22.8.13

Varjelusta matkassa

Sain koeajopostaukseeni hyväntahtoisen muistutuksen lukijalta siitä, että äidilläkin olisi hyvä olla kypärä. Ostin itselleni kypärän maanantaina, kun nyt sattui löytymään sopiva.

Eilen (keskiviikkona) ajeltiin Tirppiksen kanssa alamäkeen soratiellä, kun pyörästä irtosivat ketjut. Ja sen siliän tien hävisi myös se jalkajarru, ainoa jarru. Seurasi hitonmoista rytinää ja pauketta, kun ajettiin ojapöpelikköön niin että soi.
Mitään ei murtunut keneltäkään, pikkuneiti selvisi naarmuitta ja mustelmitta, minä sain molempia riittämiin. Pyörä kärsi eniten vaurioita, ja ne sammakkoparat, joiden päälle rymistelimme. Grillailuun varatut halot, ketsuppi ja muut eväät levisivät dramaattisesti pitkin piennarta.

Naapurin Seppo sattui paikalle, kasasi tavarat, korjasi pyörän isoimmat vauriot ja lohdutti lasta ja äitiä. Totesi vaan, että onpa hyvä, että äidilläkin on kypärä, siinä on nimittäin komee kolhu.

Kypärä on halpa henkivakuutus, kiitos Maaria kun muistutit, että minunkin pääni on varjelun arvoinen. En unohda kypärää enää koskaan naulakkoon.

6 kommenttia:

 1. Voi teitä - onneksi selvisitte vähin vahingoin!

  VastaaPoista
 2. oi hui! onneksi ei käynyt pahemmin. Itse olen kaatunut pyörällä (useamminkin kun kerran) ja näin aikuisena sen kypäränkin on jo muistanut päähän laittaa. Onneksi itsekin olen isommilta haavereilta välttynyt, mutta kyllä jotkut kaatumiset ja kolhut muistaa lopunikänsä ja muutaman kerran on saanut olla onnellinen että se kypärä oli päässä!

  Toivottavasti jopo kulkee edelleen eikä jäänyt tirppikselle (eikä äidillekään) mitään pelkoa pyöräilystä :)

  VastaaPoista
 3. Hui kamala! :/ Onneksi olette MOLEMMAT kunnossa! <3

  VastaaPoista
 4. O-ou ja auts! Onneksi selvisitte ja kypärä oli päässä! Itse olen sitä mieltä, että kyllä omakin pää on suojelemisen arvoinen ja käyttänyt kypärää niin kauan kuin niitä on ollut olemassa. Samoilla perusteilla kuin autossa turvavöitä eli esimerkki on näissäkin asioissa tehokas opetus :))
  Rakkain terveisin & hyvää loppukesää teille molemmille!
  Yhden mummi

  VastaaPoista
 5. Tippa silmässä täällä... Väistämättä tunnen syyllisyyttä siitä, että oliko nyt tuo kypärästä mainitseminen syy tuohon tieltä ajoonkin... Mutta ei ainakaan ollut tarkoitus manata mitään!

  Huomasin, että olit kypärän hankkinut ja iloitsin siitä kovasti. En kuitenkaan viitsinyt asiasta enää mainita sen enempää, ettei tule liian "toisten asioihin puuttuva" -kuva kenellekään, vaikken täältä ketään henkilökohtaisesti tunnekaan! (Ihana, tämä perinteinen suomalainen luonteeni...) Nyt olen kuitenkin äärimmäisen iloinen, että silloin alunperin avasin suuni!

  Hienoa, että olette kunnossa! Ja turvallista pyöräilyä myös jatkossa teille!

  -Maaria-

  VastaaPoista
 6. Muistahan hommata samoin tein uusi kypärä, kun kerta tuo otti osumaa. Kuten huomasit, on siitä sen verta hyötyä. :) (Rahanmenoa tulee, mutta nuppi on arvokas asia!)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)