17.7.13

Toive nukkumatille

Tässä taloudessa säästetään aivan kaikessa jo valmiiksi. Voisiko edes unihiekkaa tarjoilla isolla kauhalla? Haluan nukkua ainakin kuuteen aamulla. Jooko?

Aikaa olisi nukkua vaikka koko päivä, mutta neiti herää joka aamu viideltä. Tai vähän ennen.
Kestän leipurin työaikoja ja heräämisaikoja kyllä, mutta olisi edes sitä työtä, jonka takia herätä aikaisin. Makkarasämpylän ja aamukaakaon voisin keitellä vaikka vasta seitsemältä.

12 kommenttia:

 1. Been there, done that. Kun toukokuun alussa lopetin vauvan yösyötöt, alkoi bébé herätä viideltä. No, nyt on viikko kyllä herätty yllättäen puoli seiskalta. Aika eri fiilis herätä aamuun silloin.

  Tuli kyllä mieleen, että toimisikohan teillä jo joku palkitsemissysteemi? - herätä saa vasta, kun viisari on tietyssä kohtaa ja jos sinne asti jaksaa nätisti odotella, niin palkintoa seuraa. Me saatiin yöheräämiset vajaa 3-vuotiaalta kyseisellä menetelmällä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nää mitään yöheräämisiä, vaan "hyvää huomenta äiti, tänään on taas kaunis päivä, avaappa silmät" tyyppisiä herätyksiä. ;)

   Joskus vaan tekisi mieli nukkua edes kuuteen. Heräsin aamulla vartin yli viisi. Onhan se melkein pitkään nukkumista se.

   Poista
  2. Joo, ymmärsin kyllä. Mutta tarkoitin, että voishan yrittää opettaa lasta esim. touhuamaan rauhassa itsekseen siihen kuuteen? Että äitiä ei nyt saa herättää ennen kuin kello on se kuusi.

   Poista
 2. Heippa! Nyt seuraa vähän ärsyttävää neuvojen tuputtamista, mutta nukkuuko Tirppa päiväunia? Jos nukkuu, ehkä voisi kokeilla päiväunista luopumista?
  Enivei, tsemppiä aikaisiin aamuihin. Sulla on ihan älyttömän ihana ja taitava tyttö ja oot itsekin superihana äiti! Kovasti kadehdin kädentaitojasi ja sisukkuuttasi! Hyvää kesää teille molemmille.
  T. Liz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppis nukkuu päiväunia, koska on ilman niitä kiukkupylly tuittupussi koko loppupäivän. Mieluumin kestän aikaisia aamuja, kuin koko päivän itkua ja hammasten kiristelyä. :)

   Poista
  2. Omakohtainen kokemus liittyen näihin hommiin: mun lapsi (vähän yli 2v) nukkuu vuorokaudessa mieluusti 12 tuntia - yleensä niin, että yöllä 10h ja päivällä 2h. Tänä kesänä on kuitenkin saattaneet päikkärit jäädä pois joinakin päivinä - totta on, että tällaisen päivän iltapäivällä saattaa olla kiukkua ilmassa, jos mitään jännää tekemistä ei ole tarjolla. MUTTA! Seuraavana yönä laps on nukkunut sen 12h putkeen ja ollut koko seuraavan päivän pirteä ja iloinen ilman päikkäreitä. Eli hänellä on toiminut se, että kunhan 12h tulee täyteen joko putkeen tai kahdessa osassa, niin fiilis on hyvä. Mutta yksilöllistähän tämäkin on :)

   Poista
 3. Ompa tympeää :/
  Nukutaanko teillä pitkiä päiväunia? Jos niistä vähän nipistäis? Tai myöhästäis nukkumaanmenoaikaa, jos menee kovin aikaisin?

  VastaaPoista
 4. Moneltako menette nukkumaan? Olisiko nukkumaanmenoaikaa mahdollista siirtää myöhäisemmäksi? Tiedän kyllä tuon merkillisen kellontarkkuuden: meillä lapsi herää viiden minuutin sisällä kello yhdeksästä vaikka nukkumaanmenoajassa voi olla heitto 45 minuuttia.

  VastaaPoista
 5. Me alotettiin melko aikaisin sitkeä koulutus, jonka tarkoituksena oli opettaa ipana avaamaan itse telkkari/läppäri ja katselemaan piirrettyjä itsekseen tunti (jos toinenkin). Syötiksi laitettiin kulhoon illalla valmiiksi herkkusuklaamuroja, joita sai napostella (menevät alas ilman maitoa). Yllättävän vähän aikaa kesti oppia mitä nappulaa painaa, ja viihtyy itekseen meko kauankin.
  Nykyään menossa mukana vajaa parivuotias sisko, joka aamuisin liittyy isoveikan seuraan, ja tarvittaessa käy herättämässä VEIKAN, eikä vanhempia :P
  En tiedä homman moraalisesta kestävyydestä syöttää suklaamuroja antaa tapittaa ohjelmia parikin tuntia, mutta pirteä kahdeksan jälkeen heräävä äiti on kyllä paljon onnellisempi ja kersoille parempaa seuraa vapaapäivän verran.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä heräilyihin. Mun äiti lohdutti mua, että kyllä lapsi nukkuu taas pidempään kunhan yöt vähän pitenee, eikä aurinko nouse niin aikaisin. Toivotaan, että äiti tietää ja niin teillä kuin meilläkin pitenee taas yöunet syksyn lähestyessä. :) -S

  VastaaPoista
 7. Jos yöt on lyhyitä kannattaa kokeilla sitä päikkäreiden pois jättöä. Melllä ekana päivänä kiukuttiin, tokana vähemmän, viikon päästä yöt oli kunnollisia ja päiväkiukku poissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomauttaisin kuitenkin että lapseni käy päiväkodissa, jossa päiväunet ovat lähinnä pakolliset, ja tarkoituksena ei ole tehdä päiväkotiarjesta vaikeampaa kotiarjen kustannuksella. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)