4.12.12

Luukku 4

..tuntuu olevan täynnä sydänsuruja ja pahaa mieltä. En tiedä miten suhtautua puolitoista vuotta kestäneen radiohiljaisuuden päättymiseen, ja se jokseenkin vie minusta kaiken jouluilon.

Mutta koska joulukalenteri on iloisten yllätysten kalenteri, tässä ei nyt puhuta siitä! Mutta koska kuvia ei ole (pakkanen tyhjensi kameran akun) niin puhua pitää sentään.

Eilen olin illalla umpijäässä, koska Jopo ei ole talvikulkuneuvo, eikä varsinkaan jos matkaa on 7km auraamatonta valaisematonta maantietä kahdenkymmenen asteen pakkasella iltamyöhään. Eikä varsinkaan jos ei ole ihan varma minne on menossa, ja jos eksyy useamman kerran useammalla kilometrillä, ja on umpijäässä. Ja pelkää pimeää.

Ja tämä on iloinen asia?

No on. Koska maailmassa on vielä ihania ihmisiä. Minulle täysin tuntematon pariskunta tarjosi minulle ja Tirpalle apuaan (=autokyytiä) neidin joulujuhlaan, joka jostain jumalan oikusta pidettiin keskellä metsää hiihtoladun varrella, kaukana kaikesta asutuksesta. Sain jättää pyöräni heidän pihaansa, ja ehdimme kaikesta itkusta, parusta ja palelevista varpaista huolimatta vielä ajoissa osallistumaan joulujuhlaan, ja vetistelin vielä vähän lisää, kun pikkuneiti lauloi muiden mukana "tip tap tip"..

Jos nyt olisi kiitospäivä, kiittäisin ruokarukouksessani kaikkia niitä tuttuja ja tuntemattomia, jotka ovat aina valmiita auttamaan, kun omin jaloin kulkeminen tuntuu mahdottomalta ja liian raskaalta. Minun ei tarvitse aina olla supermies. Koska minulla on armeijallinen enkeleitä.

4 kommenttia:

 1. Voi teitä, olet sinä vaan kestävä nainen. Vaikka niinhän me naiset ollaan kun pakko on. Olisi vaan mukavaa kun aina ei olisi pakko :)
  Toivottavasti sydänsurut häviävät taivaan tuuliin ja saatte nauttia joulun ajasta riemumielin.
  Tuo joulukuusesi on ihana. Itsekin haaveisin jostain tuollaisesta, mutta kaksi lasta ja vain yksi äiti (ja kaikki flunssassa) ei nyt mahdollistanut muuta kuin joulupussit rusinoilla ja tarroilla :).

  VastaaPoista
 2. Taas sun kirjoitus sai kyyneleet silmiin. Tsemppiä teille, ja oikein tunnelmallista joulun odotusta ja kaikkea hyvää tulevaan. :)

  VastaaPoista
 3. Itku pääsi lukiessa. Ihana, että maailmassa on vielä hyvyyttä jäljellä! Kaikkea hyvää teille ja ihanaa joulunaikaa, voimakaksikko.

  VastaaPoista
 4. Sä oot kyllä melkonen nainen kun lähette pyörällä tuollasiin olosuhteisiin :) hatunnosto! Ehkä sitä itsekin ois tuossa tilanteessa, en tiedä. Mutta ihania tuntemattomia! Onneks pääsitte juhlaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)