27.7.12

Vauvalahjoja

Olen odottanut kummilasta seitsemän vuotta. Ja 16.7 syntyi pieni poikanen, jonka kummi minusta tulee syyskuussa. Koska annoin neuvolakortinkannet jo ennen vauvan syntymää, tein nämä (pienen budjetin) vauvalahjat nyt jälkikäteen.

Body on alerekistä, hintaa jäi kolmisen euroa. Kangastussi löytyi omista askarteluvarastoista, ja kuva on mukaeltu julistekuvasta, jonka olen tallentanut kolme vuotta sitten inspiraatiokansioon koneelleni. 


Tee tykkäsi omasta rapinapussistaan kovasti vauvana, joten ajattelin tehdä oman sipsipussin myös kummipojalle. Tähän tosin tuli tuo aurinko katseltavaksi, ja henkseliklipsu pitämään lelu käden ulottuvilla, sitten kun ne alkavat vauvalla tottelemaan. Auringon sisällä on vanua, punaisen osan sisällä sipsipussi, ja nauhat tuntuvat erilaisilta. Kulkunen vain puuttuisi täydellisestä lelusta, mutta sellaista ei tähän hätään löytynyt varastoista.


Ps.  luulenko vain, vai onko kummilahjojen hinnat nousseet aivan älyttömästi? Kävin katsomassa kummilusikoita kultasepän liikkeessä, ja meinasin nielaista pääni. 130e yhdestä hopealusikasta?

14 kommenttia:

 1. Nykyään kaikki on kallista! :(
  Mutta nuo lahjat on aivan ihania! :) Jos olisin vauva, tykkäisin noista sata kertaa enemmän kuin vitriinissä pölyttyvästä lusikasta. ;)

  VastaaPoista
 2. ihana tuo piirtämäsi kuva ;) ja hauska idea tuo sipsipussi rapisemaan. mistä nuo muuminauhat oot löytännä? ja todellakin ihan kauheen kalliita tuntuu olevan nuo kultasepänliikkeiden lahjat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumisilkkinauhaa löytyi paikallisesta pienestä kangaskaupasta, ja se on aivan ihanaa. :) Sitä jäi vielä odottamaan seuraavaa projektia.

   Poista
 3. Kultaliikkeet vetävät välistä n. 100% tuotteen todellisesta arvosta, ainakin korupuolella. Olen itse kokenut, että teettämällä (siis yksityisillä sepillä, ei koruliikkeessä) saa puolet halvemmalla, juuri sellaista kuin haluaa ja vieläpä suomalaista. MUTTA täytyy muistaa, että hopean hinta on ihan ennätyskorkealla parin vuoden takaisiin lukemiin nähden: se nostaa lusikankin hintaa kympeillä.

  VastaaPoista
 4. Satu: Meillä on lapsien kummilusikat ihan käytössä. :)

  Tosi hienot lahjat! :) Kyllä itsetehty on aina se paras lahja.

  VastaaPoista
 5. Anna sinä nuo ihanat lahjasi ja kerro lapsen vanhemmille että:
  http://www.hok-elanto.fi/index.php?id=115

  Meillä ns. kummilusikka on tuo :)

  Olen lukenut blogiasi pitkään, tämä on minun hyvän mielen blogini.
  Olen 30v nainen, 1v5kk taaperon äiti. Tänä blogisi antaa paljon, on se pitänyt sanoa monta kertaa mutta tässähän tulee sanottua :D Kiitos <3

  Mekkinen

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tuo rapinapussi! Minulle syntyi myös vasta kummipoika ja ajattelin, että olisi mukava viedä jotain itsetehtyä. Harmi vaan, kun itsellä ei löydy nauhavarastoa laatikoista, mutta tuskin pienistä pätkistä kertyy kallista laskua.

  VastaaPoista
 7. Kummilusikoiden hintaan vaikuttaa hopean maailmanmarkkinahinta ja se on käsittääkseni tällä hetkellä aika korkealla. Siksikin kulta- ja hopeatuotteiden hinnoissa on aina heittelyä vuosien mittaan. Mut joo, mäkin kyllä katsoin kaksi kertaa, kun ostin omalle kummilapselle pari kuukautta sitten sitä lusikkaa. Ja valikoima näytti samalta kuin 80-luvulla. Oli nimittäin juurikin samat lusikat kaupan kuin mitä itseltäni ja sisaruksiltani löytyy. Voisko joku vähän nykyaikaistaa niitäkin?!

  Meillä kyllä myös ihan käytetään niitä kummilusikoita. Sekä omia, että lapsen saamaa. Ja pesen ihan astianpesukoneessa, mielestäni on kivempi, että lusikkaa käytetään jatkuvasti vaikka se tummuisikin kuin että se pysyisi kirkkaana laatikon uumenissa. Käsin en tosiaan jaksa sitä päivittäin pestä. Jostain olen muuten joskus lukenut jonkun sanoneen (ah, mikä viittaus), että "vain esine jota käytetään on kaunis". Mä olen tosta tosi samaa mieltä.

  Mutta kukapa tosiaan käskee mitään hopealusikoita kummilapselle ostaa. On sitä paljon muitakin vaihtoehtoja. Alaotsakkeen "kummilahjat" alta niitä tosin ei löydä ainakaan kultasepänliikkeistä. Ei oikein itseäni sytytä ne valokuvakehykset ym. Onneksi ei ole meille niitä eksynyt.

  VastaaPoista
 8. Kummilusikka on ihana lahja, itselläni on norsu, ja tyttäreni sai omilta kummeiltaan lahjaksi Tattityttö-lusikan. En tosin tiennyt, että ovat muuttuneet noin arvokkaiksi...

  Itse tehtyä en varmaan kummilahjaksi vie, vaan jotakin, mikä kestää aikaa paremmin kuin vaatteet tai lelut. Yhtenä toiveena oli "muistolaatikko" tinakannella, joten sellaisen jos jostain löydän, niin taidan laittaa sen pakettiin. :)

  VastaaPoista
 9. Voisko ruostumattomasta teräksestä tehdyn lastenlusikan löytää edullisemmin? Sisarellani oli aikanaan luultavasti Arabian lastenastiaston kanssa yhteen sopinut muumi-lusikka, jossa oli kaiverrus ja joka oli meidän kolmen sisaruksen kummilusikoista ainoa, joka päätyi oikeasti käyttöön.

  Ihania noi sun kässäilyt!

  VastaaPoista
 10. Kummilusikka maksoi noin 30 euroa kun itse kummilapselleni sellaisen ostin. hinnat on noussu ihan hirvittävästi....

  Irma

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)