24.5.13

Jopolla

Minulla ei vieläkään ole ajokorttia. Ensimmäiset kolme vuotta täysi-ikäistymisestäni olin sitä mieltä, etten edes tarvitsisi. Sitten ei vain ole ollut varaa, vaikka tarvetta olisi. 

Joten perhevolvon paikkaa toimittaa 19-vuotislahjaksi saamani käytetty Jopo. Hypin silloin riemusta ja olen onnesta soikeana edelleen, minulla on toimintavarma ja pienikustannuksinen (ja -päästöinen!) kulkuneuvo. Joka päivä kilometrejä pyöräillen tulee vähintään kymmenen, joten mistään satunnaisesta käytöstä ei voi puhua.. Lisäksi annan Jopolle tuotemerkkinä isot pojot "jokaisen polkupyörä" meiningistä, tällä nyt ajelee ala-asteikäisestä mummoksi asti, tyylikkäästi. 


Jopoilijoille on melkein kaikkea, pyöriä 12 tuumaisesta joposesta isojopoon, sähköavusteinen jopo, oma kypärä, etukori, takki , aurinkolasit, värillisiä ketjuja.. luettelo on PITKÄ!


MUTTA. Jokaisen polkupyörä ei tunnu koskevan lapsiperheellistä. 

Vuosi sitten taistelin saadakseni Joposta meidän pienelle perheelle sopivan menopelin. Ongelmaksi muodostui turvaistuin, nimittäin mikään myynnissä olevista turvaistuimista ei sopinut sellaisenaan, jopon tarakan leveydestä johtuen, lapsen jalkojen väliin jäävä tila oli kaikissa istuimissa liian kapea.  Jopon asiakaspalvelusta ehdottivat tarakan (ja sen myötä takalokasuojan) irroittamista ja runkokiinnitteistä turvaistuinta, mutta en halunnut pilkkoa pyörääni osiksi saadakseni siitä toimivan. Harkitsin jo peräkärryn hankintaa, mutta yksilapsisen perheen tarpeisiin se on turhan iso ja hankala. Ajan pyörällä kuitenkin päiväkodilta töihinkin.. Onneksi löysin 25 vuotta vanhan istuimen, joka ajoi asiansa viime vuonna vielä hienosti. Retrous ei jopon tarakalla paljoa haittaa, päinvastoin.

Näin onnellinen pyöräilijä viime vuonna!

Pieni mukavuusongelmia aina välillä..

Tänä vuonna tilanne on valitettavasti tämä:


Pieneksihän se on jäänyt. Retron istuimen miinuspuolena on lyhyt selkänoja ja olemattomat säätömahdollisuudet jaloissa. Mimmi on venähtänyt vuodessa yli kymmenen senttiä, ja se näkyy.

Etukori on pop, en kiellä, mutta tarakalla matkustava on minulle tärkeämpi..
Joten tämä on kutsuhuuto Jopon tuotekehittelijöille tai luovia ideoita omaaville lukijoille:

Miten päivittää Jopo vastaamaan tänäkin vuonna meidänkin tarpeitamme? 
Olenko ihan oikeasti ainut joka kaipaa Jopoon turvaistuinta?

17 kommenttia:

 1. Ei, et ole ainoa joka kaipasi jopoon turvaistuinta!
  Itse jouduin, sääli kyllä, irroittamaan tarakan että sain istuimen jopoon. Lokasuoja hilluu ja heiluu ja harkitsen jopa sen poistamista.
  Muuten hamaksin uusi istuin toimii meijän 83senttisellä ja 13kilosella pojalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä tarve ja puute kuultaisiin hangossa asti.. ;)

   Poista
 2. Et oo kyllä ainut :) Ihan kun kirjoitit tästä! Ukon kans eilen mietittii et joudutaanko oikeesti laittaa urheilupyörään lasetnistuin jos meikäläisen jopoliiniin ei saa.. /:
  Jään innolla odottamaan onko asiaan tulossa parannusta.
  Saakohan tuota samaa mallia kun tua sun niin jostain liikkeestä vielä, vai lähteekö suosiolla koluamaan kirpparia :)

  VastaaPoista
 3. Et tosiaan ole ainut joka tämän ongelman kanssa pähkäilee! Meillä pitkällisen harkinnan jälkeen viime kesänä ratkaistiin ongelma ostamlla se peräkärry. Pelkäsin etukäteen että se on hankala, raskas ja vaikka mitä... mutta nyt vuoden käytön jälkeen olen todella todella tyytyväinen valintaamme!!
  Meillä ei myöskään ole autoa, joten kaikki matkat taitetaan pyörällä, isoksi osaksi myös talvisin. Pari kertaa on kaatuminen ollut lähellä, lapsi tarakalla. Kärryn kanssa talviajokin on turvallisempaa, meillä kun on sellainen kärry jonka ei pitäisi kaatua (eikä ole kaatunutkaan) vaikka minä kaatuisin, mutta jää kuitenkin pyörään vaijerilla kiinni. Lapsi on siis paremmassa turvassa kärryssä. Kevyt tuo alumiinirunkoinen kärry on myös... ainakin verrattuna niihin Bilteman yms. omiin malleihin. Tavaraa kulkee enemmän, muutama pieni sivupöytä ja muu huonekalukin on kärryllä kurjetettu. Viikon kauppaostokset 2 aikuiselle ja yhdelle 2v ikäiselle kulkee myös näppärästi. Päiväkodin kanssa olen sopinut että saan jättää kärryn pihaan päivän ajaksi. Ettei tarvitse kärry perässä ajella töihin.
  Meillä lapsi myös viihtyy kärryssä muuten paljon paremmin kuin aikanaan istuimessa pyörän takana. Miehen pyörässä vielä tuo istuin on tarakalla eikä siihen halua ollenkaan kun tilaa on niin vähän. Vaikka siis ihan mittojen mukaan sopiva istuin pitäisi olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin yhtä kärryä, mutta päivittäiseen pyöräilymatkaan nähden oli meidän tarpeisiin huono idea. Istuin+etukori riittää, mutta parempi istuin olisi tilauksessa..

