23.12.12

Jouluyö.

Blogin lopettaminen olisi helppo vaihtoehto.

Mutta samalla rangaistus minulle. Olen menettänyt hänen takiaan jo niin paljon. Olen menettänyt uskoni rakkauteen, unelmiin ja onnellisiin loppuihin. Katsoessani peiliin näen edelleen vain vikoja ja virheitä. Teen töitä kouluni eteen selkä vääränä, koska minun on luotava Tirpalle elämä kahden vanhemman edestä. Välillä tuntuu, että opiskelu ja lapsiperhearki yhdistelmänä näännyttää hauskuuden ja kepeyden minusta.

Tämä blogi on usein minulle "se toinen vanhempi". Joku joka kuuntelee loputtomia höpinöitäni ihanasta tyttärestäni kärsivällisesti. Joku jolle näyttää kuvin ja tekstein, millaista meidän elämämme on. Joku jolle pohtia kasvatusasioita, periaatteita tai niistä luopumisia. Joku jolle nurista, kitistä ja valittaakin välillä.

Tämä vuosi on rutistanut minut kuivaksi. Jouduin laittamaan tyttäreni aikaisemmin päiväkotiin, kuin mitä olisin halunnut. Joudun tekemään pidempää päivää kuin olisi toivottavaa. Olen vuoden verran nukkunut viisi-kuusi tuntia yössä. Koska luonne ei anna periksi hoitaa koulua rimaa hipoen, olen vaatinut itseltäni toisinaan aivan liikaa. Kymmenen tuntia päivittäin koulussa ja matkalla sinne/sieltä, ja illalla lapsen nukahdettua koulun kirjalliset työt, yrittäjyysopintoihin kuuluvat tilaustyöt ja meidän huushollimmekin pyörii vain minun työvoimallani, kotitonttuja ei ole näkynyt edes näin joulunaikaan. Ja kaiken tämän keskellä se tärkein juttu on olla riittävän hyvä äiti Tirpalle.

Teen syntymän jälkeen tuntui, että ystävistäni jäi jäljelle yhdellä kädellä laskettava määrä. Ja heistäkin useampi tippui pois ensimmäisen vuoden aikana. Heidän tilalleen on tullut sylillinen. Minun elämässäni on ihmisiä, jotka eivät tee avustaan ja tuestaan numeroa, vaan vastaavat puhelimeen kun soitan, höpöttelevät turhia silloin kun kaipaan kevennystä ja itkevät kanssani ilot ja surut. En ole eläessäni ollut yhtä varma tukiverkostani kuin nyt.

Olen tällä viikolla availlut postejani kyyneleet poskilla. Suvulta ja ystäviltä joulukortteja, ja sitten ne pari pakettia saatekirjeineen minulle tuntemattomilta ihmisiltä. Ihan kuin lämmin halaus ja selkään taputus postitettuna. En osaa sanoin selittää, miltä sellainen vilpitön kannustus tuntuu. Vähän kuin joku ilmaantuisi ovelle, katsoisi meillä vallitsevaa sotkua, ja toteaisi, että hyvinhän sie pärjäät. Istuttaisi keittiöpöydän ääreen ja keittäisi kahvit, toisi pullapitkon mukanaan. Minua tuntematta. Siinä tiivistyy se, mitä tämä blogi minulle merkitsee. Se tiivistyy jokaiseen lämpimään sähköpostiin, kommenttiin ja ajatukseen, joka tämän blogin kautta löytää tiensä meidän kotiimme.


En halua pitää pintakiiltoisempaa blogia. En halua lopettaa kuvien julkaisemista. En halua salasanailua, kutsuttujen listaa. Enkä halua lopettaa tätä blogia. En ansaitse tämän kirjoittamisella senttiäkään rahaa, mutta saan paljon arvokkaampaa.

Nyt rauhoitumme joulun viettoon, mutta joulun jälkeen palailen linjoille, samalla linjalla kuin ennenkin. Toivottavasti jatkossa ilman kutsumattomia vierailijoita.

19 kommenttia:

 1. Ja hyvin sinä pärjäätkin <3. Mukavaa että päätit jatkaa blogia ja saamme jatkossakin olla mukananne arjessane. Ja saat kyllä enemmänkin luvan vinkua ja kitistä, sitä vartenhan täällä ollaan jotta sinä saisit kirjoittaa pahaa ja hyvää oloa pois. On mukavaa kuulla Tirpan kehityksestä ja siitä kuinka taitava tyttö sinulla on.
  Jatka samaan malliin!

