19.10.13

Potki puolustuskyvytöntä

Joskus sitä miettii, onko blogin pitämisessä mitään järkeä.

Esimerkiksi silloin, kun työpaikalla saa eräältä pienen lapsen äidiltä osakseen selän takana hihittelyä ja silmien pyörittelyä blogin takia. Terveisiä vaan, tosi kypsää.

Esimerkiksi silloin, kun saa blogiin ilkeitä anonyymikommentointeja kun on ollut julkisella paikalla vähemmän edustavan näköinen. Terveisiä, kyllä naama on kun petolinnun perse ja olo sen mukainen välillä. Maitoa pitää ostaa silloinkin kun ei ehdi puunata.

Esimerkiksi silloin, kun painii itsetunnon pohjasyövereissä ja stressisuossa, ja joku näkee asiakseen kommentoida, että onpas se repsahtanut kuntokuurinsa jälkeen. Terveisiä, Läski-kommentointi satuttaa. Se ei muutu yläasteen jälkeenkään.

Esimerkiksi silloin, kun sadannen kerran miettii, saako tälläisen taustatarinan jälkeen enää edes toivoa rakkautta ja yhteistä tulevaisuutta, saati oikeasti avata sydäntään ja kotiaan, kenellekään. Koska minulla on elämässäni se sama ihminen. Minun ensirakkauteni. Lapseni isä. Ja aion olla jatkossakin rehellinen ennen kaikkea omalle sydämelleni. Se on kuulunut aina yhdelle ja samalle ihmiselle. Helvetillisistä vastoinkäymisistä huolimatta. Olen punninnut, harkinnut, huutanut ja itkenyt. Olen ärsyttänyt, ollut ilkeä ja kohtuuton, ja se on otettu vastaan. Olen saanut olla rehellisesti ja suoraan juuri niin vihainen, pettynyt, petetty kuin olen. Vierelläni on seissyt aikuinen ihminen, joka on ottanut vastaan sen myrskyn joka on riehunut minussa kauan. Seissyt siinä ja pysynyt, vaikken ole tehnyt sitä helpoksi. Olen antanut anteeksi. Olen luopunut niistä asioista, joita voisi käyttää aseena hamaan ikuisuuteen asti, oikeutetusti vielä. Kaikkien myrskyjen jälkeen jäljelle jää se erityinen yhteys kahden ihmisen välillä.  Olen painanut pääni toisen rinnalle ja antanut kaksivuotiaan kiivetä samaan läjään ja katsonut muumeja sunnuntaiaamuna. Olen onnellinen, perheestä. Kunnes toisin todetaan. En minä voi kenellekään vannoa, että tässä tämä nyt on, nyt olemme onnellisia aina. En voisi vannoa sitä kenenkään uudenkaan ihmisen kanssa. Mutta aion elää elämääni.

En pelkää. Minut saa jokainen kivittää nimellä tai ilman keskustelupalstoilla ja kommenttibokseissa. Viidakon lait pätevät netissä, kun blogin perusteella tunnetaan niin hyvin, että uskalletaan päivitellä ja ruotia toisen ulkonäköä, älykkyyttä, vanhemmuutta ja luonnetta surutta. En kutsu oikeassa elämässäkään ketään kylään silloin kun tiskit on tiskaamatta ja oma olemus kipeästi kuuman suihkun tarpeessa. Se osa arjestani saa jatkossakin pysyä näiden seinien sisäpuolella, myös netissä. Jaan elämästäni eri asioita eri ihmisten seurassa. Töissä ihmisille ei kuulu perhekuvioiden koukerot ja rönsyt, blogiin en sadoille ihmisille avaudu aroista ja keskeneräisistä asioista jatkuvasti, perheellenikään en jaa kaikkea. Mikään niistä ei silti ole valetta tai vähemmän totta.

