4.1.12

Pieni taiteilija

Viimeisen kotihoitopäivän kunniaksi (tästä eteenpäin vaan vapaapäiviä ja lomia!) keitettiin eilen Teen kanssa värisoppaa kattilassa.

Olen pitkään halunnut maalailla ipanan kanssa, mutta kaupan sormivärien haju ja koostumus etoo, sillä pikkumimmi laittaa kaiken suuhun. Ja jos se on sinistä ja limaista, niin silloin ainakin. Ja olenpa nyt rehellinen, marjoilla maalaaminen kyllästyttää nopeasti. Varsinkin jos astuu uusilla itseneulotuilla villasukilla tippuneen mustikkamähmän päälle. Joten pienen googlailun jälkeen laitettiin pata porisemaan.

Tässä lopulliset ainemäärät useammasta eri lähteestä muokaten.

Kotikutoiset sormivärit

6rkl sokeria
1tl suolaa
2dl maissitärkkelystä
5dl vettä (lisää tarvittaessa!)
elintarvikevärejä

1. Laita sokeri, suola, tärkkelys ja vesi kattilaan ja keitä kunnes muuttuu kiisseliksi. Jos soossi on liian paksua, lisää vettä ja sekoita kunnes koostumus on tasainen.
2. Kippaa jäähtymään esim. pieniin lastenruokapurkkeihin
3. Sekoita purnukoissa kiisseliin eri värejä. Nestemäiset tai pastamaiset värit toimivat parhaiten. (Vähemmälläkin värimäärällä tulee toimiva sormivärejä, omistamme tuli aika tujakoita värejä..)
4. Kannet päälle ja kunnon jäähdytys esim. jääkaapissa. Voit myös säilyttää värit jääkaapissa jos säilyvyys epäilyttää. Huomaa kuitenkin, että jääkaapissa värit muuttuvat vähän kiinteämmäksi, ja ne kannattaa sekoittaa ennen käyttöä esim lusikalla.
5. Ipana nakuseksi tai kunnon suojavermeisiin ja taiteilemaan!
ps. Maalarinteippi on kaveri. Teippaa paperi pöytään joka reunasta. Näin ipana ei rypistele, revi, syö, heittele ja raasta paperia, vaan keskittyy maalaamiseen. Plussaa se että kuvaan tulee kivat "kehysreunat" kun maalarinteipin poistaa.

9 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä, kauppalistalle päätyi maissitärkkelys ja elintarvikeväri, mekin halutaan päästä kokeilemaan!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla että teillä voidaan jo paremmin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä :) Eiku maalailemaan!

  P.S hienoja noi Teen taideteokset!

  VastaaPoista
 4. Oi, olipas hyvä ohje noille väreille! Omaa jälkikasvua ei vielä ole muutamiin kuukausiin, mutta laitan tuon kyllä jo ylös että joskus voi kaivaa esiin kun sen aika tulee.

  VastaaPoista
 5. Oi, kätevää! Ehkä itsekin sais joskus aikaiseks. ;)

  VastaaPoista
 6. hei ihan mahtava vinkki!! mä oon yrittäny ettiä kaupasta myrkyttömia pienille lapsille tarkotettuja sormivärejä nyt 1wee lahjaksi ja mistään en oo löytäny..jee näitä mä teenkin viikonlopun juhlia varten erivärejä purkkitolkulla :D kiitos kiitos kiitos kiitos..

  VastaaPoista
 7. Aikas hyvä idea, pistetään korvantaakse;)

  VastaaPoista
 8. Mm:n blogin kautta löysin tänne, ja nyt mä tiedän mitä meillä tehdään viikonloppuna kotona - kiitos siis vinkistä :)

  Kiva blogi sulla muutenkin, jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Kuinka kauan nämä säilyy?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)