21.12.12

Blogin hautajaiset?

Isäihminen on löytänyt tänne blogiin.

Hän se otti yhteyttä puolentoista vuoden hiljaisuuden jälkeen ja halusi muuttaa asioita. Kuukauden verran keräsin luottamuksen rippeitä ja yritin parhaani, käyttäytyäkseni aikuismaisesti ja tehdäkseni kaikessa tyttäreni parhaaksi, omat tunteeni unohtaen. Hän se lupasi meille kymmenen hyvää ja kaunista, ihan pyytämättä. Hienoista lupauksista huolimatta tyttäremme tipahti taas tärkeysjärjestyksessä jonnekin teini-ikäisen tyttöystävän alapuolelle, ja radiohiljaisuus taitaa jatkua taas hamaan tulevaisuuteen. En tiedä jaksanko näistä lähtökohdista edes yrittää. Vaikka pitäisi kai.

Minua ei huvita jakaa täällä mitään juuri nyt. Niin tärkeä kuin tämä blogi lukijoineen minulle onkin, niin paljon ahdistaa ajatus siitä, että hän saa vakoilla meidän elämäämme netissä ottamatta mitään osaa arkeemme reaalimaailmassa.

Mitä tässä muka pitäisi tehdä?


37 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Blogger ei tarjoa salasanavaihtoehtoa. Kutsutuille lukijoille tehty blogi taas rajoittuisi sataan lukijaan, eli tiputtaisi yli puolet pois pelkästään bloggerin kautta seuraajista..

   Poista
 2. Voi miten kurjaa, teidän touhuamisia on ollut niin kiva seurailla. Miehet aina pilaa kaiken. Toivottavasti tämä "isä" tajuaa mennä hieman itseensä nähtyään mitä hän on menettänyt ja mistä kaikesta hän saa olla kiitollinen sinulle.
  Kaikesta huolimatta, hyvää joulua sinulle ja Tirpalle!

  VastaaPoista
 3. Harmittaa, jos lopetat! Mutta ymmärrän kyllä ratkaisusi ja toivon kaikkea hyvää sinulle ja T:lle <3
  Oikein hyvää joulunaikaa ja onnea & menestysta uudelle vuodelle!! Voikaa hyvin!
  toivottelee "yhden mummi" V

  VastaaPoista
 4. Voi ei! :( Wordpressin puolella muistaakseni salasanahomma onnistuisi jollain pluginilla, mutta valalle en mene. Ja onhan se blogimuutto(kin) iso työ.

  VastaaPoista
 5. Voi ei!! Todella harmi jos lopetat, yksi parhaista blogeista mitä olen lukenut. Mutta ymmärrettävä syy kyllä.. Joka tapauksessa hyvää ja rauhallista joulua teille! :)

  -E

  VastaaPoista
 6. Voi harmi! Blogisi on mukavaa luettavaa. :) Hyvää joulua teille ja jouluna murheet hetkeksi nurkkaan.

  VastaaPoista
 7. :( Mielelläni seuraisin kirjoituksiasi jatkossakin. Meillä kun näyttää olevan melkein saman ikäiset lapset ja sama ammattikin niin on tullut mielenkiinnolla luettua tätä blogiasi. Vaikka en ole tainnut koskaan aikaisemmin mitään kommentoida niin luettua tulee kyllä aina kun uusia päivityksiä kirjoittelet. Toivottavasti tilanteeseen löytyy joku ratkaisu.

  Joka tapauksessa haluan toivottaa hyvää joulua sinulle ja tyttärellesi <3

  Tv. Sini

  VastaaPoista
 8. Luot vain toisen blogger-tilin, jonka lisäät blogin kirjoittajaksi ja molemmat tilit voivat kutsua ne sata lukijaa. Ja jos tarvii enemmän niin sit kolmas kirjoittaja jne.

  En voi muuta sanoa kuin että voi hanuri :/

  VastaaPoista
 9. Tiedätkö, mä sain just tänään selville ihan saman Tinttiksen "isäihmisestä"!!
  Ihan hassua, että joku toinenkin voi olla samassa tilanteessa ja ihan samaan aikaan.
  Mä kuitenkin ajattelin, että aion jatkaa edelleen blogin kirjoittamista.
  Se on mulle tärkeetä enkä missään nimessä oo tätä miestä siellä mustamaalaamassa... joten ei kai siitä haittaa ole, että toinen näkee mistä kaikesta kivasta jää paitsi!
  Ja sitähän meillä riittää! :)

  Sulla on hurjan kiva blogi ja vaikka tuntuu ihan varmasti vaikealta jatkaa niin älä nyt hyvä nainen anna kenenkään vaikuttaa sun tekemisiin!!
  Hurjasti tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 10. Voi ei :( Niin kuin aikaisemmassa postauksessa sanoin, blogisi on todella hyvä ja sinun tekstejäsi on ilo seurata. Vaikka emme tunne henkilökohtaisesti niin pidän sinusta ihmisenä ja äitinä todella paljon. Olet fiksu ja viisas persoona ja ennenkaikkea vahva! Mieluusti lukisin kuulumisianne tulevaisuudessakin, mutta toisaalta tiedän, että on ratkaisusi mikä tahansa, teet oikein.

  Ihanaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
 11. Sinä olet aito, muilla on naamiot
  Sinä olet kaunis, kuvastuu jokaisessa solussa
  Sinä olet tärkeä, annat kaunista omastasi
  Sinä olet lämpö, Hän saa kiertää pienet kätensä ympärille
  Sinä olet äiti, parhaat piirteesi kuvastuvat Hänessä
  Sinä olet aarre, älä koskaa kätke sitä

  - nimimerkki Sippora-

  VastaaPoista
 12. Voi ei, toivottavasti et lopeta bloggaamista! Tätä on ollut tosi mukava lukea..

  VastaaPoista
 13. Jatka vaan samaan malliin , vaikka varmasti tuntuu palhalta kun tietää, että "isäihminen" käy kurkkimassa täältä teidän kuulumisia. Oot näyttäny monet kerrat , että oot vahva. Näytä nytkin , että pärjäätte ihan kaksistaan. "Isä" voisi ottaa yhteyttä oikeessa elämässä jos haluaa olla Tirpan kanssa tekemisissä, eikä vakoilla täällä.

  VastaaPoista
 14. Sä olet aina kirjoittanut jotenkin niin hirmu kivasti + ihailen jaksamistasi ja asennettasi elämään. Toivon sinulle ihan hirmuisesti kaikkea hyvää. Ihanaa joulua sinulle ja itse ainakin ymmärrän, jos et halua enää blogin kirjoittamista jatkaa. "Vakoilu" ei koskaan tunnu kivalta.

  VastaaPoista
 15. Voi ei! :( Tosi harvoin täällä mitään kommentoin, mutta olen ihan melkein alusta asti blogiasi lukenut. Kirjoitat niin aidosti asioista. Jos kuitenkin päätät lopettaa kirjoittamisen, ymmärrän toki täysin. Toivon, ettet anna sen dorkan ohjailla elämääsi yhtään enempää kuin on pakko. Ja jos jatkat, koita antaa hänen olla vaikuttamatta liikaa kirjoituksiisi.

  Nyt kun kerran pitkästä aikaa kommentoin, voisin samaan syssyyn sanoa, että teillä on upea joulukalenteri! Jos joskus itselläni on lapsia, tahdon tehdä samanlaisen. Oli myös ihanaa lukea saamastasi työsopimuksesta, onnea siitäkin.

  Sulla on ihana perhe. Toivon teille kaikkea hyvää. Oli päätöksesi mikä tahansa, se on oikea päätös, älä epäile sitä.

  VastaaPoista
 16. Todella inhottavaa! Itsehän menin salasanan taakse, koska sukulaiset lukivat salaa odotusblogiani. Toki tilanne oli meillä erilainen (oltiin ja olemme edelleen ko. sukulaisten kanssa hyvissä väleissä) mutta silti minua korpesi se että selän takana luettiin "salaisia" tuntojani, asioita joita en halunnut jakaa heidän kanssaan vaan anonyymisti netissä. Ja että he jatkoivat lukemista salaa, vaikka nimenomaan pyysin blogissani tuttuja ilmoittautumaan. Vuodatuksessa salasanan taakse meneminen oli paljon helpompaa, mutta muutoin en voikaan Vuodatusta kehua.

  Toivottavasti keksit ratkaisun jatkaa bloggaamista. On ollut ilo olla matkassa Tirpan ja sinun arjessa! :)

  VastaaPoista
 17. Itse tarkistan joka päivä oletko kirjoittanut jotain uutta joten todella paljon jään kaipaamaan blogiasi jos lopetat. Aina ei tarvitse jakaa kaikkea, voi jakaa jotain pientä sievää josta muut eivät saa ihan sitä täyttä kuvaa, rajoittaa vähän pikkuisen juttuja tai sitten jatkat rohkeasti samalla linjalla kuin nytten olet tehnyt ja olet vain välittämättä miehistä. jos on niin alenevaa että salaa pitää seurata tyttären elämää kun ei uskalla/tahdo/viitse (tai mitä se nyt onkaan) ottaa yhteyttä ja olla pienen ihanan tyttärensä kanssa niin olkoon sitten verhoutuneena tietokoneen näytön taakse. Isot tsempit sulle ja päätät ihan rauhassa mitä teet. täällä on satoja ihmisiä sinun takanasi tukemassa, teit minkä päätöksen tahansa :) Mukavaa joulua ja häivytä joulun ajaksi kaikki nämä asiat mielestäsi. Nautit täysin siemauksin ihanan tyttösi kanssa joulun kimalluksesta ja lämmöstä :)