Joskus olisi suotavaa, että nähtäisiin se ihminen blogin takana. Ainakin ennen loukkaavaa kommentointia. En minäkään tee ihmisistä syväluotaavia luonneanalyysejä sen perusteella, että he kertovat paikallisessa lehdessä jousiammuntaharrastuksestaan.

39 kommenttia:

 1. Mitäpä tässä muuta sanomaan kuin: Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Mua jaksaa kerta toisensa perää ihmetyttää, mikä saa ihmisen käyttäytymään netissä anonyymiteetin suojissa tuolla kuvailemallasi tavalla. Pelkästäänkö se, että niin voi tehdä?? En koe olevani mitenkään ehdoton tai tuomitseva ihminen muuten, mutta jos saisin jonkun tuttuni harrastavan tuota edes jossain muodossa niin tervemenoa se tuttavuus tai ystävyys sitten, kyllä ihminen on silloin liian ilkeä jotta haluaisin omassa lähipiirissäni pitää.

  Minä ihailen sinua ja eritoten uskoasi ihmisiin/ihmiseen, sellaista oikeanlaista hyvyyttä mitä maailma tarvitsisi enemmän. Kaikkea hyvää sinulle ja koko perheellesi! <3

  VastaaPoista
 3. Olet ihana, kaikkea hyvää ja ole vaan jatkossakin oma itsesi! Tsemppiä.

  VastaaPoista
 4. Hieno, rohkea ja ihana olet ♥ Voimia ja jaksamista toivon!
  Ja komppaan Tirlittania!

  VastaaPoista
 5. Just olit tänään mielessä, vaikken sua tunnekaan kuin blogista:) ja siis hyvällä tavalla:) <3

  VastaaPoista
 6. Kunhan itselläsi on hyvä olla!
  Ihanaa talven odotusta!
  - Jonna

  VastaaPoista
 7. Ihana kuulla että perhe on koossa, kaikesta menneestä huolimatta :). Meidän kirjahyllyä koristaa tekemäsi kakkukoriste lapsemme ristiäiskakkuun, siitä muistan sinut aina, positiivisella tavalla :). Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa todellakin, että olet pystynyt antamaan anteeksi ja voitte jatkaa eteenpäin. Olen onnellinen puolestasi! Ja blogisi on todella hyvä, ei tässä ole mitään silmien pyöriteltävää. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja perheellesi! :)

  VastaaPoista
 9. Minä olen ajatellut, että oman tyhmyytensä ja kypsytmättömyytensä ihmist tuolla tavoin näyttävät. Tsemppiä, ja ihana kuulla teistä!

  VastaaPoista
 10. En tunne sinua kuin blogisi kautta, mitä olen seurannut lähes alusta alkaen ja mielestäni olet rohkea ja sympaattinen. Blogisi on elämänmakuinen ja aito! Jätä arvostelijat omaan arvoonsa, hankkikoot oman elämänsä.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, että olette lähentyneet perheenä :). Onnea ja tsemppiä teille! Ja en ymmärrä mistä joku saa päähänsä haukkua äiti-ihmistä siitä, että näyttää joskus räjähtäneeltä :O. Kyllä on pinnallinen elämä jos pitää toista ihmistä ulkoisesti arvostella, varsinkin jos kyseessä on pienen lapsen äiti.. Itse ainakin näytän vähintäänkin huono-osaiselta välillä kun käyn lähikaupassa (teen joskus kotona töitä,, olen raskaana ja taaperon äiti :D) ja en kyllä ala sitä häpeilemään ettei aina jaksa laittautua! Tsemppiä ja älä kuuntele tylsistyneitä anoja (helpommin kyllä sanottu kuin tehty..).

