1.10.12

Kantokiertue vol 2!


Ahoi, kantokiertue on muuten taas käynnissä! 

Blogit ja ajankohdat löytyvät kampanjajulisteesta, ja kantokiertueeseen voi osallistua virtuaalisesti myös kantokiertueen fb-tapahtumassa. Samaisessa paikassa osallistujien kesken arvotaan lopuksi ihan oma Tula.

Mielenkiinnolla ollaan Teen kanssa seurailtu (Tee katselee kuvia ja hihkuu "Vauva, kato äiti, piiiiiiiieni") kantokiertuetta, 
ja minä olen haikaillut vuoden takaiseen, kun itse olimme mukana:

Reppumatkailua
Tuli tuli
Kanniskelua
5 kilometrin tähden
Maratonkuvapostaus vaellukselta
Kantomasennus ja kuinka se parannetaan


Tula on meillä lähes päivittäisessä käytössä edelleen, vaikka likalla on ikää vuosi ja seitsemän kuukautta. Teen lempipäivä on se, kun äidillä on aikaa kävellä päiväkodille kantoreppuillen, eikä jopoillen. Lähipuistoon pääsee nopeiten reppuselässä. Hikilenkki saa uusia ulottuvuuksia, kun selässä kantaa yli kymmenenkiloista lasta, viiteen kilometriin uppoaa reilu tuhat kaloria. Saunalle on näppärä mennä repun kanssa. Junamatkaillessa luotan reppuun, vaikka toisinaan rattaatkin ovat mukana, käsilaukkutelineenä. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Joten hei, te kaikki jotka kyselette, joko raaskisin luopua Tulasta, kun Tee on kerran jo niin iso tyttö, vastaus on ei, ehei, ei missään nimessä. Hih.

Kantokiertueen hengessä palaamme Teen kanssa Repoveden kansallispuistoon, vuotta vanhempina, taaperokokoisen Tulan kanssa. Maisemat ovat olleet samat jo ikuisuuden, mutta varsinkin näin syksyllä ne jaksavat silti sykähdyttää. Ruumista ehkä kuritetaan vaelluksen aikana, mutta sielu lepää. En malta odottaa!(Ja ei, minä en hyödy tästä mitään materiaalisesti/rahallisesti. Teille lukijoille sen sijaan saattaisi olla jotain mukavaa tiedossa..)

7 kommenttia:

 1. Meillä myös tulan /(taaperokoko) puolesta liputetaan. Kätytetään myös melko monenlaisissa paikoissa. En osaisi enää olla ilman. Kirppareilla käydessä ihan loistopeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olenkin ihan unohtanut reppuillen kirppistelyn! :O Kah edellinenkin kirppisreissu sisälti seuraavat uhmataaperoraivarit:

   -En kävele ovelle
   -En mene ovesta sisään
   -Tahdon istua kiikkuauton kyytiin
   -En tahdo istua kärryssä
   -En tahdo kävellä itse
   -Tahdon koskea kaikkeen
   -En varmasti kävele
   -Kato äiti! (Tätä seurasi rikkoontuvan STRUTSINMUNAN kilinää ja turhan tyyris kirppislasku)
   -En jonota kassajonossa
   -Karkaan jos tahdon
   -En taaaaaaaaahdo kärryihiiiin
   -En halua läääähteääää
   -Tahdon kiikka-autoon

   jne. :D

   Poista
  2. Me ollaan käyty puoltoistavuotiaan kanssa onnistuneesti tänä syksynä sienessä kantoreppuillen. Äidin etureidet ei sitten muuta treeniä kaipaakaan. :)

   Poista
 2. Olen lukenut kyllä paljon hyvää Tula:sta, myös viime vuoden kantokiertuetta toisella silmällä seuranneena. Nyt minua askarruttaa lähinnä se, minkä ikäistä vauvaa Tula:ssa voi ruveta kanniskelemaan? Monet blogikirjoituksista kun ovat keskittyneet nimenomaan tuohon taaperovaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulahan on siitä ihana kantoväline, että se menee aivan vastasyntyneestä niin painavaan kuin vain jaksaa kantaa. :) Vauvatuki ja taaperon jatkopalat tuunaavat yhden kantovälineen sopimaan todella erikokoisille kannettaville. Tulan kohdalla varmaan keskitytään taaperokantamiseen siksi, että monella muulla kantovälineellä se ei ole mahdollista tai mukavaa.

   Itsekin kannoin Tirppistä ensin trikooliinoissa ja muun merkkisissä kantorepuissa, kunnes kokeilin vauvatulaa ja rakastuin, tai niska-hartiaseutuni rakastui. ;) Tee kuitenkin oli niin iso jo silloin, että meille kotiutui suosiolla taaperokoko, eikä kyllä ole kaduttanut!

   Poista
  2. Tuosta vauvatuesta mulla ei ollut tietoa, kiitos tästä. :) Tula on kyllä tosi vahva ehdokas meidän kantovälineeksi.

   Poista
 3. Mä vihdoin sain meille tulemaan postissa Manducan tai siis maketin pitäisi tulla ensi viikolla :). Mulla löytyy entuudesta trikoinen kantoliina ja Emma että Baby björn rintareput, silti mä raaskin maksaa reilu 100e että mulla on mukava sitte keväällä kannella vihdoin repussa hyvässä ryhdissä pientä vauvaa, ilman niitä selkäsärkyjä :). Niin ja sitte mulla on vielä se kantopussi, minne voi laittaa vauvan että tulee vyötärölle, jota en koskaa tykänny käyttää esikolla ja jemmasin kaapin pohjalle :D. Eli kantovälineitä kolmannelle löytyy sitte enemmän ku tarpeeksi :D. Mutta uskon että Manducan myötä muut reput yms.. myydään (en ehkä kuitenkaa liinaa myy).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)