4.5.13

Ankeaa


Viimeinen rutistus ennen valmistumista.

Krooninen rahapula, jonka selittää lyhyesti näin: toukokuun opintotuella 221e ja yhden lapsen lapsilisällä pitäisi kustantaa kaikki eläminen kesäkuun 15.päivän palkkapäivään asti.

Kouluhommat hoituvat yötunneilla, ja työharjoittelupäivät alkavat klo 04 tai 06. Kaikki laskut saa sovittua kun kauniisti ja ajoissa pyytää.

Mutta en valita. Väsyn vain.

10 kommenttia:

 1. Jonain päivänä tämäkin vaihe on menneisyyttä. Sinne asti kovasti tsemppiä ja voimia!

  VastaaPoista
 2. En löydä tarpeeksi sanoja, mutta sen sanon, että olet huippu! Olen seurannut blogiasi jo sen alkuajoista lähtien ja sinä olet aivan mieletön selviytyjä. Kaikkea hyvää sinulle ja lapsellesi tulevaisuuteen. :)

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen että etkö ole hakenut Kelalt yleistä asumistukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai olen. Sitä vaan ei saa siltä kuukaudelta kun työt alkavat, eli kesäkuulta. Toukokuussa maksan vain omaosuuden, joka sekin syö melkein koko opintotuen.

   Poista
 4. Hei!

  Kannattaa jättää toimeentulotukihakemus. En tiedä missä kunnassa asut, mutta ainakin Helsingissä kuun 15.päivä ja sen jälkeen maksetut palkat huomioidaan tulona vasta heinäkuulle. Uskoisin sinun olevan oikeutettu toimeentulotukeen (ellei sinulla ole realisoitavaa omaisuutta).

  t. Huolestunut

  Ps. Kai olet muistanut hakea Kelan kautta elatustukea, jos lapsen isä ei maksa sitä vapaaehtoisesti.

  VastaaPoista
 5. Miten saat tirpan hoitoon jos sulla alkaa noin aikaisin?

  VastaaPoista
 6. yksinhuoltajaäidille lapsineen kuuluu toimeentulohakemuksen jälkeen jäädä noin. 550 e elämiseen (kuukaudessa), eli hakemusta vain tekemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko korjata, että ei kuulu jäädä, vaan, yksihuoltajille huomioidaan menona perusosaa 524,99 e /kk, lisäksi lapsen perusosa 300,67 e/kk, lisäksi huomioidaan menona asumismenot. Tulona huomioidaan kaikki kuukauden tulot, eli Helsingissä esim. kesäkuun tuloina otetaan huomioon 15.5.-14.6. välisenä aikana maksetut tulot. Lasketaan yhteen tulot ja lasketaan yhteen menot. Tuloista vähennetään menot ja jos menee miinukselle, saa sen verran toimeentulotukea. Noin niin kuin yksinkertaisuudessaan.

   Poista
 7. HUHUUU, missä te olette ? On jo ikävä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)