  VastaaPoista
 12. Ei voi käsittää, miten typeriä kommentteja jotkut voivat kirjoittaa tai päästää suustaan.. Tuleeko heille itselleen hyvä olo siitä, että yrittävät saada aikaan pahaa mieltä? En voi ymmärtää... Hieno kirjoitus sinulta! Paljon tsemppiä, onnea ja syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
 13. No voi hyvänen aika :(.
  Ensinnäkin mulle tuli mieleen, että ne kadehtivat sinua; Olet selvinnyt erittäin hyvin Tirppiksen kanssa, suorittanut koulun kunnialla ja hankkinut ammatin siinä ohessa ja saanut hetimmiten töitäkin :). Sisukkaasti ja järkevästi eteenpäin:) - Ja se SM -kultakin :)
  Ja kun vielä vaikuttaa, että se läheinen on kuvioissa mukana, niin voisiko ihanampaa enää olla ?
  Älä välitä ulkopuolisista loukkaajista- selviätte kyllä ilman heitä. Ei tollaiset loukkaajat ole minkään arvoisia. Valitettavasti niistä kyllä mielensä pahoittaa.
  Blogisi on ihanaa luettavaa, järkevän aikuisen naisen tekstiä oikeasta elämästä- ei vaaleanpunaisia haaveita/ biletysjuttuja tmv......... - samaa ei voi sanoa läheskään kaikista ikäisistäsi bloggareista....
  Toivon Sulle, Tirppikselle ja isäihmiselle kaunista ja hyvää syksyn jatkoa ♥

  VastaaPoista
 14. Jännä juttu. Minä(kään) en tiedä sinusta muuta kuin mitä olet blogissasi kertonut, mutta just sen kertomasi perusteella en kyllä löydä mitään arvosteltavaa tai haukuttavaa. Ennemminkin ihailtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kuin monet muut. Ihaillen olen tällaisena vähän vanhempana ja väsyneenä kotiäitinä lukenut blogiasi. Olet selvinnyt rankoista ajoista hienosti ja vaikutat todella mahtavalta äidiltä lapsellesi. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

   Poista
 15. <3 Samaa sanon kuin muutkin. En tunne sinua, mutta blogin perusteella vaikutat äärettömän fiksulta, kypsältä ja lempeältä. Teidän kuulumisia on aina ihana lukea, ja varsinkin hyviä sellaisia. <3

  VastaaPoista
 16. Oot ihanan aito kirjoittajana. Ei sun kuulu jakaa kaikkea kaikkien kanssa eikä varsinkaan täällä blogissa. Älä anna liikaa arvostelijoiden vaikuttaa <3

  VastaaPoista
 17. Hyvinhyvin harvoin kommentoin blogeihin mitään, vaikka tätä sinunkin blogiasi olen lukenut jo parisen vuotta. Olen tällainen hiljainen sivusta seuraaja siis. Mutta nyt on kyllä pakko kommentoida tätä kirjoitustasi, sillä olet minusta aivan uskomaton taistelija ja mielettömän hyvä äiti T:lle kirjoitustesi perusteella! Ja on aivan mieletöntä saada lukea, että perhe on taas kokonainen kaikkien kipuilujen jälkeen. Aivan mahtavaa! Siis tsemppiä ja voimia tästä eteenkin päin! Täällä on ainakin yksi fanittaja :)

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä. Joskus se anteeksi antaminen ja uuden mahdollisuuden antaminen on hyväksi. Kokemusta on. Pettämisen ja kieroilun jälkeen annoin anteeksi ja annoin meille uuden mahdollisuuden ja nyt ollaan jo vuosia oltu onnellisesti yhdessä. Kai ne miehet on vähän tomppeleita välillä ja ne tarvii kunnon pysäytyksen ennenkuin ne tajuaa mitä on menettämässä. :) Oot rohkea nainen kun jaat elämästäsi palan julkisesti. Sun blogia on ilo lukea, siitä saa voimaa omaan arkeen ja jaksamiseen.

