7.4.13

Prinsessapikkareiden voimalla


Vessahommista ei ole ollutkaan pitkään aikaan puhetta!

Pikkumimmi siirtyi 1v 8kk iässä kestovaipoista kertiksiin, koska pyykkikertymä jäi liian pieneksi tehokkaan kestovaipattamisen kannalta. Ja piiiiitkään onkin menty niin, että vaippa on ollut unilla ja ulkona ja kylässä varalla. Päiväkodissa sitten kokoajan, vaikka vahinkoja melko vähän sattuikin.

Pottakin jäi seuraavan keskustelun myötä pois käytöstä:

-Pissattaa!
-Käy potalla, äkkiä nyt
-EN!
-No menethän, ei isot tytöt pissaa housuun.
-Isot tytöt ei pissaa POTTAAN!

Pönttö on pop. Ihan ilman supistajarenkaita, varustelutasoa nostettiin vain pienellä vessajakkaralla.

Jokin uuteen päiväkotiin siirtymisessä teki sitten kuitenkin sen, että vaippoja kului hillittömiä määriä. Kotona kuitenkin lähes kaikki pissat ja muut metsästettiin oma-aloitteisesti ihan pönttöön.
Tein päätöksen, että nyt luovutaan vaipoista, eikä taannuta yhtään takaisin päin, budjetti ei kestä.

Kolme viikkoa siitä päätöksestä mennyt nyt niin, että päivässä menee yksi tai ei yhtään vaippaa likaiseksi, kun vaippaa on pidetty unilla ja ulkona.

Viimeisen viikon ajan olen uhmannut kohtaloani ja pitänyt lasta ilman vaippaa myös autoreissuilla, rattaissa, pyörän kyydissä, päiväunilla, leikkikentällä ja yöunilla. Ilman yhtäkään pissavahinkoa. Päiväkoti tsemppasi myöskin likan kanssa, ja heilläkin on 0-vaippaa linja, myös unilla ja ulkona!

Voihan olla, että kyse oli valmiudesta tai herkkyyskaudesta tai mistä lie, mutta minä syytän tilanteesta tyttöjen shoppailuretkeä Prisman lastenvaateosastolle, ja paketillista hienoja prinsessapikkuhousuja. Kuka niihin nyt tahtoisi pissiä!

Uskallan jo vähän hehkuttaakin: pikkutirppa on kuiva!

11 kommenttia:

 1. Hienoa Tirppa!! :)
  Meiän pojalta otettiin tarhassa tasan 2vuotiaana vaipat pois (eka pidettiin vaan ulkona ja päikyillä muutaman viikon). Nyt poika 2v3kk ja täysin kuiva.. Jos oon yrittänyt laittaa pidemmille kyläreissuille vaipan tulee niin kauhee huuto ettei se kannata..eikä kyllä yhtään vahingoa ole ainakaan vielä sattunutkaan..Kyllä sen nyt viimeistään huomaa mikä kauhee rahareikä noi vaipat on..eipä tuu enää satasen kauppalaskuja..huh..

  VastaaPoista
 2. ihanaa =) meillä samanlaiset hommat alkamaisillaan pojan 2v kanssa. Hauskasti meillä vaan mennyt vähän nurinkurisesti, nyt jo kuukauden mennyt yöunet ilman vaippaa, muutama viimeinen päivä myös päiväunet... muut pissat & varsinkin isommat tavarat poikkeuksetta vaippaan. Onneksi on päiväkoti, jossa saa tukea ja opastusta potatteluun =)

  VastaaPoista
 3. Hyvä, Tirppa!
  Elvillä ei ole vielä toivoakaan...
  (Tunnistitko? Sain vihdoin inspiksen liittyä bloggerin jäseneksi! )

  VastaaPoista
 4. Mun kummityttö innostui kans vaipattomaksi, kun sai ruveta käyttämään pitsipöksyjä ;D
  Meidän 2½ v tyttö taas ei yhtään innostu potalle, käy joskus istumassa, mutta yleensä suuttuu, jos ehdotetaan. Iltaisin on monesti oltu ilman vaippaa, kuivana. Varmaan hoksais, kun tulis pissa housuun, et mikä siinä on ideana!

