18.12.12

17. luukku

Kaksi oravaa.

Yksi pieni ja pehmeä tyttären joulukuuseen.
Toinen orava on minun ensimmäinen sokerityöni. Löytyipäs sitten jokin leipomisen osa-alue jolla tunnen itseni täysin tietämättömäksi ja tumpeloksi. Ja poltin kolme sormenpäätä. Liekinheittimellävaimikäsenytoli. Mutta ei auta kuin harjoitella kovasti ja toivoa, että sormet jossain vaiheessa tottuvat 175 asteiseen sokeriin, lämpölamppuun ja kaasupolttimeen. Kumihanskat ja puuvillahanskat vievät pahimman terän, mutta polttaa se silti. Varsinkin jos polttaa kumihanskoihin reiän.

Photobucket

Photobucket
7 kommenttia:

 1. Ihania oravia, erityisesti tuo viimeinen. Aloin vaistomaisesti puhaltaa sormiini kun luin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelukoneen kanssa ei oikein tulla juttuun, mutta ei sekään miuta estä. :D Tikkaus on välillä vähän yksristikaks mutta en anna sen haitata.

   Poista
 2. Ruusu on tosi hieno. Olet kyllä tosi taitava koristeiden tekemisessä. Itsekin välillä harrastusmielessä teen jotain marsipaani- tai sokerimassakoristeita ja mulla menee niihin aina hirveästi aikaa. Enkä kyllä osaisi tehdä ihmislasta esittäviä koristeita ollenkaan ainakaan ilman mitään muottia.
  Oikein hyvää Joulua!

  Oletteko muuten olleet jo lääkärissä lapsesi pienipäisyysepäillyn (olipas sana..) vuoksi? Omalla lapsellani on kallo leikattu 4 kk ikäisenä ja siksi kiinnostaa. Meillä ei siis ollut pieni pää vaan päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koriste on alkuopastuksineen ja loppusiivouksineen päivineen kolmen tunnin työ. Seuraava menisi varmaan jo paljon nopeammin..

   Ollaan oltu Tirppiksen kanssa lääkärissä vaikka mistä epäilyistä johtuen, ja likassa ei varmaan ole yhtäkään neliösenttiä, mitä ei olisi joku erikoislääkäri ronkkinut. Mutta mitä ilmeisimmin likka on täysin terve, vähän omalaatuinen vain.

   Poista
  2. Hyvä, että tyttö on kuitenkin terve. Olisi kiva, jos joskus kirjoittaisit noista epäilyistä, mutta ymmärrän jollet halua kertoa enempää. Meidän pojalla on kanssa kaikenlaisia epäilyjä ja sen lisäksi vielä korvatulehduskierre eli ravataan vähän väliä lääkärissä. Olisi kiva kuulla muiltakin tällaisista epäilyistä, kun tuntuu, että kaikkien muiden lapset ovat aina terveitä ja "normaaleja".

   Poista
  3. Tirpalla on epäilty ja tutkittu ainakin autoimmuunitautia, sydänvikaa, lihastautia, huonokuuloisuutta ja mahaportin ahtaumaa. Syy siihen miksi en kirjoita asiasta on se, että itselläni on/oli paljon samoja oireita ja ongelmia, ja miut on lapsena tutkittu ja terveeksi todettu. Eli itse en ole ollut kaikista asioista läheskäään niin huolissani kuin lääkärit ja neuvolantädit. :)

   Poista
 3. Aika hieno sokerityö ja varsinkin ensimmäiseksi! Ei tunneta ja blogikin on löytynyt sattumalta linkitysten kautta ja vaikka ei ole omia lapsia tai oikein muutakaan yhteistä, niin tänne aina palaan :)

  Hyvää Joulua ja oikein hyvää ensi vuotta!

  Riikka

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)