1.12.12

Ensimmäinen luukku

Minulle joulu on todella nostalginen juhla. Olen aina rakastanut niitä pieniä juttuja, joista joulu muodostui lapsena. Ensimmäisenä päivänä joulukuuta sai nostaa ensimmäiset joulujutut esille, avata sen kalenterin ensimmäisen luukun ja soittaa joululauluja. Itsenäisyyspäivänä paistettiin pipareita, koko joulukuun polteltiin kynttilöitä ja pikkuhiljaa rakennettiin joulua.

Pikkuhiljaa haluan Tirppistäkin valmistaa jouluun, luoda ne meidän perheen omat jouluperinteet. Viime jouluna joulujutut jäivät aikalailla juoksemaan opettelevan vauvan jalkoihin, mutta tänä vuonna neiti ymmärtää tästä kaikesta jo paljon enemmän. Niinpä me otamme pieniä askelia kohti joulua, yhdessä tehden.

Niinpä neitikin sai tänään avata ensimmäisen luukun kalenteristaan:

DSC_1791

DSC_1794

DSC_1799

DSC_1800

DSC_1801

DSC_1809

DSC_1803


Neiti saa kalenteristaan joka päivä uuden koristeen kuuseensa ja kettukarkin, minulle jokaisessa luukussa on joku pieni jouluun valmistava tehtävä, jonka voimme tehdä neidin kanssa.

Tänään siivosin eteisen lipaston päältä parittomat hanskat ja maksetut laskut, ja annoin piparkakkutalolle sen ansaitseman paikan. Siinä se voi tuoda piparkakun tuoksua nenään heti ensimmäisenä, kun astuu kynnyksen yli sisään. Myös neidin kastelahjaksi saama suojelusenkeli sai paikkansa asetelmassa. Saa sitä vähän herkistelläkin.


DSC_0105

DSC_0104

DSC_0107

DSC_0114


Tästä aloitetaan. Ihan hissuksiin. Huomenna on ensimmäinen adventtisunnuntai, ja tekemiset liittynevät siihen.

7 kommenttia:

 1. Aivan upea kalenteri T:llä!
  Ihanan rauhalliselta ja kauniilta näyttää/kuulostaa joulunodotuksenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta tuossa kalenterissa on se, ettei kaikkia koristeita tarvitse olla valmiina heti, vaan edellisenä iltanakin ehtii tehdä vielä yhden lisää. :D

   Poista
 2. On muuten aivan älyttömän hieno kalenteri ja melkein pakosti varastettava idea :D. Meillä kyllä on jo aikoja sitten tekemäni kestokalenteri josta tulee magneettikoristeita eli ne menee jääkaapinoveen.

  VastaaPoista
 3. Onpa upea kalenteri! Nyt tiedän, millaiset meidän muksut saavat ensi jouluna. Tänä jouluna vielä tonttu tuo "vain" joulusukkaan aamulla jotain pientä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi ajattelen että teen jonkun isotöisen kalenterin, ja tällä kertaa sain aikaiseksi! Esittelehän sitten oma versiosi blogissa! :)

   Poista
  2. Ihan varmasti! :D Saan varmaan alkaa ompelemaan noita ja koristeita heti juhannuksena, niin saan molemmille muksuille omat kalenterit valmiiksi ennen joulua. :D

   Poista
 4. :) IHANA kalenteri! Tuon idean vois varastaa ;) ensjouluks jos sais aikaseks jotain tuon tapasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)