10.1.13

Hukassa Helsingissä

Tänään kävin seuraavanlaisen keskustelun:

- Moi! Osaakko neuvoa miten mie pääsisin helpoiten Kallioon? (Pasilasta)
- Joo, *mutinaa* spora *mutinaa* kurvi *mutinaa* ennen Hämeentietä
- Umm.. selitäkkö sillai että sekin ymmärtää joka tulee landelta?
- Ai säkin oot Vantaalta?
(Selvennetään nyt vielä, että asutaan edelleen yli sadan kilometrin päässä Helsingistä, pienessä kylässä.)

Totesin myös, että avuttoman vanhanaikainen nokialaiseni ei ole parhaimmillaan silloin kun kaipaisi reittiohjeita isommalta kuin sentti kertaa sentti kartalta.

Pienistä huonosta suuntavaistosta ja paikallistuntemuksesta johtuvista vaikeuksista huolimatta pääsimme ajoissa perille, ja voi miten ihana reissu se olikaan

DSC_0633
Tilannekuva!
.

Tänään luovutin paikan kameran takana ammattilaiselle. 

Tee sai olla päivän päätähti, keikistellä röyhelömekossaan, virnistellä kameralle ja nauttia salamavaloista. 
Kuvaaja oli aivan ihana tuon ipanan kanssa, näytti valot ja kamerat läpi, otti muutamia kuvia niin että Tee istui miun sylissä ja otti iloisesti jutustellen muutamia (varmaan turhauttavan huonoja) kuvia venkoavasta lapsesta, ja sai neidin tuntemaan itsensä luontevaksi kuvaustilanteessa. Loput kuvat olivatkin sitten iloisia, aurinkoisia, keikisteleviä ja kujeilevia kuvia omasta (melkein) kaksivuotiaasta tättähäärästäni.
Ensimmäisen kerran meillä on ammattilaiskuvaajan kuvia, missä neiti ei itke, murjota tai ole muuten vaan murhemielellä. En voisi olla tyytyväisempi.
Kuvanmuokkausvaiheeseen menevän kuvan valitsimme yhteistuumin, ja valinta oli aika selkeä, vaikka hyviä kuvia olisi ollut vaikka kuinka. Valitsimme kuvan jossa neiti näyttää omalta vekkulilta itseltään. Nättejä pönötyskuvia osaa ottaa kuka vain.

Vaikka tämä reissu meille nyt olikin arvontavoitto Lapsimessuilta, tein kotimatkalla innoissaan höpisevää lasta kuunnellessa päätöksen. Kerran vuodessa meillä saa luvan olla varaa käydä valokuvauttamassa tuo nääpiö ammattilaisella, kaikista mieluiten tällä ammattilaisella.

Että kiitos Matti, meillä oli ihana päivä, emmekä malta odottaa lopullista kuvaa. 


Ja koska kysytte kuitenkin:


5 kommenttia:

 1. Voi vitsi! Ihanan kuuloinen reissu!!!

  VastaaPoista
 2. :)
  ..ja minä vaan katon ton kuvaajan takapuolta :-D

  VastaaPoista
 3. Oij, sieltä tulee varmasti tosi ihanat kuvat! :-)

  Jonkin verran matkailleena ja muualla asuneena huokaisen aina kun täytyy turvautua Helsingin julkiseen liikenteeseen, se ei vain aukea mulle (paitsi metro nyt on helpoo, heh)..

  VastaaPoista
 4. Kiva että me perustallaaja mutsikin saadaa joskus viedä ihan oikealle ammattilaiselle kuvattavaksi lapsemme :). Varmasti saat upeita kuvia. Meillä olisi ammattilaisen kuvaukset sitte 19.1. voitin I <3 Me -messuilta 120e lahjakortin studiokuvauksiin (joka on tarkoitettu, perhekuvauksiin) :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)