3.12.11

Neiti Oma Tahto


Minimimmi on ollut pieni-itkuinen syntymästään asti. Kitinät ja rätinät ovat olleet lähinnä sairastelujaksojen ilona.

Sitten tuli eroahdistus ja äidin perään huutaminen. Metriäkään ei saanut olla välimatkaa, muuten pääsi lohduton yksinjätetyn reppanan parku.

Ja nyt kun eroahdistus alkaa lieventyä siedettäväksi, alkoi ihan uusi vaihe. Tee tahtoo, ei tahdo, tekee, ei varmasti tee, haluaa, eikä suostu, ja kaikkea erittäin kovaan ääneen. Kun kielletään, voi heittäytyä lattialle makarooniksi ja hakata otsaa lattiaan ja karjua. Kun laitetaan syöttötuoliin ja otetaan lusikka kauniiseen käteen, voi heittäytyä makarooniksi ja kirkua kunnes ensimmäinen lusikallinen on löytänyt tiensä mahaan. Ulkovaatteet, päivävaatteet, pyjamat ja vaipat ovat perkeleestä. Sekä päälle puettaessa, että riisuttaessa. Sylistä on kiva yrittää heittäytyä pää edellä lattiaan. Toistaiseksi ei ole onnistanut.. Lisäksi ihan omanlainen huuto saadaan aikaiseksi, kun ei mahdu sinne minne haluaa. 10cm rakosesta on ihan pakko mahtua, ja jos ei mahdu, se on tietenkin äidin vika!

Ja hei, jos joku päivä tuntuu siltä että mitta on oman tahdon ilmaisuja täynnä, voi aina lohduttautua sillä, että kun tämä vaihe päättyy, alkaa seuraava vaihe tai uhma. Joten ei auta kuin katsoa sen huudon ja kiukuttelun yli, ja nähdä pikkuinen tyttö, joka ei osaa ilmaista tunteitaan oikein. Eipä se meille aikuisillekaan aina helppoa ole.

Taas kasvetaan, niin äitinä kuin tyttärenäkin!

4 kommenttia:

 1. :') Jotenkin iha hirveet ku itteesä alkaa aina hymyilyttää ku näkee kuvia mite nää pieneet ihmeet itkee noin tunteella. Sulonen kuva - ehkä armollisempaa ettei siihen liity äänitehosteita!

  Hyvää joulun odotusta ja kiitos ihanasta blogista! <3

  VastaaPoista
 2. ihan ku meillä.tosin meillä mennään nyt sitä uhma vaihetta mut edelleen vaatteet on perkeleestä,tavarat lentää ja kaikkeen huudetaan ei ei tahdo!

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti. Niinpä sitä taas kasvetaan! Tää on kyllä mun lempblogi. Muiden lukemisen oon viime aikoina jättänyt tosi vähälle mutta teidän kuulumisia on aina ilo lukea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)