   Poista
 4. Meillä oli sama ongelma Tunturi Elinan kanssa. En tiedä miten leveä tarakka Jopossa on, mutta mun ellussa on 18cm. Mallailin pyöräkellarissa muiden turvaistuimia ja huomasin, että B-one-merkkisen saa sullottua pyörääni. Se kiinnitetään runkoon joten ei haittaa vaikka istuin jää tarakan yläpuolelle jonkin verran. Ei ollut kovin kalliskaan.

  Soitettiin Tunturillekin hädissämme ja sieltä sanottiin, että Elina on suunnattu eläkeläisille eikä oltu ajateltu heidän tarvitsevan lastenistuimia. Aika pöljää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin pointti on olennainen, kenelle polkupyörä on suunniteltu. Jopo on kai sitten sellaiselle urbaanille cityteinille, joka ei ikinä kasva aikuiseksi ja hanki lapsia. ;) Mutta kyllä tuohon lisävarustelistaan nyt yksi lastenistuinkin mahtuisi!

   Poista
 5. Mäkin olisin kyllä ehdottanut, että jätät sen pyöräperäkärryn sinne päiväkodin pihaan, niin pääset näppärästi jatkamaan matkaa työpaikalle. Tai sitten hommaat siihen fillarin eteen kiinnitettävän istuimen: http://www.tavarafillari.fi/hakemisto/bobike/. Tuolta tavarafillarin sivuilta löytyy muutenkin hyvin infoa erilaisista pyörä-kuljetus-komboista.

  VastaaPoista
 6. Tuo eteen kiinnitettävä istuin käy vain kolmivuotiaaksi eli ei olisi kovin pitkäikäinen ratkaisu.

  Mutta mä miettisin vielä kerran sen runkokiinnityksen mahdollisuutta. Yleensähän fillareissa tarakka on ihan helposti irtoava osa, Jopossa vain siis ilmeisesti poikkeuksellisesti irtoaa myös lokari, mutta saahan niitäkin varaosina. Mulla jää itse asiassa ylimääräiseksi ihan just erittäin käyttökelpoinen Hamaxin Sleepy runkokiinnityksellä, jos haluat niin saat sen ihan ilmaiseks. Siihen mahtuu meidän T:n ikäinen tyyppi oikein hyvin. Laita vaikka viesti jos haluat?

  Pyöräkärrystä omakohtaisena kokemuksena sen verran, että kauppareissuihin se on tietenkin hyvä, mutta muuten pelkkä istuin on noin sata kertaa kevyempi ja kätevämpi + esimerkiksi juttelun paljon paremmin mahdollistava ratkaisu.

  Essi

  VastaaPoista
 7. Mies tuosta vierestä vielä, että Jopon oman lokasuojan saanee kiinni pyöräkorjaamossa, lisäävät siihen semmoisen ohuen raudan joka menee lokasuojan "häntäpäästä" takapyörän keskelle. Osaavassa pyöräkorjaamossa pitäisi onnistua. Tarakan menettäisit siis, mutta senhän saa takaisinnsitten kun T siirtyy itse fillaroimaan.

  VastaaPoista
 8. löysinpä tämän blogin, kun googlettelin tuota jopo-lastenistuin ongelmaa. Harmillinen yllätys kyllä oli, että istuimen asentaminen ei ole läpihuutojuttu. Kai sitä täytyy irroittaa sitten tuo tarakka, mutta jotenkin toivoo että tuolta säästyisi, kun kuitenkaan sitä ei sitten jaksa koskaan laittaa takaisin. Essi, minä voin ottaa hamaxin sleepy-istuimen jos vielä irtoaa :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. REX 80-luvun istuin istuu Jopoon kuin hanska.

   Poista
 9. Meillä Jopo ja tarakkaan kiinnitettävä REX lastenistuin, se retro oranssi 80-luvulta :-) toimii kuin unelma ja kirppareilla niitä näkyy. Edessä Bobike mini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuto netissä ja Tori.fi muutamia myynnissä!

   Poista
 10. Hei, onko tuo teidän retro-istuin REX:n valmistama? Meillä myös sama ongelma ja löydettiin se oranssinen REX lastenistuin :) Ainut onngelma, että kiinnitys on aivan kiinni penkissä, joten todella epämukava lapselle matkustaa sekä itselle ajaa, kun kantapäät kolahtelee tuolin jalkaosiin. Huomasin kuvistasi, että tuossa on jokin uudemman näköinen kiinnitys runkoon. Teittekö itse vai onko tuo jokin uuden sekä vanhan mix vai muuten vain tuossa mallissanne jo valmiina?

  -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Rexin istuin, ja samojen ongelmien kanssa painittiin tämän meidänkin version kanssa, istuin tuli todella lähelle ajajan pyllyä, minun kantapääni kopsuivat ipanan kengänkärkiin ja neiti istui nenä kiinni minun selässäni. Vaihdettiin sitten laatikkopyörään kun hän kasvoi.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)