25.12.11

Pelottava mies.Joulupukki nimittäin. Tee pelkää ukkoa kuollakseen.

Kuvissa näkyvässä tilanteessa ei niinkään, mutta kaikki loput kohtaamiset ovat olleet suoraa kauhunhuutoa. Kauppakeskuksessa olisi joulun alla saanut ilmaisiksi joulukortit lapsi+joulupukki kuvalla, mutta Tee ei suostunut metriä lähemmäs sitä karvaista miestä punaisessa reessä. Pari kertaa yritettiin lähestyä, mutta parkua ei voinut ymmärtää väärin. Tee ei halua karvaisen miehen syliin, ei viereen eikä edes lähelle. Joten ei me sitä edes joulun kunniaksi myöskään kotiin kutsuttu.

Joulu tuli ilman pukkiakin. Perhe kokoontui saman katon alle, jalat saman ruokapöydän alle. Oltiin yhdessä ja pienimpiä jännitti. Paketit ilmestyivät kuusen alle jännästi juuri silloin kun lapset kävi yhden aikuisen kanssa viemässä koirat pissalenkille.

Siinä paperin repimisen ja riemukiljumisen tuoksinassa hyvä kun sai hengitettyä, saati että olisi saanut tasokkaita ja tunnelmaisia kuvia vauvan ensimmäisen joulun lahjojen avaamisesta. Ja tuollainen alle vuosikas lapsi malttoi avata lahjoja tasan siihen asti kun nukke ilmaantui yhdestä isosta paketista. Sitä sitten paijailtiin ja halailtiin ja suukotettiin loppu aika. Äiti avasi loput paketit.

Ilahduttavan moni Teen paketeista oli kierrätettyjä leluja! Hyväkuntoisia ja mielenkiintoisia leluja, eikä rahaa ole palanut turhaan, saati luonnonvaroja. Kierrätettyinä Tee sai purkkitornin, lelupalikoita ja leluauton. Uusia tuli puinen tamburiini, ne nukenrattaat, nukke, leegoja ja leikkiastioita. Vaatelahjoja tuli kolme, plus yhdet toistaiseksi liian isot reinotossut. Aika paljon sulateltavaa pienelle ihmiselle. Aika näyttää mitkä muodostuvat lemppareiksi. Kunnes 14. tammikuuta on syntymäpäivä ja koko homma alkaa alusta.

Miun "joululahja" on kesällä saatu pakastin, jolle iskin joulun kunniaksi rusetin kylkeen. Olin kuitenkin ollut ilmeisen kiltti, sillä sain muutamia pieniä lahjoja vielä lisäksi.

Purkaan kuvia pyhien jälkeen koneelle, mutta nyt aion nauttia hiljaisesta torpasta, joulusuklaista ja hömppäleffasta!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)