24.10.12

Äidin 13 ja ½ elämää

Jos kirjoittaisin kirjan äitiydestä, sen otsikko olisi sama kuin tämän postauksen.

Tällä hetkellä elän elämää nimeltä: Elämäni vessapalvelijana

Vietän hereilläoloajastani huomattavan ajan vessaan liittyvissä aktiviteeteissa.
Etsin vessaa julkisilta paikoilta, kun taapero kieltäytyy pissaamasta vaippaan ja karjuu kunnes vessa (potallinen!) löytyy.
Juoksen lapsen kanssa kotona vessaan, kun sinne pitää päästä "ÄKKII".
Istun vessan lattialla, odottamassa sitä superpikapikapissaa, joka joko a) antaa odottaa itseään tai b) tulee  vasta toisella yrittämällä.
Mietin samalla, että milloinkahan on viimeksi tullut pestyä lavuaari myös alapuolelta, siellä on kuraisia käpälänjälkiä. Mietin pehmeän vessanmaton ostamista.
Keskustelen henkevästi pissasta ja kakasta vaille kaksivuotiaan kanssa. Muuallakin kuin vessassa. Viimeksi kassajonossa:
-Äitiiiiii..
-No?
-Kakka hyi haisee!
Käyn lapsen kanssa istumassa vessassa ainakin puolen tunnin välein. Useimmiten likka palkitsee vaivan minipienellä lirulla väkisin tiristettyä pissaa, ihan vaan että saa palan vessapaperia, pyyhkiä takamuksensa ja vetää vessan. Ja taputtaa itselleen. Jeij!
Puen vaippaa väkisin karjuvalle ja kiemurtelevalle (lähes mutta ei riittävän päiväkuivalle) lapselle. Vaippa on perkeleestä. Mutta niin on pissapyykkikin.
Luen pottailuun liittyviä kirjoja iltasaduksi. Koska neiti tahtoo lukea pissasta ja kakasta ja potasta. Kesken iltasadun pitää vielä kerran käydä tiristämässä millilitran pissa pottaan, ettei vaan tarvitse yölläkään pissata vaippaan.
Herään yöllä siihen että neiti kantaa pottaa sängyn viereen, "äiti kato pissaa", ja sen sijaan, että kauhistelisin neidin itsenäistä äänetöntä ninjavessailua, meinaan saada sydärin, kun saavillinen pissaa on yhtä horjahdusta vaille minun naamallani.
Aamulla herään ensimmäisenä, liian aikaisin, siihen, että yöllä täysin itsenäinen pottailija tarvitsee aamupissalleen vessa-assistentin, vaikka tehtäväksi jääkin lähinnä seuraneiteily ja aploodeeraus suorituksen loppuhuipennukseksi. (Ostan kohta sellaisen fanfaaripotan!) Ti-di-di-titti-DIIIII!

"palkitsee onnistumisen 4 eri musikaalisella äänellä" Jösses.Huomaan päiväuniaikaan, etten ole kaikesta vessassajuoksemisesta huolimatta ehtinyt itse istahtaa pöntölle kertaakaan.


Tiedostan kyllä, että meillä eletään nyt hienoa aikaa, lapsi hallitsee rakkoaan ja ilmaisee itse tarpeitaan suusanallisesti. Olemme viittä vaille pääsemässä eroon vaipparumbasta. Mutta ihan oikeasti, tahtoisin tehdä päivän aikana muutakin, kuin istua vessassa. Niinkuin vaikka tyhjentää tiskikoneen. Tai peräti imuroida. Tai juoda kupin kahvia, ihan keittiöpöydän ääressä. Rentoutuspuoli kahvittelussa jää vähemmälle, kun sen suorittaa kissan hiekkalaatikon ja pissaavan taaperon välissä.

Muita kokopäiväisiä vessa-assistentteja? 

3 kommenttia:

 1. Hih, mun oli tarkoitus kirjoittaa tästä ihan samaisesta aiheesta lähi päivinä! :D Meillä on nimittäin meneillään lähes sama vaihe. Koko päivä pyörii lähestulkoon pottailun ympärillä, koska lapsion nyt oppinut sanomaa (huutamaan) KAKKA silloin kuin pissittää tai kakattaa. Ja silloin ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin juosta sinne potalle. Meillä tulee nykyään päivän pissoista 90% pottaan ja se tuntuu kyllä hienolta, mutta on siinä päivystystä ja työtäkin! Helpotukseksi annan tuon pojan välillä hillua nakupeppuna, että voi ihan itte sitten juosta sinne potalle, kun siltä tuntuu. Noita nepparivaippoja kun se ei itse saa auki.

  Mä haluaisin huokaista, että tämä on nyt vain tämä yksi vaihe ja kohtahan me ollaankin jo täysin ilman vaippoja ja kotona hilluu itse pissivä tyyppi, mutta en huokaise, kun tammikuussa tää kaikki alkaa kuitenkin alusta. ;D

  VastaaPoista
 2. Voi sentaan. (: koita pysya jarjissas. mikahan vaihe taman jalkeen tulee..?

  VastaaPoista
 3. Meidän tyty on vasta 9-kuinen ja konttausiässä, mutta käytetämme häntä ahkerasti potalla. Meillä potta on yön yli sängyn vieressä, jotta aamulla voi vielä kölliä sängyllä toimituksen ajan. Päivällä potta kulkee pitkin asuntoa, jotta saan samalla viikattua pyykkejä tms. Tänään kävin jopa pikasuihkussa tytön istussa vieressä potalla. Nytkin tyttö osaa nousta itse potalta, mutta voi olla, että homma vaikeutuu tytön oppiessa kävelemään. Ainoa ongelma tällä hetkellä on se, että kestojen pesuväli meinaa venyä, kun vaippapyykkiä ei tule vanhaan malliin. Tänään vaippa piti vaihtaa vain kolmesti, vaikka vaihdan sen aina pienimmästäkin lirusta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)