24.5.12

Perhepeteilyn loppu


Lähes käyttämätön pinnasänky muutti uuteen kotiin odottamaan vauvaa, ja meille muutti vuonna '46 tehty jatkettava lastensänky. Petasin sänkyyn minun vanhat lakanani, SarahKay aluslakanan ja ihanan pehmeät flanellilakanat, joissa tyttö ja poika keinuvat. Tee sai oman tyynyn ja isomman peiton. Ja sänkyyn mahtuivat myös kaikki suosikkipehmolelut. Yövalo vaihtoi paikkaa ja minä luin iltasadun säkkituolissa istuen. Hiljainen tuhina palkitsee:

Ensimmäistä kertaa elämässään Mytty nukkuu omassa sängyssään.

12 kommenttia:

 1. Iiiihana sänky!! Kyllä siellä kelpaa kaunokaisen nähdä lempeitä unikuvia.

  VastaaPoista
 2. oi miten kaunis sänky <3 Noi korkeet laidat on aivan mahtavat. Mistä tälläinen ihanuus löytyi?

  VastaaPoista
 3. Ihana sänky! Oon jo aiemminkin miettinyt että ootkohan ysv-foorumilla? Sulla on niin "sinne kuuluvia" ajatuksia, että jos et jo ole niin kannattaa tutustua! Vaatii rekisteröinnin, sisältää paljon keskustelua mm. imetys, perhepeti, kantoliinat, kestovaipat, lapsentahtisuus ynnä muuta vaikka mitä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen mytty! Täällä nukuttiin viime yönä ekakertaa mytyssä. Pari yötä on jo ollut tendenssi selinmakuulta vatsalleen ja nyt heti alkuyöstä käännähti kyljeltä vatsalleen ja nukkui suurimman osaa yötä pylly pystyssä <3 Aika levotonta kyllä oli kun unissaan piti nousta kontilleen ja väsyneenä ei oikein raajat kantaneet ja koko ajan pää hakkasi laitaa vasten, reppana :D

  Ja miten ihana sänky!

  Mäkin suosittelen ysviä jos et jo siellä ole :)

  VastaaPoista
 5. Todella ihana sänky!
  Mielelläni kuulisin miten toteutit tämän Tee omaan sänkyyn -jutun :) Meillä siis painitaan saman asian kanssa: lapsi nukkuu vieressä (mikä ei sinänsä ole ongelma), mutta lisänä hän on tississä kiinni lähes koko yön, aina havahtuessaan tarvitsee tissin. Kuinka monta kuukautta päälle vuoden Tee onkaan? Ja olisi mukava kuulla kuinka jatko onnistui, meneekö lähes joka ilta yhtä helposti omaan sänkyyn nukahtaessa?

  VastaaPoista
 6. En oikein voi antaa vinkkiä lapsen siirtämiseen omaan sänkyyn. Tämä on yritys numero kolme, ja samalla tavalla ollaan toimittu kokoajan. Aikaisemmin Tee on ilmaissut itseään selkeästi ja saanut siis jatkaa vieressä nukkumista. Nyt vasta osui ajoitus kohdalleen ja Tee on valmis nukkumaan omillaan. Ja nyt se sitten sujuu ihan ilman mitään kupruja.

  Sänky on ystävältä, jolla ei ollut tälle aarteelle enää tilaa. Nykymitoituksille tämä on kapoinen sänky, vain 60cm leveä, mutta jatkettavuus, korkeammat laidat ja se ulkonäkö <3 veivät kyllä voiton!

  Ysvistä sen verran, etttä vaikka noudatankin lähes kaikkia sivustolla olijoiden periaatteita lasten kasvattamisessa (kestovaippailu, täysimetys, perhepeteily, sormiruokailu, ergonominen kantaminen..), en tee niitä jonkun ylevän periaatteen tai kasvatusmetodin takia, vaan tarpeesta ja lapsen tarpeita kuunnellen. Joten en tunne että minun tarvitsisi näistä valinnoistani keskustella. Kuuntelen vain lapseni mielipidettä, enkä tyrkytä yhdelle lapselle sopivaa tyyliä muiden lapsille. :)

  VastaaPoista
 7. *voi nolostus* Kuulostaapa tuo kuvaamasi ysvi kamalalta paikalta, toivottavasti ihmiset ei oikeesti koe että siellä tyrkytettäis jotain tai taputeltais toisiaan selkään ja jaeltais arvomerkkejä siitä kuka on hipeistä hipein. :D
  Jos joskus kiinnostaa niin tervetuloa tutustumaan, ei siä mulle ainakaan oo tyrkytetty mitään ja joukossa on kertisteleviä, kantamattomia ja korvikeruokkijoitakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä lukea rivien väleistä sellaista mitä en sanonut. :) Varmasti ysviläisiä on moneen junaan, mutta minulla ei ole henkilökohtaisesti tarvetta eikä aikaa keskustelufoorumeille. :)

   Poista
 8. Apua, anteeksi väärinkäsitys! Tykkään kovasti blogistasi eikä ollut tarkoitus olla mitenkään törppö.. En vaan osaa ilmaista itseäni kai kovin hyvin kirjoittamalla. Ei ollut tarkoitus tuputtaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. :) En vain halunnut jättää sellaista kuvaa että minulla olisi jotain kyseistä foorumia ja sen jäseniä vastaan. :)

   Poista
 9. Mitkä tunnelmat äidillä, kun lapsi nukkuu "omillaan"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti ei oikein tahdo saada unta illalla, kun toinen ei tuhise kainalossa. :D Mutta muuten ei ole mitään suurta kaipuuta ja ikävää, kummallakaan. Vahvistaa vain käsitystäni siitä, että juuri nyt oli oikea hetki tehdä tämä muutos. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)