  VastaaPoista
 19. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, vaikkakin vähän ikävämpien kuulumisten kautta. Ei voi kuin toivoa, että aikuiset ihmiset kasvaisivat oikeasti jonain päivänä aikuisiksi ja oppisivat ymmärtämään mikä on ok ja mikä loukkaavaa. Tuntuu, että sinua on ihan tarpeeksi jo tämän vuoden aikana koeteltu, vaikka hyvääkin on mahtunut mukaa. Voimaa ja valoa toivotan sinulle ja perheellesi. Toivottavasti jatkossakin kirjoittelet ainakin välillä mitä teille kuuluu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vain osuu monta huonoa samaan jonoon. Useimmiten blogi on voimavara. <3 ja jatkossakin blogi päivittyy, kunhan tietokoneongelmat saadaan selätettyä. Ja ainakin seuraavat kolme vuotta eletään yhden vanhemman arkea, kun isäihminen opiskelee pitkän välimatkan päässä ja pääsee korkeintaan viikonloppuisin osallistumaan.

   Poista
 20. Rohkeutta! Muista, että jokaista hölmöilevää kanssaihmista kohden täällä on myös vähintään saman verran hiljaista, tukevaa taustajoukkoa. Meitäkin, jotka henkeään pidetellen toivovat parasta, vaikkeivät juuri koskaan osaa avata suutaan. Tällaisina hetkinä siitä hiljaisuudesta tuntee syyllisyyttä!

  Jatka sitä mitä olet tekemässä, taistelusi suunta kuulostaa oikealta sinulle <3

  VastaaPoista
 21. Olet upea nainen ja hyvä äiti, olet varmasti myös hyvä puoliso. Ihailen taitosasi antaa anteeksi ja rakastaa! Kaiken julkisen kirjoittamisen varjopuolena ovat nämä urpot, jotka luulevat, että julkisesti kirjoittavalle saa sanoa mitä vaan. Koeta jaksaa näistä idiooteista huolimatta, he eivät ikinä uskaltaisi pitää omaa blogia, saati kertoa todellisia ajatuksiaan julki. Suurin osa paskapuheista kumpuaa kateellisuudesta. Enkä ihmettele, sinä suoriudut vastamäessäkin hyvin! On ilo seurata sinun ja tyttäresi elämää. Kaikkea hyvää teille, koko perheelle, t. Maria

  VastaaPoista
 22. Siinähän nuo edellä ovat jo tulleetkin. Minusta on hienoa ja oikeastaan uskomatonta, ettet katkeroitunut aikanaan. Veikkaan, että suurin osa olisi tehnyt niin. Jokainen mokaa joskus ja vaikka isäihminen mokasikin isosti, hän myös selvästi osaa katua virhettään ja yrittää korjata sen. Uskon, että jonakin päivänä, kun tarvitset itse tukipilaria, hän muistaa, miten olit valmis auttamaan hänteä virheensä korjaamisessa.

  VastaaPoista
 23. Älä välitä pässeistä tai aaseista. Oot ihana just semmosena kuin oot, puunattuna tai räjähtäneenä. Sun elämä, jota kenenkään ei tartte kritisoida, kun kukaan muu ei sitä voi elääkään. Oot rohkea, kun kirjoitat elämästäsi julkisesti. Kiitos siitä. Blogiasi on kiva lukea.

  VastaaPoista
 24. Tirlittan sanoi niin hyvin. Blogin seuraajana olen saanut sinusta kuvan, että olet vahva ja upea, ihana ja rohkea, hieno äiti. Muista se silloin kun kuulet typeryyksiä tai klikkaat deleteä jonkun pahaa oloaan purkaneen kommenttia poistaessasi.

  VastaaPoista
 25. Tulin minäkin kommentoimaan, jotta kuulet minunkin positiivisen palautteen, ja joiden avulla toivottavasti unohtuu ne tyhmät ja ilkeät kommentit/pässit niiden takana. Haluan kertoa, että blogiasi lukien olen saanut sinusta tällaisen mielikuvan: Olet rohkea nainen, joka selkä suorana ja ylpeänä on juuri sellainen kuin on. Jaat elämästäsi palasia täällä blogissa ja sen kautta tuntuu lukijana vähän kuin kulkisi hetken rinnallasi. Sinä vaikutat vahvalta, aikuiselta naiselta, ihanalta äidiltä ja kovalta työntekijältä. Sinun elämäsi on täyteläistä niin hyvässä kuin huonommassakin, etkä muserru negatiivisempien hetkien alle, vaan rohkeasti jatkat eteenpäin. Blogiasi on ilo lukea, odotan aina innolla uusia päivityksiä. Onnellista ja ihanaa aikaa sinulle, lapsellesi ja miehellesi! Jatka samaa rataa! <3

