20.8.13

Toisessa polvessa

En ole pyhimys. Etenkään äitinä. Hermo palaa, varapäreet loppuu ja aina ei huvita. Onneksi nykyään on se toinen vanhempi, jolle heittää pallo, kun omilla eväillä ei pysty enempään.

Pidän pyöräilystä, vaikka se useimmiten onkin vain välttämättömyys. Tirppa pitää pyöräilystä. Mutta neidin oma pyörä on ollut sen varkausepisodin jälkeen varikolla. Vaikka pyörä saatiin takaisin lopulta, ei häntä ole enää saatu houkuteltua pyöräilemään sillä. Paha mieli ja pettymys tuntuvat istuvan tiukassa.

Minua jäisi harmittamaan, jos Tee jäisi vaille itse pyöräilyn kokemuksia, vain koska muutama teinipoika ei kännipäissään ymmärtänyt, että kaksitoistatuumaisen polkupyörän varastaminen on lapselta varastamista. Kun aikuisethan sen pyörän ostaa. Edelleen kiristelen takahampaitani tämän asian kanssa.

Koska tässä tilanteessa ei auta yhtään, jos äidin hermokin on tiukassa, otti ohjat isä.

Hieman varuillaan. Oma hauvapyörä on varastossa, ollut ja pysynyt varkaudesta asti.

Onialta saadut Blogimutsi yllättää -paketista paljastuneet pampulat saivat pienen askartelijan paremmalle tuulelle.


Taiteellinen johtaja mietiskelee.

Pyörän selässä, vihdoinkin! Iloisena, nauravaisena ja rohkeana. 

Luova tauko pihan keinussa.


Ja uusiksi.
Kypärä käytiin hakemassa vanhan asuinpaikkakunnan pyöräkauppiaalta, saatiin hihnat kohilleen, ja pikkuneidin mieleinen kypärä. Leppäkerttukypäriä ihailtiin netissä jo etukäteen eri sivuilta, mutta en laskenut sen varaan, että sellainen oikeasti löytyisi!Ja syy miksi käytiin kypäräostoksilla:

Nyt on äidinkin pää varusteltu. Pyöräkauppias pisti vakiasiakashinnoitellen, ja saimme molemmat kypärät samaan hintaan, kuin Prismasta vain minulle.Seuraavaksi lupaan hölistä jostain muusta, kuin pyöräilystä!

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa, että saitte pyörän takaisin! Erityisen kiva vielä miten isäihminen hoiti homman kotiin ja pyöräilyn ilo löytyi taas. Miehenikin ihan liikuttui (hän on aika herkkä onnellisille isätarinoille :)

  Miten se pyörä muuten lopulta löytyi? Jos olet kertonut, on se minulta mennyt ihan ohi.

  VastaaPoista
 2. Ihan tosi hieno kypärä. Minkä merkkinen se on? Meillä on ollut suuria vaikeuksia löytää kypärää, kun sen pitäisi olla takaosastaan aika litteä, kun lapsia kuljetetaan kuljetuskärryssä ja sitten kun löytyi hyvä, niin kaupassa oli jäljellä mallia pinkki glitteri. Ja en vaan kyennyt sellaista ostamaan pojalle (no, ehkä en tytöllekään olisi kyennyt). Sitten löytyi netistä poikien versio, jossa jotkut örkkihahmot ampuvat (!!) aseilla toisiaan. Kypärä oli kuitenkin 1-vuotiaille. Tsiisös. Ajateltiin, että pitää vaan lyödä siihen jotain tarraa päälle. Mutta sitten ihan vahingossa löytyi vielä yksi väriversio ko. kypärästä ja se oli ihan fine. Jotain eläinsirkushahmoja riemunkirjavassa kypärässä. Ei nyt mikään tyylikäs, mutta menettelee. No, toinen lapsi tuli keväällä isänsä kanssa kypäräostoksilta neonkeltaisen kypärän kanssa. Olin siitäkin aika järkyttynyt, mutta sittemmin tarjontaa katsellessa se on alkanut näyttää jopa tosi hyvältä. Toi teidän on kyllä ihan ehdottomasti kivoimman näköinen lasten kypärä jonka olen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppiksen edellinenkin oli kiva, tumman turkoosi pingviinijonolla. :) Olisi vaan talvella ollut jo pieni pipon kanssa, niin vietiin se päiväkodille pihapyöräilyradalle. :)

   Samaa merkkiä olleet molemmat, ja samalta kauppiaalta. Tarkistan sen merkin seuraavan kerran kun käyn pyöräilemässä. Itse olisin halunnut tuollaisen skeittikypärän tyylisen neidille, mutta niissä ei ole vielä kokoja kaupoissa, netistä saisi tarpeeksi pienen, mutta sovittamatta en osta. :)

   Poista
  2. Ok. Thanks. Skeittikypärissä on mun mielestä se ongelma, että "kiristys" tapahtuu niillä toppauksilla. Eli se säätövara on vähän huono. Plus että ne on tosi painavia, ainakin kun vertaa lapsen normikypäriä noihin lapsen skeittikypäriin. Muuten se olisikin ollut tosi hyvän mallinen meille. Mutta just edellämainituista syistä jäi kauppaan.

   Poista
  3. Tirpan kypärä on MET -merkkinen peruskypärä. :) Ja ainakin ne lasten skeittikypärät mitä soviteltiin nyt niin sisälsi ihan samanlaisen kiristyksen ku taviskypärä, myös tuo minun omani. :)

   Nutcasen kypärät on kai ne kuuluisimmat skeittimalliset pyöräilykypärät, omani on bluegrass, ja molemmissa on tälläinen kiristys:

   http://cdn.shopify.com/s/files/1/0228/2851/products/Features___Benefits-Catagory-Spin_Dial_Fit_System_Little_Nutty_398199_1024x1024.jpg?9815

   Poista
 3. Jes, mahtava että nappulat tuli näinkin tärkeään käyttöön ja tepsi kadonneeseen pyöräilyintoon :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)