19.1.14

3-vuotiaan kemut

Kakun työvaiheita suunnittelijan jätettyä homman minulle toteutettavaksi.

Tänä vuonna annoin suunnittelun ohjat sankarille itselleen, ja saimme aikaan ihanat juhlat. 

Tirppa halusi pupukakkuaan, valitsi täytteetkin itse, halusi suklaakeksejä, vaaleanpunaisia kaupan keksejä, sienikarkkeja, ja nakkeja, lihapullia, pikkutomaatteja ja viinirypäleitä. Annoin lapsen valita servetit, mukit ja muut. Annoin pienen suunnitella, kun siitä niin kovasti innostui.. Lisäsin tikkutökittävien valikoimaan vain juustokuutiot, ja listalle kaksi suolaista piirakkaa ja porkkanaleivosneliöt. Koska sankari halusi kakkuunsa ehdottomasti mansikkaa, piti kahdelle allergiselle tekaista oma kakku, johon tuli vadelmaa, puolukoita, karpaloita ja tummia kirsikoita, tummaa suklaista kakkupohjaa, kermaa ja turkkilaista jugurttia.


Viimeistely jäi tekemättä, kun ovikello soi aavistuksen liian aikaisin, joten ripsaisin vain puolukoita kakun päälle. Jäi siis lapsilta syömättä, mutta aikuisille maistui.

Kuvista saa ehkä sen kuvan, että synttäreiden paras anti oli tarjoiluissa, mutta se ei pidä paikkaansa. En vain voi blogissani jakaa niitä kymmeniä kuvia rakkaimpien kasvoista hymyilemässä ja nauramassa kotonamme. Noin neljäkymmentä ihmistä kävi onnittelemassa pientä päivänsankaria pitkin päivää, ja teki tästä juhlapäivästä erityisen. Kiitos.

5 kommenttia:

 1. Hei!
  Onnittelut 3-vuotiaalle! Ja ihana kakku,taas kerran.
  Kertositko vielä miten valmistat tuon päällisen tuohon kakkuun,voisi itsekin joskus kokeilla perinteisen kerma-marjakakun sijaan...
  T:Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Tuo päällisen selittäminen on pitkä juttu, mutta esimerkiksi Kinuskikissalta löydät seikkaperäiset kuvalliset ohjeet sokerimassapinnan tekemiseen. :)

   Poista
 2. Onnea kolme vuotiaalle! T on iso tyttö jo, niin äitinsä näköinen :)

  VastaaPoista
 3. Onnea reippaalle 3-vuotiaalle!
  Ja kerrassaan upea tarjoilu, hyvä Te!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)