29.1.14

Päiväkodin todellisuutta: nimikointi


Yksi hermojaraastavimmista asioista päiväkotilaisen äitinä on jatkuva nimikointi. Nimikointitussi tuntuu kasvavan käteen kiinni erityisesti vaatekokoa vaihtaessa ja kelien vaihtuessa. Eli Suomessa asuvana kolmevuotiaan äitinä: aina ja kokoajan.

Tänään päiväkodin eteisessä ymmärsin taas miksi se maksaa vaivan. Eikä äidin näkökulmasta, että ne ah-niin-kivat pupusukat varmasti palautuisivat kuivauskaapista omaan lokeroon, vaan koska päiväkodin tädit kohtaavat tämän näyn joka ikinen päivä:



Voi apua, jos tuosta merestä pitäisi ilman nimikointia löytää uloslähtiessä jokaiselle omat kengät jalkaan!

11 kommenttia:

 1. Taitaa se nimikointi tulla halvemmaksi kuin se että ostaisi lapselle sellaiset kengät joita ei taatusti kellään muulla ole :D

  VastaaPoista
 2. Hahhhaahaa :D niin todellisuutta! :)
  terv. entinen päiväkodin täti

  VastaaPoista
 3. Tajusin nyt vasta, ettei poikani päiväkodissa ole tuollaista ihanaa Kuoma-merta, vaan kaikilla on jotain Texiä tai MukaTexiä, vaikka poika pienten ryhmässä onkin. Hämmentävää jotenkin. Olisikohan isojen puolella?

  VastaaPoista
 4. Ja tota ennen niillä 30 lapsella on kaikilla mustat reiman rukkaset. Haalarin alla kaikilla pojilla siniset ruskovillan villapuvut, tytöillä punaiset. Villapukujen alla melkein kaikilla raitapaitaa ja popin raitasukat jalassa -ja tietenkin samanväriset.
  Ja sitten ihmetellään, jos sieltä kuivauskaapista ei vanhempi heti löydäkkään niitä sukkia ja tullaan naama punaisena helisemään, kun pikku-petterin puna-valkoraidalliset sukat ei nyt erotu muiden sukista, "joo ei meillä mitään nimeä ollut, mutta kyllähän te muistatte mitkä noista 25 samanlaisista sukista oli ne meidän. Eikä me tietenkään mihinkään nimettömien koriin olla katsottu, kyllä meillä AINA nimikoidaan. eikä tietenkään ne nimikoinnit pesussa haalistu tai nimilaput joskus irtoile. Kerran nimikoitu, aina nimikoitu"

  T: Päiväkodin täti, joka oikeasti rakastaa työtään <3

  Ainii, ja melkein kaikki kuomathan on ryhmässä samankokoiset :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä kuvasta! Ei tullu ikävä töihin ;) vaikka joskus tuntuu että nää kaks pukee ulos samassa ajassa kuin töissä sen 20 :D

  VastaaPoista
 6. Toi oli kyllä niin mainio kuva, että miehenkin kanssa naurettiin sille pitkään :)

  VastaaPoista
 7. Pojilla on kummallaki perusmustat kuomat mutta oon kummanki popoihin palmikoinu eriväsisistä villalangoista merkit josta he itekki löytää omansa samantien ku ulos on menossa tai kotiin lähdössä :) Just tuohon mustan paksuun kangassuikaleeseen mikä näkyy noissa pinkeissä kengissä. Mutta ifeelyou... Kaks lasta alotti hoidon nyt ja nimikoida saapi koko ajan jotain. Pesuissa kuluu kynänjälki jonka ois pitäny pesut kestää.

  VastaaPoista
 8. Siis voi apua! Eikö Suomessa myydä mitään muita kenkiä?! ;) Aika huvittava kuva kyllä, ja on meilläkin yhdet kuomat... Täällä maailmalla lapsen päiväkodissa ei kyllä ole tuollaista näkyä, vaan hajonta vaatteiden yms suhteen on suurta. Taitaa olla enemmän harvinaisus jos sattuu samanlaiset kamppeet kahdelle lapselle. Mutta siltikin nimikoidaan täälläkin.

  VastaaPoista
 9. Meidän poitsun päiväkodissa on kyl han ritilähyllyt seinällä ja ne kengät siinä, ei pitkin lattioita... Hieman ehkä vois organnisoida tuon säilytysjutskan paremmin =) Ja kumma kyllä kenkämerikään ei ole ihan nuin samanlainen =D Suosittelen niitä nimikointitarroja, kotomaasa voi tilata tarramonsterit.fi:stä mut en tiedä laadusta mtn, itse tilasin aikoinann name bubblesilta amerikoista ja ne on kyl pysyny tosi hyvin paikoillaan. Päikkiksessäkin kehuivat et miten kätsyjä ne on ja hyvin ollaan nimikoitu poitsun ryntteet =)

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä ehdottomasti paras konsti nimikointiin on apteekin kangasteippi (sellainen ruskea, ei pysty muistamaan nimeä...). Voi kirjoittaa vaikka kuulakärkikynällä ja teksti ja teippi pysyy pesusta toiseen. Suosittelen lämpimästi!
  Olen muuten seurannut blogiasi alusta asti (mulla about samanikäinen tytär kuin T), mutta äärimmäisen laiska kommentoija...

  -Lotta

  VastaaPoista
 11. Meillä kokeiltiin apteekin kangasteippiä. Ei pysy vaatteissa, vaikka teksti siinä pysyy permanenttitussilla. Sukkien nimikointia en edes ole yrittänyt. En harrasta PO.P:n, enkä marimekon raitasukkia. Ihan perus H&M sukat ei harmita jos jotkut hukkuu. Tosin meidän pk voi olla myös pienempi kuin T:n. Ainakin kenkämerestä päätellen. Ja niin. Täälläkin näyttää kaikilla olevan VIKING, Ecco tms. Kuomia on erittäin harvalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)