  Anu ja ne pikkutontut

  VastaaPoista
 2. Jee, kiva kun päätit jatkaa kirjoittamista! Oikein ihanaa joulua teille molemmille :)
  -Ninni

  VastaaPoista
 3. Rauhallista ja lämmintunnelmaista joulua <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa joulu teille. Nauttikaa rauhasta ja toistenne seurasta. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa joulua teille kahdelle! Ja hienoa kun jatkat vielä blogiasi! :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että teit päätöksen itseäsi ajatellen, eikä ketään muuta!
  Kiva, että saa vielä lukea teidän elämästänne!
  Oikein mukavaa Joulua ja vähemmän kiireistä uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Todella ihanaa lukea elämästänne jatkossakin!
  Oikein tunnelmallista joulua sinulle ja Tirpalle, sekä hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Löysin tän blogin just ja täytyy sanoo, että aivan ihana blogi :)! Jaksamisia sulle ja Tirpalle

  VastaaPoista
 9. Kiitos, että saadaan jatkossakin lukea blogiasi <3 Olen itsekin opiskeleva totaaliyh, tämä blogi on kannustanut minua ihan käsittämättömästi eteenpäin. Kiiltokuvablogit eivät aiheuta mitään tunnereaktioita, mutta tätä lukiessa olen itkenyt ja nauranut. Ja monesti sellaisina päivinä, kun tuntuu että oma elämä potkii päähän, kämppä on pommin jäljiltä, koulutyöt rästissä, lapsi kiukkuaa ja mikään ei suju, on (kieroutuneella tavalla) hienoa huomata, että muillakin on samanlaista. Ja siitä huolimatta jaksat tehdä vaikka mitä :)

  Ihanaa Joulua teille ja tapahtumarikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Minusta tirppa on tosi onnekas tyttö, kun hänellä on tuollainen fiksu ja sisukas äiti! Hyvää joulua ja kepeämpää uutta vuotta teille myös tältä anonyymiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^En voi paremmin itse asiaa ilmaista, joten komppaan tätä anonyymiä. :)
   Rentouttavaa joulun aikaa!

   Poista
 11. Ihanaa kun jatkat blogiasi! Tapasi kirjoittaa on uskomattoman aito ja kaunis. Hyvää joulua teille! Ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 12. Luen blogiasi vaikka ja ehkä juuri siksi, että itselläni on ns. perinteinen perhe; mies ja 1v7kk poika. Blogisi on aito ja kirjoitat uskomattoman taitavasti. Kirjoitat elämänmakuista tekstiä, jota haluaisi lukea vaan lisää :) Sisusi on esimerkillistä ja se potkii myös minuun vauhtia.

  Tunnelmallista ja rentouttavaa joulua sinulle ja Tirpalle!

  Muista että ihminen voi muuttaa vain itseään ja omia tekojaan ja on vain vastuussa itsestään, ei muista.

  Hyvää ja PAREMPAA uutta vuotta sinulle ja tyttärellesi! <3

  T. Susanna :)

  VastaaPoista
 13. Olen iloinen, että päätit jatkaa blogiasi. Ihailen valtavasti sisuasi ja kypsää asennettasi äitiyteen. Itse olen tällainen yli 4-kymppinen 4 lapsen äiti ja silti tunnen, että äititiikerin asenteessasi on paljon sellaista mistä voisin ottaa oppia. Jatka samaan malliin, olet upea äiti ja nainen. Kaikkea hyvää sinulle ja Tirpalle!

  VastaaPoista
 14. Tässä taas yksi syy miksi olen seurannut tätä blogia niin pitkään, vaikka en ole edes lapsekas. Todella hyvin kirjoitettu viesti. Ihana kuulla, että päätit jatkaa kirjoittamista. Toivottavasti kutsumattomat vieraat ymmärtävät jättää blogin lukematta.

  VastaaPoista
 15. Olen iloinen siitä, että jatkoa seuraa ja toivon teille kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 16. Onneksi päädyit jatkamaan kirjoittamista ja vieläpä avoimesti. Blogisi on mainio ja te kaksi melkoisia supertyttöjä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)