  VastaaPoista
 18. Olen samaa mieltä Taskulaatikon kanssa. Nouse itse koko tilanteen yläpuolelle, sinä olet onnistunut luomaan kahden naisen perheen, ja jos T:n isän ainoa halu ja kyky ottaa kontaktia tyttäreensä on blogisi lukeminen, niin lukekoot. Se ei osoita kuin pelkuruutta - tai sitten sitä, että kaveri ehkä kaiken tämän paskan jälkeen on alkanut jotenkin erittäin etäisesti alkanut tuntea huonoa omaatuntoa käytöksestään.

  Tsempit ja jouluterveiset!

  VastaaPoista
 19. Jatka vain, vaikka inhottavalta varmasti tuntuu. Mutta isä näkee tosiaan mistä kaikesta hän jää paitsi. Se, että hän lukee täällä ei ole teiltä pois, se on häneltä pois. Se on hänen häpeä, jos ei tahdo olla oman lapsensa elämässä mukana.
  Mutta elä ihmeessä lopeta. :)

  VastaaPoista
 20. No mutta eikös se ollut ihan oletettavissa, kun kuitenkin kirjoitat melko tarkasti asioistanne ja vielä kuvien kera? Iloista joulunaikaa, kyllä tämäkin asia vielä selviää! :) -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain pitää tätä blogia yli kaksi vuotta, ennen kuin hän tänne tiensä löysi. Luotin kai siis liikaa onneeni.

   Poista
 21. Voih! Toivottavasti jaksat jatkaa! Tämä on yksi lempiblogeistani vaikka en millään lukulistalla olekaan. Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
 22. Ymmärrän niin sinua - itse olen facebookissa laittanut julkaisuni piiloon niiltä, jotka eivät itse koskaan julkaise mitään. Vaikka tämä sinun juttusi on monella tavalla eri asia, jotain samaa on silti.

  Jos päätät tehdä salasanallisen blogin, niin varmaan pitäisi ilmoittautua lukijaksi, että saisi tiedon siitä...

  Yksi vaihtoehto joka kanssa tuli mieleen olisi semmoinen suljettu facebookryhmä, jossa voisit kirjoittaa, mutta tietäisit ketkä sitä näkevät. Itse ainakin tulisin ihan omalla nimellä, vaikka näihin en koskaan kirjoita kuin anonyyminä.

  Kannattaa pohtia sitä, mikä merkitys tällä jakamisella (muille paitsi lapsen isälle) on sinulle itsellesi - jos se on sinulle merkityksellistä ja auttaa kantamaan arjessa, niin jatka tavalla tai toisella. Jos taas tuntuu, että jatkat muiden takia, niin sitten se ei ole niin merkityksellistä (vaikka itsekin haluaisin tottakai seurata).

  Kyllä se ratkaisu kirkastuu aikanaan, luota vaan.

  VastaaPoista
 23. Hei ihana bloggaaja! Olen pitkään lukenut mielenkiintoisia juttujasi, kiitos niistä. Nyt vasta ensimmäisen kerran sain potkun kommentoidakin.
  Kukaan muu ei voi neuvoa mitä sinun tulisi tässä tilanteessa tehdä, mutta jos jonkun ohjeen antaisin, se olisi että; Seiso omassa voimassasi, äläkä anna isäihmisen viedä sitä tempauksillaan. Olet vahva ja fiksu nainen, sisimmässäsi tiedät kyllä miten toimia <3 Isäihminenhän saa vain maistaa omaa lääkettään kun katselee ruudun takaa teidän onneanne.

  Joka tapauksessa päätit, mitä päätit kiitos blogistasi se on ollut todella opettavainen minulle!!!
  nimim.samanlainen isäihminen täälläkin?!

  VastaaPoista
 24. Tätä blogia on ollu ihana lukea ajan kanssa. Näistä sun teksteistä olen taas itsestäni ettiny niitä puolia joissa olen hyvä ja mitä osaan tehdä. Tää on ollu kannustava, joten harmittaa jos lopetat kirjottamisen :/.

  VastaaPoista
 25. Jatka vaan kirjoittamista! Älä anna isäihmisen vaikuttaa tähän, tää on sun blogi ja oot kirjottanut jo niin kauan että olis tosi sääli jos lopettaisit.. Tietysti jos kirjoittaminen ei sinusta itsestäs tunnu enää luontevalta niin ymmärrän jos et enää halua jatkaa. Harkitse rauhassa ja tee sitten päätös :)Hyvää joulua sinulle ja Tirpalle!

