21.7.12

"Rikki. Rikki on. Tyhmä!"

Miulla on tyhmät tissit. Ainakin jos Teeltä kysytään.
Imetyksen lopettaminen sujui suhteellisen jouhevasti aluksi, mutta nyt lähipiiriin on syntynyt lähiaikoina kaksi vauvaa, joista molempia imetetään. Tästä seuraa arvatenkin paitsi annoskateutta, myös jännittäviä keskusteluja.

-AnnannananananaANNA!
-Ei voi enää, äitin tissit on rikki.
-EI!
-On ne.
-Rikki on. Tyhmä. Hö.

Imettämisen lopettaminen ei ole sujunut kivuttomasti. Ensimmäiset pari päivää kiristi nuppia ja rintavarustusta niin, että itku meinasi päästä. Sen jälkeen kyseessä onkin ollut vain tahtojen taistelu.

Useimpina hetkinä Tee ei kaipaa rinnalle. Joskus kaipaukseen kelpaa nokkamukillinen maitoa äitin sylissä istuen. Joskus Tee laittaa käden paidan sisälle ja se siitä. Ja joskus asiasta käydään keskustelua. Tee on jo iso tyttö ja osaa juoda hienosti mukista, Tee ei tarvitse enää tissimaitoa. Paras argumentti tuntuu silti olevan, että rinnat ovat menneet rikki. Sen neiti ymmärtää. (Ja kertoo siitä mielellään muillekin.)
Mutta.
Sitten on niitä hetkiä, yleensä neljän aikaan aamuyöstä, kun koko maailma potkii päähän, kun äiti ei ymmärrä, että maitoa olisi nyt pakko saada, ja nimenomaan sitä tissimaitoa. Siihen ei auta sylittely, ei pusuttelu, ei nokkamuki, ei jutustelu, ei laulaminen, ei heijaaminen, ei huomiotta jättäminen, ei niin mikään. Mutta minä olen päätökseni imetyksen lopettamisesta tehnyt, joten mitään ei heru. (Viime viikolla repsahdin kerran, kun huutoa oli kestänyt yli tunnin, ja olin rättiväsynyt.) Tee tyytyy nikotellen osaansa, ja kostoksi terrorisoi aamuyön yöuniani.

Silmä silmästä.
Minä olin röyhkeä, ja vein Teeltä jotain tärkeää, joten Tee ottaa minulta jotain tärkeää. Eikä auta kuin kestää, niin kauan kuin tätä kestää.


3 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla luin tämän(kin) kirjoituksesi, kun meilläkin asia tulee ehkä joskus ajankohtaiseksi. Arvostan asennettasi. Tärkeintä on kai pysyä päätöksessäsi, kun olet sen tehnyt.
  Meillä ei ole pidetty unikoulua, mutta olen päättänyt, että normaaliolosuhteissa en anna maitoa (=rintaa) lapselle ennen aamuneljää. Ja onhan siitä pari kertaa huutoa seurannut. Syliin on sitten aikansa itkettyään pieni nukahtanut.
  Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 2. Täällä yksi samassa tilanteessa oleva. Mimmi on tosin täytti vasta 1v, eikä osaa kommunikoida kun huutamalla. Ja lujaa! Viime yönä huudettiin päälle tunti, eikä mikään ollut hyvin, ois vaan pitänyt se tissi saada. Tästä on nyt jo n. 2viikkoa, kun lopetin imetyksen ja vieläkin meillä taistellaan :(
  Jaksamista sulle! Pakko kait tän on joskus helpottaa

  VastaaPoista
 3. Meillä meni useampi kuukausi imetyksen lopettamiseen. Nyt pian kolme viikkoa täysin ilman tissiä takana tytöllä 1v. 4kk.
  Yöt alkaa rauhottumaan eikä tyttö enää kaipaa tissiä kuin joskus tosi harvoin.
  tutulta kuulostaa.
  Eka lyhyt lause tytöllä oli: ANNA MAMMAA! Ihan raivolla huudettuna ja keskellä yötä...
  Mut imetyksen lopettamisessa alku oli yhtä helvettiä. Oon vieläki univajeesta ihan koomassa.

  Ps. jEe mun tissit on pienentyny!! Olipa outo ja ihana juosta :D ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)