14.8.11

"Vähän yli puolivuotias" eli 7kk raportti

Minimimmi täytti tänään 7 kuukautta.

Pari päivää ennen iän vaihtumista opeteltiin konttaamaan kunnolla ja seisomaan, tänään otettiin ensimmäiset kaksi askelta tukea vasten. Likan tempperamentilla ei a) odoteta kärsivällisesti b) huudeta kunnes joku tekee jotain, vaan mennään ja tehdään ihan itse. Ihan itse saan myös minä alkaa värjätä kuontaloani, sillä harmaita hiuksia on tiedossa. Mimmi osaa nimittäin touhottaa menemään, mutta järkeä ei ole jaettu samassa suhteessa. Logiikalla: on ok heittäytyä sylistä (sain kopin!) ja on ok päästää irti tuesta seisoessa. Kuhmuja ja kolhuja tiedossa!

Uutuuksia vauvarintamalla on pidentyvä hiuskuontalo, joka ei näissä kuvissa kylläkään näy. Ehkä siis ennen joulua saan ostaa ensimmäisen hiuspinnin tai pompulan.

Alahampeista toinen on puskenut pienen terävän kulman ikenestä läpi. Loppukin kuultaa jo ikenestä läpi.

Kädet pelaa entistä paremmin. Esineitä Tee osaa vaihtaa kädestä toiseen, ja jos tavara tai juttu on tarpeeksi pieni mutta hillittömän mielenkiintoinen, pinsettiotekkin onnistuu.

Oma ja muiden kroppa on jännä. Äidillä on suu, nenä, silmät, korvat ja hiukset, ja yllättävää kyllä, samat osat löytyy omastakin nassusta. Tunnen itseni tyhmäksi kun toistan päivästä toiseen "Nenä. Se on äitin nenä. Ei saa repiä äitin nenää. Missä Tirpan nenä?" Ja sama muilla jännillä naaman ja ruumiinosilla. Monta kertaa päivässä.

Ruokapuoli on aikalailla kahtia jakautunut.

1. Tissimaito on edelleen pop. Monta kertaa päivässä, kerran yöllä. Imetys on meille molemmille edelleen mieluisaa ja kätevää, joten jatkamme samalla taktiikalla jatkossakin. (Siitä huolimatta, että ensimmäinen hammas puskee yhtä kulmaa ikenestä läpi, ja sillä voi raadella rinnanpäätä kuin pieni nälkäinen leijona!)

2. Kiinteitä ruokia menee viisi kertaa päivässä. Aamupuuro, lounaaksi lihasose, hedelmäsose/jugurtti välipalaksi, kasvissose päivälliseksi ja iltapuuro yötä vasten. Vettä juodaan mukista, jos palvelu ei pelaa, komennetaan terävästi "vettä! ttä! ttä!"

Lapseni ensimmäinen sana oli "vettä", mutta äitä tuli hyvänä kakkosena. Molemmat siis selkeästi sellasia sanoja, jotka tulevat oikeissa asiayhteyksissä, muunlaisia ei lasketa. Äänteitä kun tuo hokee itsekseen leikkiessään, kuuluu välillä hassujakin sanoja! Kun Nalle Puh puhelin kysyy "leikitäänkö yhdessä?" ja lapsi kiljuu sille vastaan EN - KÄ, ei voi olla nauramatta.

Sosiaalisuus on muutenkin jotenkin ryöpsähtänyt. Hymyt, naurut, riemunkiljahdukset ja höpöttelysessiot vuorottelevat. Mämmämämämä -bababababa- tätätätät- kiiiiiihkiiiiih- nänänänä- ta!ta!- mömmömmöö. Ota siitäkin nyt sitten selkoa, jos kysymys kuului "onko bataatti hyvää?"

Virallisia mittoja mimmille saadaan tiistaina, mutta vinkkiä antaa se, että hyvästelemme tällä viikolla 68senttiset vauvan vaatteet.

Ps. tietääkö kukaan mistä vois ostaa käytettynä valokuvaustaustoja? Nääkin kuvat olis onnistuneet paremmin jos taustana ei olis pelkkä valkonen makkarin seinä..

7 kommenttia:

 1. Voi ihania kuvia! Mistä keksit kaikki nua ideat?? :D

  VastaaPoista
 2. Reipas tytsy! Juttelee jo ihan oikeasti :) Pikkulikka täällä vain murisee edelleen. :D

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömiä kuvia, eivätkä mun mielestä todellakaan vaadi mitään valokuvaustaustaa :) Näissä on niin paljon enemmän syvyyttä, valoja ja varjoja. Tyttö näyttää ihan sulta tossa keskimmäisessä kuvassa <3

  VastaaPoista
 4. Ei oo totta. Tirppa on ehkä maailman kaunein. Tuo keskimmäinen kuva, iiih! Tietysti voit ottaa samalla kehuna itsellesikin, kun aiempi kommentoija sanoi Tirppaa äitinsä näköiseksi :)

  VastaaPoista
 5. Onpa suloinen tyttö! :) Meilläkin neiti kiljuu niin, että seinät tärisee. On se vaan ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Ihana touhottaja tuo tyttösi!:)

  VastaaPoista
 7. Me on käytetty kotona valokuvaustaustoina ihan lakanoita. Ne vaan roikkumaan taustalle niin, että yltää lattialle asti, ja toimii. :)

  Suloinen tyttö tuo pieni Tirppa ja ihana idea kuvata pientä tuossa keltaisessa ämpärissä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)