14.8.13

Rakkautta ensisilmäyksellä

Onhan tätä ollut ilmassa. Etäihastusta, nettirakkautta. Eilen tapasimme ensimmäistä kertaa.

Meidän pieni perheemme kohtasi pienen Cangoon. Ja sovimme yhteen kuin paita ja peppu.


Ensisilmäyksellä se on hieno. Ja tarkemmin tutkittaessa ja testattaessa upea. 

Pari ensimmäistä mutkaa teki mieli kiljua kuin vuoristoradassa, ja sen jälkeen ohjaus sujui yllättävän ketterästi ja kepeästi. Ennakko-odotuksena oli, että pyörää saa ohjata hauisvoimin ja hampaita purren, mutta ehei, alkulämmittelyn jälkeen ei ollut ongelmaa edes pujotella ihmisvilinässä. Täyskäännöksessä kääntösäde on aika iso, mutta tavan mutkissa ei pyörän pituutta ja massaa edes huomaa.

Jalkajarrua haparoin muutamaan otteeseen, mutta äkkiäkös sen taas muisti, miten käsijarrullista pyörää ajetaan.


Kokeilin pyörää soralla, hiekalla. kiveyksellä, mukulakivillä ja asfaltilla. Pyörät rullasivat kevyesti materiaalista riippumatta. Isoin yllätys tuli kuitenkin ylämäessä: vaihteet toimivat kuin unelma, eikä jyrkässäkään ylämäessä saanut edes kunnon puuskutusta aikaiseksi. Lämmin tuli ajellessa kyllä, ei tämä yhtä kevyt ole polkea kuin tavallinen pyörä, mutta kevyempi kuin Jopo lastenistuimella ja kauppakassit sarvissa.. Ja hei, tällä pääsee myös lujaa!

Ja se olennaisin ero tavalliseen pyörään:Laatikko ♥
Tästä olisi niin paljon sanottavaa! Kuvista varmaan näkee ne olennaisimmat, tilaa kahdelle lapselle ja kauppakasseille, tukeva ja sirolinjainen yhtä aikaa, lasta ajatellen vyöt, penkki, ja reiät kyljissä, että lapsi itsekin pääsee kipuamaan kyytiin. Bonuksena tulee se, että huolimatta kaikesta tilasta, on laatikko tarpeeksi kapea mahtuakseen aivan tavallisesta oviaukosta. Pyörävarastoonkin tämän siis saisi mahtumaan.

Kuvista näkyy myös tuo seisontajalka, joka on oikeasti tukevaa tekoa. Tee kiipesi laatikon kyytiin ihan itse kun silmäni vältti, eikä pyörä edes huojahtanut.


Ajajaakin on ajateltu, penkki on muhkea ja ajoasento mukavan pysty. Tarakalle saisi vielä vaikka korin (tai sen kolmannen kyytiläisen..), jos lisätila on tarpeen. Lukitukseen tulee mukana runkolukko+kettinki yhdistelmä. 


Pyörän mukana tulee kaksi erilaista sadesuojaa, toinen tavarakuljetukseen, ja toinen, kupumainen ja läpinäkyvä, lasten kuljettamiseen. En pahastuisi yhtään, jos pyörämatkan jälkeen lapsi olisi kuivissa vaatteissa, kaatosateesta huolimatta. Kun ajaa pyörällä aina ja kaikkialle, ei ole varaa valita kelejä. Kaupassa, päiväkodissa ja töissä on käytävä, vaikka sataisi kolme päivää peräjälkeen.


Hiukan jännitin etukäteen sitä, että pyöräkauppias Oof puhuu englantia, mutta kaikki asiointi sujui niin kivuttomasti ja ystävällisissä merkeissä, etten paikan päällä edes ajatellut koko asiaa. Olen aina jotenkin otettu, kun kauppias itse on tuotteestaan tohkeissaan ja käyttää niitä myös itse arjessaan. Sain koeajon lisäksi paljon vinkkejä perhepyöräilyyn ja tarinoita yhdestä suosikkikaupungistani, Amsterdamista.

Iltapäivä hujahti ohi liian nopeasti, ja kotiin päin matkatessa jäi haikea olo. Joulukuuta odotellessa.// Tekstissä ei maksettua mainosta. Lisäinfoa kuljetuspyörä.fi

21 kommenttia:

 1. Vau! Pitäisköhän munkin hankkia tuollainen. Alkaa nimittäin kävely tympiä, mutta kahta lasta ei saa tarakalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan tehdä teidän kulmille sitten maakuntamatkailua, kun saadaan pyörä alle. :) Siis sillä varauksella, että joku juna/bussi meidät huolii kyytiin. Jotkut kuulemma huolii!

