24.10.11

Näitä päiviä

..jottei kuva tästä meidän elämästä muuttuisi liian ruusuiseksi, kerrottakoon, että tänään on taas ollut maanantai isolla ämmällä.

Ensinnäkin hourailin koko yön kuumehuurussa ja olin vakuuttunut siitä että lapseni on oikeasti zombie.

Aamulla kun uneliaisuus ja enin kuume poistuivat kuvioista ymmärsin syy-seuraus-suhteen. Käännyin mahalleni ja ulvoin tuskasta. Nyt tiedän siis ainakin miltä se kuuluisa rintatulehdus tuntuu.

Ajattelin sitten fiksuja tyttönä lämmittää kauratyynyn tissejä lämmittämään. Noh, sillä aikaa kun puin neidille sukkahousut, oli mikro ilmiliekeissä. Eihän siinä mitään. Pikkulikka suljetun oven taakse makkariin huutamaan ja sammutuspeite kauniiseen käteen. Nuotio sammuksiin ja töpseli pois seinästä.

Olisikin loppunut siihen. Kämpässä leijaili sen verran tukeva savupilvi, että oli pakko avata kaikki ovet ja ikkunat ja kantaa mikronraato ulos. Pikainen tarkistus, ettei missään enää kyde mikään, ja vaudilla mimmille ja itselle ulkovaatteet päälle. Kämpän lämpötila laski uhkaavasti.

Koko päivä vietettiin evakossa kerhossa ja mummilassa, puolen päivän aikaan kävin tarkistamassa vauriot. Kaappiin jäänyt musta jälki lähti tiskirätillä, mikro on ehdottomasti entinen. Samoin se kauratyyny. Valitettavasti perusteellisesta tuuletuksesta huolimatta haju jäi. Lievempänä, ehkä vain minun nenääni, mutta kuitenkin. Pohjaan palaneen kaurapuuron haju. Hyi yrjö. Toivottavasti se häviää ajan mittaan. Jos ei, pitää pestä kaikki tekstiilit sohvanpäällisiä myöten. Ihan kuin tässä ei olisi muuta tekemistä..

Jos jollakulla on ollut huonompi maanantai, saa ilmoittautua.

6 kommenttia:

 1. mie aattelin ensin, että läpällä heitit, että on mikro ilmiliekeissä.. :O ohho. Sulla on tosiaan ollu Maanantai.

  VastaaPoista
 2. No eipä tästä paljon voi enää pahemmaksi vetää. Yllättäin oma kiukutteleva taapero ja viikon kestävä yh-pätkä (miehen humputtelureissu Saksaan) tuntuvatkin tässä mittasuhteessa aika helpolta nakilta.

  Tsemppiä! Kyllä ne hajut siitä hälvenee ja tissitkin on kohta kunnossa. Hyvä lääke rintatulehdukseen on imetys. Eli pesit vaan vauvan kanssa ja annat imutella tisut tyhjiksi, niin siitä se tulehduskin sitten hälvenee.

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi sattumalta ja täytyy sanoa, että ihailen sua syvästi. :) Hienoa, älykästä ja syvää tekstiä, mikä kertonee, että olet hieno, älykäs ja syvä ihminen. On ilo lukea kaltaisestasi arjen sankarista, jota ei moni asia tunnu masentavan - ainakaan pitkäksi aikaa. Itselläni on laskettu aika 14.1.2012, eli tasan vuoden myöhemmin kuin tyttäresi syntyi. :)

  VastaaPoista
 4. Sulla on ollut varsinainen MAANANTAI! Huh huh!

  Muuten sitä hajua voi kokeilla poistaa etikalla, eli laittaisin kiehuvan kuumaan (älä keitä) vesikattilalliseen aimo annoksen etikkaa ja antaisi sen höyryillä keittiössä. (itse täytyy kyllä sitten poistua kotoa)

  http://www.rajamaen.fi/rajamaen.nsf/sivut/EtikkasivuTemp-2?OpenDocument&cid=puhdista

  VastaaPoista
 5. Voi ei, onneksi ei käynyt pahemmin vaikka johan tuossakin jo kestämisensä.

  Etikka toimii moneen, vaikka sekin löyhkä kieltämättä ensin tuntuu ihan yhtä vastenmieliseltä.

  VastaaPoista
 6. Voisiko todeta että "onni onnettomuudessa": Siinä vaiheessa kun antibiootitkaan ei tehonneet enää omaan rintatulehdukseen, ja makasin sairaalassa tiputuksessa ja pyysin tuomaan lämmitetyn kaurapussin tisseille, sai hoitaja hirveän hepulin ja sain kuulla sellaisen ripityksen siitä, ettie missään nimessä rintatulehdukseen LÄMMINTÄ kaurapussia tule laittaa. Tulen sen muistaan ikuisesti ;) Kylmää kaalia vaain tissiliiveihin ;)

  Tsemppiä! Tykkään blogistasi!

  Mari

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)