8.8.12

Tirppa leluhyllyllä

Useimmiten teen valintoja Tirpalta kysymättä, mitä tulee ruokaan, vaatteisiin ja leluihin. Meillä syödään sitä mitä pöydässä on, pukeudutaan siihen mitä käytettynä löydän (myös minä itse!) ja leikitään sillä minkä minä näen parhaaksi, yleensä rakennuspalikoilla, palapeleillä ja nukeilla. Ja useimmat lelutkin ovat kirpparilöytöjä tai lahjoja sukulaisilta. Uusia leluja ostan harvoin, jos ollenkaan. Viimeksi viime jouluna! 

Tee on kuitenkin jo aika iso tyttö. Mielipiteitä neidillä olisi vaikka kuinka, ja joskus on ihan kivakin antaa jo lupa valita, ihan itse. Pikkaraishyllyllä olin jo laittamassa suklaapupuja ostoskärriin, kun neiti ilmaisi tahtonsa toisin. Piti saada nähdä kaikki vaihtoehdot ihan omassa kädessä, ja kun neidin oma suosikki oli niin selvä, annoin neidin poikkeusluvalla tehdä päätöksen nukkekotinsa asukkaista ihan itse.

Saanen esitellä, Harmaakanien perhe:


Ehkä näistä tulee sitten vieläkin rakkaammat!


Pupunen kaloja katsomasa, nukkekoti on remontissa.

3 kommenttia:

 1. Joskus olen jostain lukenut, että lapsen kannattaisi antaa valita pienestä asti jotain - ei sitä, että laitetaanko housut, mutta sen, että laitetaanko siniset vai vihreät housut. Ei sitä, laitetaanko paita, mutta sen, laitetaanko kukallinen paita vai pupupaita. Muistelen, että se perusteltiin niin, että sen myötä lapsi oppii valitsemaan ensin pienessä itseään kuunnellen, ja sitten myöhemmin myös isommassa - esim. opiskeluvalinnat jne.

  Ihania nuo puput, voisin kuvitella että tulevat tosi rakkaiksi.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Anonyymin kanssa olin sanomassa samaa, että pienikin lapsi voi ihan hyvin valita kahdesta äidin tarjoamasta vaihtoehdosta. :) Minulla oli itsellä samoja pupuja (äiti osti kirpparilta ne aikoinaan), ja olivat rakkaita. Toivottavasti ovat tallessa joskus tulevaisudessa omille lapsilleni.

  VastaaPoista
 3. Tavallaan olen samaa mieltä, lapselle voi ja pitää antaa vaihtoehtoja, lapsen iän huomioon ottaen. Mutta tällä hetkellä Tirppa on kehitysvaiheessa EI. :D Eli jos antaa kaksi vaihtoehtoa, Tee ottaa kolmannen, EI pueta mitään housuja, EI syödä kumpaakaan leipää, EN mene ulos ENKÄ jää sisään, ENENEN! Joten Tee saa valita itse vain silloin, kun EI-vaihtoehto ei houkuta lasta yhtään. :D
  Kunhan tästä taas päästään niin voidaan palata neuvottelupöytien ääreen neidin kanssa. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)