9.9.11

Kirpparilla

Mistä tunnistat myyjän, joka ei oikeasti halua eroon lastenvaatteistaan? Oikeasti hän haluaa pitää ne kaikki, velloa vauvamuistoissa ja haistella ja hipellellä ja vauvakuumeilla. Mutta inhottavat tosiasiat ajavat kirpparille ja myyjäisiin. Ainut tapa näyttää siltä, että tahtoisi vapauttaa kaappitilaa ja kohentaa kukkaron tilannetta, JA pitää kaikki ihanuudet silti itsellään, on noudattaa seuraavia sääntöjä:

1. Pidä pöytä sotkuisena. Mahdollisimman paljon myytävää, mahdollisimman sekaisin.
Älä missään tapauksessa järjestele pöytää asiakkaiden jäljiltä, älä lajittele koon tai vaatetyypin mukaan.

2. Pistä pinon päällimmäisiksi reikäisiä ja tahraisia, ja ihanuudet alimmaisiksi.

3. Rypistä kaikki vaatekappaleet tunnistamattomaksi. Viikkaa huolimattomasti, tai jätä viikkaamatta.

4. Ylihinnoittele! Vitonen perusbodysta, kymppi nätin värisestä.


Ps. Lähes kaikki Teen vaatteet on ostettu tai saatu 2nd händinä. Ihaninta on löytää pöytä, jota siivotaan säännöllisesti, vaatetta ilmaantuu lisää parin päivän välein, asettelussa on joku logiikka, vaatteet kaikki ehjiä ja siistejä, ja hinta kohdallaan. Ja jos joku on silittänyt vaatteet unelmanpehmoisiksi, ai ihanuutta! Tyhjennän yleensä koko pöydän.
Siispä huomenna pistän hyvän kiertämään, ja kaikki Teen pieneksi jääneet vaatteet kirpparille. Silitettyinä, viikattuina, koon ja vaatetyypin mukaan lajiteltuna ja kohtuulla hinnoiteltuna. Toivottavasti joku tarttuu syöttiin!

5 kommenttia:

 1. Juuri tänään kävin kuulemassa iloisen uutisen kirppikseltä; kahdessa päivässä oikeastaan pelkistä halvoista vauvanvaatteista oli tullut yli sata euroa! (Oli myydyissä mukana kaksi kestovaippaakin, mutta pääasiassa vain bodyja ja housuja) Otan asiasta kunnian suoraan itselleni, koska pöydässä ei ollut yhtäkään likaista, reikäistä, virheellistä, ylihinnoiteltua tai silittämätöntä vaatetta. Viereisessä pöydässä ruokatahrainen villapaita killittää edelleen kolmen euron hintaan.

  Monesti hinnoista jo huomaa, koska kyseessä ei ole kirppiskokenut myyjä. Sellaisilla on lähes aina ne korkeimmat hinnat, niin irl kuin alati suosiotaan kasvattavilla FB:n kirppiksilläkin. Kokenut kirppiskävijä tietää jo, mitä itse arvostaa ja osaa toimia sen mukaan. Myönnän, etten katso läpi pöytää/myyjää, jos käteen osuu yksikin likainen, selkeästi ylihintainen tai risa vaate. Minua suoraan sanottuna hävettää niiden ihmisten puolesta, jotka kehtaavat tuoda pesemätöntä ja huolittelematonta vaatetta myyntiin.

  Meillä on myös tytöllä lähes kaikki vaatteet kierrätystavaraa. Paljon pitää valitettavasti kyntää roskaa, että kohdalle sattuu se yksi hyvä myyjä, mutta silloin tuleekin tosiaan tyhjennettyä melkein koko pöytä. :)

  VastaaPoista
 2. Et siis taida kuulua em. porukkaan :)
  Itse pari kertaa kirpparia pitäneenä uskon, että pöydän siisteys, hyvä tavara ja edulliset hinnat takaavat hyvän myynnin ;)

  VastaaPoista
 3. vielä yksi sääntö: yleensä ylihinnoitellussa, rakastakin rakkaammassa nuhjuvaatteessa, josta ei millään halua luopua, lukee joku myyjän omaan mielipiteeseen nojaava kuvaus kuten "aivan IHANA body! 3e." "YLISÖPÖ pikkuprinsessan hamonen <3 <3 6e."

  VastaaPoista
 4. Kirpparit ovat minulle aivan vierasta maaperää. Joskus käynyt pyörähtämässä, mutta olen ahdistunut tavaran määrästä ja penkomisesta. Kai olen laiska ja on yksinkertaisesti helpompi vain mennä kauppaan ja ostaa mitä tarvitsee.

  Lapsen pieneksi jääneitä vaatteita tursuaa joka paikasta ja pakko pistää varmaan myyntiin. Olisihan niistä kiva jotain saada takaisinkin. Kaikki kuitenkin uutena ostettu ja hyvässä kunnossa, osa ihan merkkikamaakin.
  Paljon vauvan vaatteista kehtaa kirpparilla sitten oikein pyytää? :o

  VastaaPoista
 5. Vähän riippuu missä myy. :) Huutonet ja Helsingin kirpparit on aika hyviä paikkoja, jos tahtoo oikeasti tienata jotain, mutta ite myyn lähinnä siksi, että saisin lisää kaappitilaa, kaksiossa sitä ei oo liiaksi. Joten oon myyny lähestulkoon kaiken eurolla, kahdella ja sitten toppapukuja tms vitosella, hoitoalustaa, imetystyynyä ja liinoja alle kympillä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)