   Poista
 2. Näyttääpä kätevältä! :D Ja sievältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Luulin, että pyörä olisi sellainen sotanorsu, mutta eip, sievä ja ketterä! :D

   Poista
 3. Voi tuo on ihan tosi hieno pyörä! Eikä se eturengas näissä sun kuvissa ees niin pieneltä näytä :)
  Tunteeko tuolla ajaessa jos laatikossa on vaan toisella laidalla painoa? tai sit ku pysähtyy niin meinaako se silleen kaataa sinne puolen missä on enemmän painoa? (siis jos aattelee että yksi lapsi on kyydissä, niin paino on tuolleen toisella laidalla).

  Vähän kyllä alkoi nyt houkutteleen tuollainen menopeli muakin,vaarallisia nämä tällaiset postaukset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ainakaan Teen kokoisen lapsen kanssa huomannut. Ja jos asiaa miettii, niin pysähtyessä on joka tapauksessa "kallellaan" jommalle kummalle puolelle, ihan niinkuin tavallisessakin fillarissa. :) Tukevammalta tämä vaikutti kuin tavallinen polkupyörä. :D

   Poista
  2. Kuulostaa aina vain paremmalta. :) Hitsivie, nyt jos sen vielä kävis koeajamassa niin olis suuri riski että sen "joutuisi" kotiuttamaan jossain vaiheessa. Täällä landella kun on reilu 10km lähimpään kauppaan, busseja ei kulje ja autoa ei oo arkisin käytössä muutakuin iltaisin miehen kotiuduttua niin tuollainen kapistus olisi mahottoman kätevä.. :)

   Poista
  3. En tiedä missä asutte, mutta ainakin meidän omaa saa tulla koeajamaan tänne itään, tai sitten Oofin omia Järvenpäähän. :)

   Poista
 4. Tulee ihan tanskalaiset kadut mieleen, Köpiksessä noita varsinkin näki vaikka ja kuinka. Meille tämmöiselle lienee tarvetta vasta kahden vuoden päästä -jospa näitä olisi jo käytettynä silloin enemmän myynnissä. Näyttää kyllä hyvältä. Mukava kun tällaisen postauksen teit. :)

  VastaaPoista
 5. Voi kun olen onnellinen teidän uudesta, hienosta polkupyörästä/auton korvikkeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti ole meidän, pelkkä testiajo. :) katsoo jos jouluun mennessä sais säästettyä tarpeeksi..

   Poista
 6. Ihanalta vaikutti pyörä, ihan rupesi tekemään itsekin mieli moista, vaikkei käytössä tuollainen mikään välttämättömyys meidän perheessä olisikaan... Yksi asia ponnahti kuvista silmään ja haluan siitä mainita. Olet tekstiesi perusteella ihana äiti Teelle ja olettaisin, että Tee toivoisi niin olevan jatkossakin! (kukapa ei?) En muista onko aiemmin kuvissa näkynyt, mutta suosittelisin sinullekin pyöräilykypärää käyttöön. En halua olla pahanilman lintu, mutta itse hiljattain pahasti kaatuneena kuulin, että henkeni on pitkälle kiitosta kypärän käytöstä! (joka tosin oli päässä vain sen takia, ettei jälkikasvu pääse sanomaan, että miksi heidän täytyy käyttää ja sun ei...) onneksi silloin ei ollut matkalaisia kyydissä.
  Mutta ei tämän enempää saarnaa, vaan vilpitön toivomus "jonnekin" siitä, että saisitte kyseisen pyörän joskus käyttöönne, kun sellaisesta varmasti olisi apua arjessa. On ollut mukava seurata arkeanne ja sen haasteita ja eteenkin iloja jo pidemmän aikaa.

  -Maaria-

  VastaaPoista
 7. Voi ei, nyt kyllä myit meille pyörän. :D Aivan mielettömän hyvältä kuulostaa, erityisesti se, ettei tämä ole niin valtavan iso kolho kuin jotkut muut mitä olen nähnyt.

  Kerro jos voidaan lukijoina jotenkin avittaa sun pyöränsaamista. ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oof myi tämän pyörän miulle jo sähköpostitse, mutta vasta kun kruisailtiin tällä hetki niin tuntui kuin olisi löytynyt uusi perheenjäsen. :D Ei mene oikein päivääkään, ettenkö miettisi miten paljon helpompaa tämäkin asia olisi, jos pyörä olisi jo meidän. :)

   Mutta valitettavasti pyörän hankinta on omia heiniäni, Kuljetuspyörä on sen verran uusi yritys, ettei lukijakunnan tykkäyksillä aviteta pyörän ostossa. :)

   Poista
  2. Lähinnä siis ajattelin, että jos sulla on joku pyöränostotili, voisin ihan ilokseni sinne jonkun roposen laittaa yksinhuoltajan kulkupelikassaan. Olen niin pitkään blogiasi seurannut, että melkein kuin tuntisi - pienen lahjan antaminen kaikesta siitä elämänilosta jota olen sinulta saanut, on vähän.

   Poista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)