23.9.11

Suit sait

Ompelusta on tehty blogeissa turkasen kallis harrastus, jossa ei lisäkapistuksia ja kalliita kankaita säästellä. Nauhankääntäjä ja peitetikkikone nyt ainakin pitäisi olla ennen kuin kehtaa tekosia esitellä! Ja kunnon saumuri, ei mitään lelua. Kankaat pitää olla hienoa kuosikasta joustofroteeta, tietenkin. Tätä ompelusta varten metsästin niinkin hurjaa lisälaitetta kuin ....rumpujen pärinää..... no rei'ittäjää! Koska en osaa ommella lastenvaatteita (tietääkseni) niin bodykin on valmistuotantoa ja kirpparilta kotiin raahattua.

Tarvitset:

Yksivärisen bodyn (tämä kirpparilta 50snt)
Askarteluhuopaa (tai vaihtoehtoisesti trikoota ja tukikangasta, niinkuin tässä)
Rei'ittäjän
Sakset
Kangasliimaa
Ompelukone
Rei'itä pieniä askarteluhuopapalluroita iso pino, ja ala sommittelemaan.


Kun olet sommitellut, laita jokaisen alle pieni tippa tekstiileille tarkoitettua liimaa.


Ompele pisteestä pisteeseen.


Räpellä kasaan rusetti, ja laita se nepparipuolen olkapäälle. Kiinnitä käsin ommellen.

Tsah, valmis! Ompelukseen ei käytetty mitään, mitä kotoa ei olisi löytynyt jo valmiina. Tämä pääsee juhlakäyttöön yhdistettynä puolihameeseen, ja arkikäyttöön mustavalkoraidallisten housujen kanssa.


Te jotka ompelette vauvalle hienouksia, miten ihmeessä raaskitte maksaa kankaista niin hillitöntä metrihintaa?

14 kommenttia:

 1. Onpas ihana tuunausidea! :) Tuostahan voisi vaikka ottaa mallia ja tekasta jotain vahan isommallekin ihmislapselle. Se ompelukone tosin puuttuu... :(

  VastaaPoista
 2. Aamen!
  Kylläpä osuit taas naulan kantaan!!!
  Sun blogi on kyllä ihana :)
  Eikä tässä ollut nyt sitten yhtään mitään sarmasmia mukana. Oikeesti. Itelläkin olis monesti avauduttavaa, mutta ei aika riitä niitä aina blogissa jakamaan :D

  VastaaPoista
 3. Vautsi, tulipas ihana, ihana body!!

  VastaaPoista
 4. Ohops, toi on kyllä hieno. En muuten tiennytkään, että käsityöblogeissa on tollanen meininki. En lue niitä, koska masennun. Sama homma kun Strömsön ja ratulan (vai mikä koto se nyt on) kanssa, en voi katsoa koska lääkemäärä pitäs samantein tuplata.

  Ehkä niitä kalliita joustotrikoita vois käyttää jos saletisti osais ommella, kuitenkin tulee heti mieleen et Lindexistä saa paremman halvemmalla. Mä käytän lahjatilkkuja ompelussa ja hamstraan kirpparilta jotain euron tilkkuja. Lainakoneella ajelen. Kun en lue kässäblogeja, uskaltaa ne räpellykset blogissakin esitellä.

  Mutta toi on tosi hieno. Tisulalla ei helminauhapaitaa vielä ookaan :)

  VastaaPoista
 5. Tosi mahtava tuunaus :)

  Ja niistä kanakista viitsii maksaa kun kaikki harrastukset maksaa ;DD

  VastaaPoista
 6. Oon kyllä samaa mieltä, että puuduttavaa mennä kangaskaupasta ostamaan kangasta ja väkertämään jotain omaa hienoa, kun kaupasta saa (halvemmalla) valmiin!

  Sain myöskin ompeluinnostuksen tässä taannoin, Ikeassa oli (mielestäni) edullisia lastenkankaat. Ajatuksen tasolla on myös ollut, että kun nuo lapsukaiset kasva niin nopeasti omista vaatteistaan, että revin ja riitsin pieneksimenneistä vaatteista kankaat auki ja tuunailen niistä sitten (jotain?). :) Katotaan mitä tulee!

  VastaaPoista
 7. Oooi, tulipa ihana paita! :) Mä oon kans miettiny ihan samaa noiden kankaiden kaa, mutta niinhän se menee, että kaikilla on omat lempirahareikänsä...... ite en oo niin pro, että uskaltaisinkaan pistää rahaa ompeluksiini.. :D

  VastaaPoista
 8. Tää sun blogi on kyllä mahtava!!! terveisin: Tytön 7,5 kk äiti

  VastaaPoista
 9. Sie soot luova ja näppärä! Tosi kiva idea! Onkohan tuo tekstiililiima ihan pitävää?

  VastaaPoista
 10. Ei sen liiman tarvitse pitää kuin sen aikaa, että saa nuo ommeltua ylitte. :) Ilman sitä liimausvaihetta tässä olisi mennyt hermo. :D

  VastaaPoista
 11. Vautsivau!
  Mä en edes omista ompelukonetta - siinä on hyvä syy vedota ompelemattomuuteen ;D
  Enkä mä mikään taitava ole koskaan ollut käsitöiden suhteen, joten ehkä parempi jättää tekemiset osaavammille :P

  VastaaPoista
 12. Ihanaihanaihana! Saanhan varastaa idean, saanhan? :)

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana! Mun mielestä tärkeintä on aina idea, luovuus ja se, että oikeasti tekee eikä vaan suunnittele. Viis jostain muiden kalliista kankaista sun muusta.

  Toistan, tuo on aivan ihana!

  VastaaPoista
 14. kyllä se tekstiililiima pitää, tai ainakin pitäisi pitää ihan pesutkin :)

  Ja tuo on ihan mahtava!

  Itsellänikään ei ole intoa tai varaa ostaa kalliita kankaita. Eurokankaan pala osasto on mun kaveri, ja ompelublogeja luen kuola valuen. Paria todella kallista (yli 15€/m) olen ostanut, ja niistä on tullut kaikkea pientä. Mutta joo, ei riitä tämänkään äidin varat niihin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)