25.7.13

Herkistävää


Pitkään aikaan en antanut itseni kuvitella mitään tästä isäihminen-kuviosta. Uskoin tämän olevan väliaikainen, hetkellinen järjenääni, joka häipyisi taustalle, kun "tärkeämmät" asiat tulisivat tielle.

Mutta tavallaan meistä on tullut perhe. Kaksi aikuista ja yhteinen lapsi. Ei yhteistä kotia, ei aikuisten välistä rakkautta, mutta toimiva perhe. Kaksi aikuista jotka rakastavat lasta yhtälailla.

Olen ottanut askeleen taaksepäin, ja katson välillä kauempaakin, miten minun pienellä tyttärelläni on vihdoin sellainen isä, jonka hän olisi ansainnut ensimmäisestä elinpäivästään asti. Heillä on yhteiset jutut, ja niin on hyvä.

Hirvittävän syvälliseksi en ryhdy, enkä lupaa kenellekään mitään. Luottamuspula on edelleen valtava, mutta ihan päivä kerrallaan ei enää eletä. Huomennakin Tirppa saa isältään hyvänyönpuhelun, ja jos isä lupaa, että sunnuntaina nähdään, niin sunnuntaina nähdään. Ja sillä nyt pääsee jo aika pitkälle.

13 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että Tirpalla ja isäihmisellä menee mukavasti.
  Ja arvostan valtavasti sun omaa näkökantaa heidän suhteeseensa. Taustoja isäihmisestä et ole kertonut eikä tarvitsekaan, mutta joskus on kovan työn takana laittaa lapsen "isän tarve" omien ajatustensa edelle :)

  VastaaPoista
 2. Ja edelleen mä oon sitä mieltä, että sä oot liian herkkäuskoinen. Toivotaan parasta, ihan T:n kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla. Mutta minulla ei ole oikeutta kieltää lapseltani isää, jos siitä ei ole lapselle murhetta eikä mielipahaa. Juuri nyt, tässä hetkessä, N on Tirpalle parempi isä, kuin kukaan muu voisi olla. Ja minulle jää kaksi vaihtoehtoa: tapella ja pyristellä vastaan ja tehdä tuosta isä-lapsi suhteesta vaikeaa ja väkinäistä, tai kylvää ne viimeiset luottamuksen rippeet, ja katsoa mitä kasvaa. En ole katkera kaikesta tapahtuneesta, vaikka syytä ehkä olisi. Joten en myöskään käyttäydy niin.

   Poista
 3. Ihanaa, että tällä hetkellä kaikki on hyvin. Ja toivotaan, että isä pysyy T:n elämässä vielä pitkään pitkään. :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, mitä sitten pitäsi tehdä? Jättää lapsi ilman isää? Typerä komentti. Todella mukava kuulla, että isäihminen on vihdoin laittanut asiat tärkeyjärjestykseen. :)

  VastaaPoista
 5. Se on monesti nuille miehille vaikea tajuta että se pieni rääkyvä vaippapylly on omaa lihaa ja verta, ennenkuin se pieni kasvaa isommaksi ja näkee valloittavan persoonan =) Meilläkin, vaikka iskä on ollut koko ajan mukana, on suhde lapseen kasvanut vasta kun lapsikin on kasvanut ja alkanut enemmän tarvitsemaan muitakin kuin vain äitiä. Toivotaan että isäihminen on nyt oikeasti tajunnut mitä menettää jos ei pidäkkään lupauksiaan....

  VastaaPoista
 6. Ihanaa! Toivottavasti isäihminen on nyt oikeasti pysyy T:n elämässä mukana! :)

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka ihanalta kuulostaa! Olen iloinen teidän puolestanne, tällä hetkellä on hyvä ja huomisesta ei tiedä, mutta ei voikaan tietää. Voi vain elää tätä päivää ja uskoa hyvään.

  VastaaPoista
 8. Ihailen sinua ja asennettasi suuresti! On mahtavaa että kaiken jälkeen pystyt ja haluat antaa Tirpan isälle vielä mahdollisuuden olla isä. Kaiken jälkeen se ei voi olla ihan helppoa, luottanuskaan kun ei varmasti ole huipussaan... Toivotaan että isäihminen tällä kertaa osoittautuu luottamuksen arvoiseksi ja ymmärtää kuinka mahtava tytär hänellä on!

  Kassun äiti

  VastaaPoista
 9. vau mikä muutos! Olen lukenut alusta asti tätä ja muistan kuinka olet kertonut tästä isäihmisestä. Alkoiko tämä kaikki yhtäkkiä vaan? Vai miten isä otti yhteyttä ja ilmoitti kiinnostuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan puskista puoli vuotta sitten. Aikamoista vääntämistä ollut, että tähän pisteeseen ollaan päästy, mutta aika näyttää, maksoiko vaivan. Tee on ainakin onnellinen pieni tyttö, nyt kun isä alkaa tarkoittaa käsitteenä jo jotakin, on sitten se ihan omakin isä. :)

   Poista
 10. "Ihailen sinua ja asennettasi suuresti! On mahtavaa että kaiken jälkeen pystyt ja haluat antaa Tirpan isälle vielä mahdollisuuden olla isä. Kaiken jälkeen se ei voi olla ihan helppoa, luottanuskaan kun ei varmasti ole huipussaan... Toivotaan että isäihminen tällä kertaa osoittautuu luottamuksen arvoiseksi ja ymmärtää kuinka mahtava tytär hänellä on! "

  Tuossa samat sanat Kassun äidin viestistä. Hyvin sanottu, samat ajatukset mulla.
  Ja suurin asihan nyt on, ettei T joutuisi pettymään iskän lupauksiin. Toivotaan parasta ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)