1.2.14

Äitini, kodinkonekuiskaaja.

Entinen tiskikone sanoi ystävyytensä ja yhteistyösopimuksemme irti.

Sopivasti tutun tutun autotallissa oli myytävänä käytetty ja toimivaksi väitetty tiskikone, jonka ystävän suosiollisella avustuksella sain kuskattua kotiin asti, ja edellisen jätepisteelle. Näppärästi vielä kahteen naiseen asensimme koneen paikalleen, ja heitimme yläfemmat hyvin hoidetusta työstä.

Paitsi että. Kone ei toiminutkaan. Vilkutteli valojaan, otti vettä, poisti vettä, mutta ei pyörittänyt pesuohjelmaa. Korttivika, sanoi eräs ystävämies ränklättyään ja googlattuaan aikansa. Toivoton tapaus, kannattaa suosiolla ostaa uusi.
Hampaita kiristellen olen sitten tuijotellut konetta ja tiskannut laiskasti käsin. Kerran päivässä olen toiveikkaana laittanut koneen päälle, josko se sittenkin toimisi. Vaan ei.

Äitini tuli tänään iltakahville töistä tullessaan, ja lähtiessään kysyi, mikä koneessa nyt sitten on vikana. Laittoi sen päälle, katsoi sitä tiukasti, ja.. niin. Nyt se sitten toimii.

Äitini on kodinkonekuiskaaja. Se on ainoa selitys. Äitini sai "pysyvästi hajonneen" pesukoneenikin toimimaan ilman kummempaa korjaamista. Kunhan vilkaisi vähän sen sisuskaluja. Tiskikone ei tarvinnut edes sitä, vaan totteli suosiolla.

Toisaalta, ymmärrän kodinkoneitani varsin hyvin. En minäkään niskoittelisi, jos äitini katsoisi minua sillä silmällä.

2 kommenttia:

  1. Meillä alkoi kerran pyykkikone reistailla ja mies jo tuumasi että hän vie pois koko romun. Mä sitten vähän kopautin jalalla ja sanoin "Toimi nyt" ja kone lähti päälle. Sen jälkeen jos on meinannutkaan aloittaa niskuroinnin niin on riittänyt pelkkä vihainen katse. Äideissä varmaan on vain sitä "jotain" joka saa melkein rikkinäiset kodinkoneetkin toimimaan :D

    VastaaPoista
  2. Kiva blogi sulla :) Pitää palata tänne vielä lukemaan lisaa, nyt luettu vasta vähän taaksepäin. Kirjotat kivasti asioista ja ihanaa kuvailua lapsen kanssa elämisestä :)

    TTosi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)