20.2.12

Tyttölapsi


Raskausaikana mietin millaisen lapsen saan. Näin mielessäni pienen rämäpään. Sellaisen jolla on taskut täynnä kiviä ja sammakonkutua, polvet puhki ja tukka takussa.

Kaipa minulla onkin oma pieni rämäpää. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu. Mutta kaikista mieluiten Tee laulaa, ratsastaa keinuhepalla, hellii vauvaa ja tanssii rimpsumekossa.

Vähän aikaa meni nieleskellessä, pientä prinsessaa kun en tahdo tyttärestäni kasvattaa. Mutta kaivaisin itselleni kuoppaa jos oman mielipiteeni varjolla kieltäisin pukeutumisleikit ja muut tyttöjutut. Olkoon tyttö, ihan kunnolla. Kunhan vähän tuosta kasvaa, äiti näyttää että prinsessamekossakin voi kiivetä puuhun.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin blogiisi tuolta mutsimutsin kautta.

    Hyvä postaus, samaa olen pohdiskellut oman jo kohta 4 vuotiaan tyttöni kanssa. Jotenkin kuvittelin että ''kasvattamalla oikein'' (heh mitäköhän se edes tarkoittaa) tyttö ei leikkisi vaan ''tyttöjuttuja'' (mitä ne sitten tarkoittaakaan), mutta eihän se niin mennytkään.

    Hetken meni totutellessa, mutta nyt oon ollut jo ihn sinut sen kanssa että mulla asuu kotona pinkissä viihtyvä keiju-prinsessa. :)

    VastaaPoista
  2. Olen lueskellut tässä blogiasi taaksepäin parisen päivää, tykästyin kovasti kirjoittamistyyliisi ja teidän elämästä on muutenkin kiva lukea. Nyt on pakko kommentoida, koska "Kunhan vähän tuosta kasvaa, äiti näyttää että prinsessamekossakin voi kiivetä puuhun." kävi niin sydämeen, että silmät kostui. Juuri näin sen pitääkin mennä. Todella ihanasti sanottu :) Itsellä ei ole vielä jälkikasvua, mutta hoidan toisten lapsosia työkseni ja liian usein näkee vanhempia, jotka eivät anna lapselle tilaa olla oma itsensä, kun nämä vanhemmat olivat itse kuvitelleet lapsensa toisenlaisiksi :/ Joskus täytyy vaan kuunnella lasta ja mennä sen mukaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)