  VastaaPoista
 26. Siis vau mitä uutisia! Olet ihailtava, kun haluat tehdä teistä taas perheen. Onnea, tsemppiä, kaikkea hyvää. Kirjoita vielä, kaipailen juttujasi!

  VastaaPoista
 27. Hieno kirjoitus. Kaikkea hyvää teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
 28. Paljon tsemppiä ja haleja! Asiattomat kommentit jääköön omaan arvoonsa ja mustamaan lähettäjiensä karmaa!

  VastaaPoista
 29. Hienoa että annat miehellesi mahdollisuuden, toivon sydämestäni, että hän osaa olla rakkautesi arvoinen <3. Olet mieletön!!

  -Riikka (oonko jo kolmas tän niminen kommentoija :))

  VastaaPoista
 30. Meitä ihmisiä on niin moneen lähtöön.. joillakin vain sosiaaliset kyvyt eivät ole niin hyvät kuin voisi aikuiselta ihmiseltä olettaa. Älä välitä typeristä ja kateellisista kommenteista vaan iloitse elämästäsi juuri sellaisena kuin se on! Olet vahva ja hieno ihminen, lisäksi sinulla on suloinen tytär!

  VastaaPoista
 31. Kaikenmaailman pikkusieluisia kakkiaisia tähän maailmaan mahtuukin, huoh. Voisivat katsoa itseään peiliin,mitä sieltä löytyykään... Onko heillä mitään varaa tulla morkkaamaan ja arvostelemaan muita ihmisiä? Veikkaanpa että ei. Jokainen ihminen tekee omat ratkaisunsa sen mukaan mikä sydämessä tuntuu oikealta, tsemppiä siis teille! <3

  VastaaPoista
 32. Mikä ihmisiä vaivaa?! En ymmärrä, miten sinua (tai ylipäätään ketään) voidaan kohdella nuin. Olen seurannut blogiasi pitkään ja ihaillut kykyäsi pärjätä elämässä pienen lapsen kanssa kaikista haasteista huolimatta. Sanattomaksi vetää ihmisten tyhmyys!

  VastaaPoista
 33. Mikä ihmisiä vaivaa?! En ymmärrä, miten sinua (tai ylipäätään ketään) voidaan kohdella nuin. Olen seurannut blogiasi pitkään ja ihaillut kykyäsi pärjätä elämässä pienen lapsen kanssa kaikista haasteista huolimatta. Sanattomaksi vetää ihmisten tyhmyys!

  VastaaPoista
 34. Mä olen täällä taustalla lukenut sun blogia ja seurannut teidän arkea, iloja ja suruja jotka sä rohkeasti jaat miedän tuntemattomien kanssa. Älä anna muiden lannistaa, heidän elämästään puuttuu selkeästi jotain, mitä sulla on. Mä ihailen sua siinä, miten sä elät tätä elämää Tirppiksen kanssa! :)

  T. Laura

  VastaaPoista
 35. Moi! Eksyin jostain tänne. Jos saat anonyymejä tarkoituksellisesti ilkeitä kommentteja, pidä mielessä että ne kommentit eivät kerro yhtään mitään sinusta. Ne kertovat lähinnä kommentin jättäjän omasta pahasta olosta, epävarmuudesta, jostain mikä on enemmän tai vähemmän kommentoijalla (tai selän takana naureskelijalla) huonosti. Ilkeämieliset, tarkoituksella loukkaaviksi yritetyt kommentit ovat lähinnä huvittavia.

  Hyvää joulua! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)