  VastaaPoista
 26. Minäkin kuulun näihin taustapiruihin, jotka kyllä säännöllisesti käy täällä katsomassa josko jotain uutta olisi, mutta en ole tainnut kommentoida kuin ehkä kerran aiemmin. Olisi suuri surku jos lopettaisit, vaikka sisältö täällä onkin niin... "tavallista arkea", on tässä kuinkin joku oma puoleensavetävyys.
  Tietysti sinulla on ihan järkevä peruste sille lopettamiselle, mutta omakohtaisesti sitä toki toivoisi ettet lopettaisi. Harmi, ettei blogspot tarjoa tuota salasanamahdollisuutta kuin rajatulle joukolle :(

  VastaaPoista
 27. Jos olisin sinä, niin olisin jo poistanut blogin. En todellakaan tahtoisi, että mies saa tietää lapsestaan kaiken netin kautta. Jos kiinnostaa niin tulkoon kysymään.
  Harmihan se on, olen seurannut blogiasi melkeinpä alusta asti ja käyn joka päivä tarkistamassa että mitä teille kuuluu. Kyselin sinulta myös konditoria-ammatista puolisen vuotta sitten sähköpostitse ja siitä oli valtavasti apua:>
  Toivottavasti päädyt teidän kannaltanne oikeaan ratkaisuun. Kannataa muuten laittaa blogitekstit talteen ja tulostaa, jos siis päätät lopettaa. Pärjälkää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siitä sähköpostista oli iloa. :) Toivottavasti et saa tätä kautta huonoa kuvaa ammatista, homma käy näin raskaaksi vain välimatkan, yksinhuoltajuuden ja ammatillisen kunnianhimon myötä.

   Poista
 28. No jopas myrkyn lykkäs :( Ei kiva ollenkaan :(
  Olen seurannut blogiasi ja elänyt teidän kanssane pienperheen arkea. Olet kyllä ihailtava äiti Tirpalle ♥. Vaikea paikka ja surullista, mikäli lopetat blogittamisen.....Toisaalta, Tirpalla ja Sinulla on oma elämä ja ihanaa aikaa, kun taapero kehittyy koko ajan ♥. Minä jättäisin huomiotta kokonaan ´isäihmisen´ ja jatkaisin samaan malliin kun tähänkin asti. Miksi antaisit vieraaan ihmisen sotkea perheesi elämää. Kun Tirppis on isompi,anna hänen päättää.
  Ja lopuksi sanon saman, mitä iäkäs ja viisas mummuni sanoi minulle(silloin parikymppiselle) kun yritimme lämmittää katkennetta suhdetta poikaystäväni kanssa. " Muista tyttö se, että ainoastaan makkarasoppa on hyvää uudelleenlämmitettynä ". Mun mummi oli viisas ihminen ♥
  Oikein leppoisaa Joulun aikaa Sinulle ja Tirppikselle ♥

  VastaaPoista
 29. Äääh... :/ Mikä harmi jos lopetat! Ymmärrän tosin kyllä miten inhottavalta voi tuntua jos mies lukee lapsestaan vain netin kautta. Jotenkin säälittävää näin ulkopuolisen silmiin...

  Jos nyt kuitenkin päätät lopettaa niin toivotan sinne paaaaaaljon onnellisia hetkiä ja onnea <3 Olet vahva nainen ja tiedät kyllä mikä on oikein juuri teidän perheellenne, näin sekä blogi- että henkilökohtaisessa elämässä. :) Kiitos mukavista blogihetkistä.

  VastaaPoista
 30. Kiitos kaikille kommentoinnista. Anteeksi, etten ehdi jokaiselle henkilökohtaisesti kertoa, miten paljon sanomanne vaikuttaa päätöksiini tämän blogin suhteen.

  VastaaPoista
 31. Etsi elämällesi tarkoitus, se ei välttämättä heti löydy, mutta älä luovuta...<3

  VastaaPoista
 32. Häntä siis tosiaan kiinnostaa elämäsi niinpaljon että etsi sinut käsiinsä tätä kautta ... Mutta anna hänen elellä omiaan äläkä anna hänen vaikuttaa sinuun tai elämääsi..tietenkin hän tulee aina olemaan osa elämääsi. mutta voimia sinulle suuresti<3

  VastaaPoista
 33. Olen käynyt täällä nyt päivittäin katsomassa onko uutta postausta tullut ja elätellyt toivoa että vielä jatkaisit blogisi pitämistä. Olette niin ihania Tirpan kanssa ja ikävältä tuntuisi jos ei enää voisi seurailla kuulumisianne :) Paljon voimia sinulle!
  -Shiva-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)