11.1.12

Tarhakestoilua

Kestoilumme koki kovan kolauksen ensimmäisenä harjoittelupäivänä, kun tarhatäti ilmoitti, ettei heidän päiväkodissaan kestoilla. Asiassa ei ollut neuvotteluvaraa.

Ostin kiltisti ison paketin kertiksiä, vaikka mieli teki tapella vastaan. Meillä on jo toimivat vaipat, miksi ostaisin kertakäyttöisiä joka kuukausi? Lisää rahanmenoa.. Kauhea roskamäärä! Kestopyykki vähenee, eli kierto ei toimi kuten tähän asti, kotikestoilukin monimutkaistuu. Joudunko ostamaan kotiinkin kertiksiä, vai saako lapsi tulla kestossa tarhaan?

Ensimmäisenä päivänä vein ipanan kestovaipassa päiväkotiin, ja vein pyllypyyhkeen viereen pyykkipussin sitä varten. Ensimmäisen kertistelypäivän jälkeen ipanan vaippa-alueen iho oli jo punainen, ruvella, kuiva ja halkeileva.

Kaksi seuraavaa tarhapäivää tarhatädit läträsivät peppurasvalla ja ihmettelivät nopeasti huonoksi mennyttä ihoa. Eilen reissuvihkossa luki varovasti, että he ovat pitäneet pienen palaverin ja päättäneet kestoilla minun herkkäpeppuisen mimmini kanssa.

Tänään mimmi oli koko päivän päiväkodissa kestovaipassa, eikä sattunut ohi/läpivuotoja, vessahätäviestintä toimi taas, eivätkä kestovaipat olleetkaan sen suurempi vaiva kenellekään. Iho pääsee paranemaan.

Saa nyt nähdä miten tässä käy, mutta ainakin saadaan yrittää!EDIT: Ja vielä suurkiitos kaikille mioja lähettäneille, nyt niitä on vihdoinkin tarpeeksi!

8 kommenttia:

 1. Voi onneksi tarhatädit huomasivat itse luovuttaa ja saatte jatkaa kestoilua. Ei se nyt sen vaikeampi vaippa ole laittaa ja eihän niiden tätien tarvitse tehdä edes sitä pahinta osuutta, eli pyykkirumbaa! ;)

  Saitko muutes tarpeeksi niitä Mio:ja?

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva, että suostuvat kestoilemaan Teen kanssa =) Uskon kyllä, että kestoihin tottunut lapsi reagoi nopeaa kertiksiin.
  Meillä käytetään pelkkiä Liberoita, jo pelkkä Pampersien kokeilu aiheuttaa punoistusta! Vaikka muuten hyväihoinen lapsi onkin.

  Paljon tsemppiä teille opiskeluun ja hoitoon!

  VastaaPoista
 3. Hyvä kuulla! Miten teidän mimmi muuten viestii vessahädästään tuon ikäisenä?

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hienolta joustamiselta päiväkodin puolelta. Itse en ymmärrä tuosta kestoilemisesta mitään, mutta ymmärrän hyvin, että pienen ihmisen iho kärsii suuresta muutoksesta. Meilläkin käytetään Liberoita, sillä nuo Pampersin ovat ylitulvivia kammotuksia. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla positiivisesta suhtautumisesta kestoihin päiväkodista, vaikka alkuun olivatkin ennakkoluuloisia. Meidän kohdalle sattui aikoinaan omahoitajaksi täti, joka ei ollut koskaan kestoja käyttänyt omilla tai hoidettavilla lapsilla. Oli kuitenkin kai (alkuperäiskulttuuriltaan ei-suomalainen) päiväkotiurallaan törmännyt muihinkin kummallisuuksiin suomalaisessa lastenhoidossa, ettei osannut kestoja pitää enää minään ;) Ja hienosti meni. Oman kokemuksen mukaan VVV:tä harrastava lapsi oppii kuitenkin helposti kokonaan kuivaksi, kun päiväkodin rytmi menee kuitenkin kuin juna eteenpäin ja rutiinit toistuu joka päivä samoina. Tsemppiä! Blogiasi on ilo lukea.

  nimim. kolmen, mutta vain yhden päiväkotilaisen äiti

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole harrastettu mitään varsinaista vessahätäviestintää. :) Tee vain tulee ja ottaa kädestä tai hihasta kiinni ja taluttaa äidin vessaan. Sitten minimimmiltä housut pois ja pylly pöntön reunalle.

  VastaaPoista
 7. Ihania hoitotätejä ja tuosta huomaa että ammattilaisia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)