1.9.13

Junassa

Joskus tuntuu, että meidän perheen "viikon kuvat" voisi ottaa junassa. Tirppa tykkää ihan hirveästi junamatkustuksesta, ja perusjunamatkamme onkin kestoltaan aina pettymys, yksi pysäkinväli, yhdeksän minuuttia.

Tässä yhtenä päivänä menimme tavallisesta poiketen keskipäivän junalla, ja ajomatkassa olikin aikatauluun kuuluva 5min pysähdys kesken matkan. Konduktöörinä oli ihanaakin ihanampi vaaleahiuksinen nainen, joka kysyi lapselta, josko me haluttaisiin käydä moikkaamassa kuskia! Ja käytiinhän me, ihan ohjaamossa asti, ihmettelemässä kuskia, laitteita ja vipstaakkeja. Loppumatkan lapsi käski minun olla hiljaa, kun kuskin pitää keskittyä ajamiseen. Junankuljettaja siirtyi kertaheitolla "mitä minusta tulee isona" listan kärkeen. Mikä parasta, kun juna pysähtyi asemalle, ohjaamosta vilkutteli iloinen kuski, ja takaisin vilkutteli junan onnellisin matkustaja. Tulkaapa miulle haukkumaan VR:n asiakaspalvelua!

Mutta siis niitä junakuvia!
Myönnettävä se silti on, Tirppa kertoo kaikille päiväkodissakin tohkeissaan jos johonkin on menty oikeen autolla! Junalla, bussilla ja pyörällä kulkeminen on meidän perheemme vakio. Automatkat on jotain yllättävää luksusta. Tasapuolisuuden nimissä päiväkodin pihaan jää aina lapsia tinkaamaan omalta äidiltään, miksei mekin voitaisi tulla päiväkotiin pyörällä. 

"Hys, hiljaa nyt, kuskin täytyy keskittyä ajamiseen. Mutta äiti, me voidaan sillä aikaa katsella kaikkia näitä maisemia. KATO, HEPPOJA!" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)