  VastaaPoista
 5. Meillä ollaan oltu kans kuivana tovi. Poju oli 1v7kk kun tuli päiväkuivaksi ja kaikki pissut tuli pottaan. Siten tuli vauva ja Poju alkoi pissaamaan housuihin ja aloin satunnaisesti käyttämään taas vaippaa, mutta nyt ollaan taas päiväkuivana. Meillä muuten kans pytty on se juttu. Potalle ei suostu. Poju osaa ihan itse kiivetäkin siihen pytylle, eikä haittaa vaikka jäisi semmoseen hassuun asentoon, jos alkaa pissu kesken kiipeämisen. :DD Taisi keksiä tuon pytyn siitä, kun ulkona esim. ravintolassa pitää käydä pytyllä, kun ei oo pottaa. :)
  Mutta yövaippa meillä vielä on ja siihen takarajana pidän vasta kolmen vuoden ikää. En jaksa miettiä, kuinka niitä patjoja sitten pestäis, jos tulee vahinkoja.

  VastaaPoista
 6. Meillä yritettiin luopua vaipoista (reilu 2v), mutta kahden sohvan ja muun tuolin pesun jälkeen päätin luopua yrittämisestä. Poika kyllä käy vessassa, mutta ei osaa yleensä sanoa milloin ois vessahätä. Autopikkareita on kyllä kokeiltu, mutta niitä saakin sitten olla joka päivä pesemässä.. Ehkä sitten kesällä? Ja kuivaksi opetteluhan olis kuulemma ajankohtaista vasta 3v. Riippuen tietysti lapsesta. Mutta hienoa Tirppa! Onnitttelut äidille sitkeydestä. :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten hienoa! Meillä ei vielä edes harkita pottailua kun lähestytään vasta 1 vuoden ikää, mutta kyllä se on kovasti mielessä sillointällöin. Ja hei, prinsessapikkarit toimii aina (muistan pikkusiskon ajoilta).

  VastaaPoista
 8. Pikkarit ovat aina hienompi juttu kuin vaipat! Meillä on lapset oppineet 2v2kk iässä päiväkuiviksi ja 2v6kk iässä täysin kuiviksi ja äiti oli tyytyväinen, kun säästyi nekin rahat. Mahdollisuus vaippaan pissaamiseen kun katoaa, löytyy motiivit kuivana pysymiseenkin, kuten teilläkin on tehty.
  Mielestäni on mielekkäämpää opettaa pienempää kuivaksi kuin 3v uhmista, joka voi tehdä siitä valtataistelun. Vanhempien omasta aktiivisuudesta paljon kiinni.

  VastaaPoista
 9. Vihdoin uskallan heittää sinua kommentilla! Kiitos mukavasta blogistasi, ja herkullisesta kirjoitustavastasi. Löysin blogisi vahingossa, kun viime syksynä työstin näyttelyä äitiydestä/odotusajan tuntemuksista. Silloin aloitin blogin lukemisen aivan alusta, ja toivoin, että olisin löytänyt sen pikkuisen aiemmin. Olisi ehkä käynyt vertaistukena omana raskausaikanani(minulla on pari kuukautta nuorempi tyttö). Sittemmin olen seuraillut elämäänne välillä vähemmän säännöllisesti, toisinaan taas enemmän. Mutta edelleen teidän arjessanne on paljon juttuja, joihin minun on helppo samaistua - kaksivuotias, ja hiiiirrrrveästi puuhaa. Ehkä on tämän blogin ansiota, että olen saanut viimein rohkeutta pistää pystyyn myös oman blogini. En ole kirjoittajatyyppiä, kuten sinä, mutta kuvilla kerron mielelläni.

  VastaaPoista
 10. Olethan saanut ilmoituksen saapuneesta paketista? ;)

  VastaaPoista
 11. Huhuu! Missä työ ootte?
  -Shiva-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)