25.1.14

Tanssia, pynttäytymistä, käyttäytymissääntöjä ja edustamista

Vuonna 2009

Välillä tuntuu, että ottaessani elämäämme isän ja miehen, otin vastaan myös ison määrän ulkoapäin saneltua oheistuotetta.

Minun ammattini myötä kahvilassa käyminen on raivostuttavaa, omassa kahvipöydässä itse leivottua, vuorokausirytmi on aamupainotteinen ja kädet tuoksuvat pinttyneesti kardemummalta.

Isäihmisen tulevan työn (ja tämänhetkisen opiskelun) myötä tulee melkoinen määrä kaikenlaista. Toki suurin osa siitä koskee miestä itseään, hänen ulkoasuaan, käytöstään ja ajankäyttöään. Aika paljon joudun miettimään myös omaa osaani siinä rinnalla. Tänä keväänä minun pitäisi ensimmäisen kerran olla virallisessa juhlassa mukana, ja stressi omasta olemuksesta, ulkomuodosta ja käyttäytymisestä on p-a-h-a.  Enhän edusta tilanteessa vain itseäni. Olen hankkinut mekot (!), laukun, kengät, korut, opiskellut käyttäytymissääntöjä haarukan pitämisestä ja siitä kenelle on sopivaa puhua, neulonut seitinkeveää pitsihuivia harteille, opetellut meikkaamista, tuskaillut hiusasioita ja elopainoasioita.. ja tuntuu silti, etten ole valmis. En tiedä voinko koskaan olla henkisesti täysin valmistautunut, tuntuu, että opettelen näyttelemistä ja vuorosanoja, teeskentelyä.

Helpoiten stressi helpottaa puhumalla siitä. Kun toinen vakuuttaa, ettei mikään moka aiheuta häpeää, kyllä hän tietää, ettei ole valinnut rinnalleen luontevaa prinsessaa. Nyt tilanne vain on se, että pääasiallinen paniikkinappulani on lähes kuukauden verran metsässä, eikä ulkonäkökriisi varsinaisesti kiinnosta, kun itse haaveilee vain kuumasta suihkusta ja oikeasta sängystä.

Kiinnostaako teitä ollenkaan tälläinen hienostelu? 

Sanokaa nyt joku, että iltapuvut ja kampaukset ovat mielenkiintoisia itsenäisyyspäivän ulkopuolellakin.. koska miulla olisi hirveästi naisellista panikointia jaettavana!

7 kommenttia:

 1. Mä rupesin jo panikoimaan siitä, että ensi syksynä on meidän ainejärjestön vuosijuhlat. Olen siis itse vielä mukana järjestämässä, että stressi vielä siitäkin ja sitten vielä puvusta.. Hyvä miettiä asua puoli vuotta etukäteen :D Ehdin jo tuskastua siitäkin, ettei ole mitään arvokkaita koruja hienon mekon kanssa pidettäväksi.. Voi elämä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tarjoudun puhelintueksi! Ai jee jos noi pippalot pitäis vielä järjestääkin..

   Poista
 2. Älä panikoi, laitoin sähkäriä henkilölle, jolla samanlainen tilanne lähimenneisyydessään.Toivottavasti ottaa yhteyttä sähkärillä Sinuun ja saat rohkaisevia neuvoja :)

  VastaaPoista
 3. Minä haluan ainakin kuulla KAIKEN!

  Olen seurannut sun blogia ihan alusta asti, melkoinen kaari jo "yhdessä" ;)

  VastaaPoista
 4. Juhlakampaukset ja iltapuvut eivät mene koskaan pois muodista! :)

  VastaaPoista
 5. Juhlatunnelmaa on aina ilo päästä jakamaan!

  Äläkä murehdi etiketistä, vaan koeta ottaa rennosti. Etiketin on kumminkin tarkoitus helpottaa juhlissa olemista, ei lisätä stressiä. Kukaan ei katso pahalla jos skoolaa ensin värään suuntaan, syö väärällä haarukalla tai luopuu hartiahuivista ennen kahvia ja lippujen poistumista (eikä esimerkiksi hartiahuivin kotiin jättäminenkään ole niin valtavan ihmeellinen asia). Todennäköisesti kymmenet muutkin tekevät samaan aikaa tietoisesti tai tiedostamattaan saman "virheen".

  Kannattaa muistaa, että suurin osa suomalaisista perinteisistä iltapukujuhlista (vanhojentanssit, rukin tanssiaiset, yliopistojen vuosijuhlat ym.) itseasiassa järjestetään siksi, että nuoret pääsisivät harjoittelemaan etiketin ja vanhojen juhlatapojen mukaan toimimista. Kyseessä on siis tavallaan leikki, harjoitus. Ensimmäisellä kerralla se jännittää, mutta muutamien juhlien jälkeen säännöt jo tulevat aika luonnostaan, jolloin juhlista ja ohjeiden mukaan toimimisesta huomaa jopa nauttivansa. Silloin niitä etikettisääntöjä sitten voikin sitten jo hyvällä omalla tunnolla alkaa tahallaan rikkomaan, mikä tavallaan on juhlimisen suola :P.

  Ihan tavallinen hyvä käytös ja toisten juhlijoiden huomioon ottaminen on kumminkin pääasia, millä pääsee jo todella pitkälle. Tietysti kannattaa urkkia etukäteen juhlan kulusta mahdollisimman tarkka kuva, että osaa varautua erilaisiin siirtymiin ja muihin käänteisiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)