11.12.12

Luukku 11 ja ihmeidentekijä nimeltä "Miun äiti"

Päivän joulukalenterista paljastui kaksi koristetta kiitos eilisen saamattomuuteni.

DSC_0259

DSC_0258

Tuollainen väärin toteutettu sydänhässäkkä ja sitten se kynttilä, jota suunnittelin sunnuntaille. Onneksi ipana ei vielä tiedä viikonpäivistä, kynttilälaulun toinen säkeistö kelpasi tiistaina yhtä hyvin kuin sunnuntaina. Kynttilälaulun jälkeen laulettiin hämä-hämä-häkki, pysyy katsokaas asiat tasapainossa.

DSC_0260

Jotenkin tuo kuusi alkaa jo näyttää huolestuttavan täydeltä.

Itsehän olin tänään koulussa, tai siis esittelemässä joulumyyjäisissä kuvia marsipaanitöistäni. Jotain myytävää sinne piti mukaan ottaa, ja koska leipojia siellä oli riittämiin, ja jaksaminen kortilla, menin siitä missä aita on matalin. Tein sokerikuorintoja, tiedättehän, sokeria ja oliiviöljyä ja jotain kivaa.

DSC_0255

Jotain kivaa:

- kaneli&kahvi
- kaura&omena
- manteli&hunaja
- piparminttu&vanilja
- piparkakku (eli fariinisokeri ja piparkakkumauste)

Yksinkertainen teko-ohje: ota kippoon sokeria, lisää siihen "jotain kivaa" ja sekoita. Lisää sitten oliiviöljyä pikkuhiljaa, niin että muodostuu märkää hiekkakakkuhiekkaa muistuttava sokerimähmä. Purkita, koristele purkit ja anna haisevien hyasinttien sijaan.


Ja sitten se paras uutinen, äitini on ihmeidentekijä. Uskalsi tehdä sen mitä käyttöohje kieltää jyrkästi, avasi pesukoneen takaseinän ja tutkaili ja hutki jotakin jakoavaimella ja ruuvimeisselillä (äitini on kokki, toim.huom) ja TA-DAAAA: se toimii! Eli kriisi nimeltä rikkinäinen pesukone selätetty, ainakin toistaiseksi.


4 kommenttia:

 1. JEE JEE :)) Mummit ja Äidit rules <3 Joskus vaan pitää uhmata sääntöjä ja ohjeita!

  Tuo sinun joulukalenterisi on mainio - aika työläs ensimmäisellä kerralla, mutta seur. vuosina helpompi, kun ei ainakaan kaikkiin luukkuihin tarvitse uutta ylläriä tehdä :D

  Mukavaa joulunodotusta ja voimia siulle! Toivottavasti jaksat nauttia vielä joulustakin! Tätä teidän elämäänne on mukava seurata, vaikka joskus ihan sydäntä riipaisee, kun maailma kolhii. Mutta ihan varmasti jonkun kulman takana odottaa ainakin pikkuisen helpompi aika.

  Halauksin!
  Yksi lapsistaan ja lapsenlapsestaan onnellinen mummi :))

  VastaaPoista
 2. Äidit <3 Allekirjoittanut luottaa edelleen äitinsä kaikkivoipaisuuteen. Samalla kerään hieman paineita siitä, pystynkö itse äitinä samaan. Kai se tulee vaan sen äityden myötä, sitä on pakko tietää ja osata tai edes sitten opetella :)

  VastaaPoista
 3. äidit on parhaita :) meillä hajos kans eilen pesukone, mun ihana äiti sit sponssas joulu/synttärilahjax uuden koneen.

  VastaaPoista
 4. Ihana äiti. "hutki jotakin jakoavaimella ja ruuvimeisselillä". Kyllä tästä päivän piristeen sai! :) T: opiskelija äiti, jonka opinnot meinaa kariutua kassavajeeseen

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)