasti kaikki vaan kuihtus.tosin vinkkinä voin sanoo et ukko osti kukkakaupasta semmosen chilipuskan ja se kasvattaa paljon satoa kyl eikä ees kuole vaik välillä unohtuu kastelu:)
  oon myös harkinnu tomaatti"puuta" prismasta ku kaveri sai sillä kivaa satoa partsilla.
  myös persiljaa ja basilikaa meillä on välillä uudelleen kasvatettu niis vihannesosastolta ostetuista valmisruukuista..

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi. Oot saanut noin hyvin vesimeloonin kasvamaan.. Meillä kävi vähän huonosti. Kun siirsimme isompiin ruukkuihin niin osa kuoli. En tiedä vioittuiko juuret, vai mitä tapahtui..

  - C-line
  www.c-line.vuodatus.net

  VastaaPoista
 3. Hienoja lappusia, mistä löysit tuon kankaan? Sopii hyvin ruokailuun tuo marjakuosi. =)

  VastaaPoista
 4. Nää sun postaukset masentaa mua, koska oon ihan paska puutarhuri ja vielä paskempi ompelija. Ja maailman paskin leipuri, kuten tiedämme...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)